Ik vond de verhouding niet kloppen. dat zijn 2,5 zakjes geraspte kokos en met 100 gram chocolade kom je niet ver! (tenminste ik niet haha.) Maar oh wat is het lekker! @Loesje86: Honing en kokosolie zijn heel lang houdbaar dat scheelt. Bij de Jumbo verkopen ze een klein bakje kokosolie.
Even langs een toko gaan, hebben ze goedkoop kokosolie en geraspte kokos. Want denk dat als je dit blijft maken met zakjes kokosrasp van conimex, dat het best een duur grapje gaat worden.... Kokosolie kan je idd goed in bakken, als vevanging van vloeibare boter of olijfolie. Is zelfs gezonder dan deze 2 producten.
Mmmh heerlijk dit doe ik vaak op brood alleen dan zonder honing en met nutella. Te heerlijk. De geurende kokosolie past hier wel beter bij. De kokosolie van de toko is vaak ontgeurd. En geeft vaak dat extra kokos effect niet bij dit soort recepten.
Weet iemand hoeveel balletjes je kan maken als ik de hoeveelheden van het recept aanhou? Ik wil het voor de kerst maken, maar weet niet of ik dan genoeg heb.
Ik was al vrij snel klaar met de balletjes rollen qua geduld, maar ik kon zeker 10 bountyformaatjes eruit halen en mss wel meer. Je kunt ze eerst rollen en dan later pas door de chocola doen als je tevreden bent over het formaat en het aantal.
Ha! Hier moet ik toch even om lachen. Iedereen super lovend en dan ineens zo'n reactie! Ik heb ze nog steeds niet gemaakt.....
En ja, ik heb ze vanavond gemaakt! En missie geslaagd! Wel een rotklus om ze te maken, maar het resultaat is lekker! Ik heb het recept gehalveerd en in verhouding meer chocola gebruikt. Verder heb ik kleine balletjes gemaakt - dan heb je ook niet je hele mond vol met droge kokos. En zo koud uit de koelkast vind ik ze eigenlijk best wel erg lekker! Voor het maken van de balletjes heb ik gebruik gemaakt van een meloenlepel (?). Een soort ijslepel, maar dan veel kleiner bolletje. Ooit bij de Ikea gekocht, zat bij zo'n appelboor. De kokos heb ik in die lepel gedrukt, dus één kant bol en andere kant is plat gebleven, niet echt een rond balletje dus. Vervolgens dat 'bolletje' op een vork gelegd en door de gesmolten chocolade gehaald en op laten drogen (in de koelkast).