TIP: zelf bounty maken

Discussie in 'De lounge' gestart door Mykelti, 21 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tulp21

    Tulp21 Niet meer actief

    Ik vond de verhouding niet kloppen. dat zijn 2,5 zakjes geraspte kokos en met 100 gram chocolade kom je niet ver! (tenminste ik niet haha.) Maar oh wat is het lekker!

    @Loesje86: Honing en kokosolie zijn heel lang houdbaar dat scheelt. Bij de Jumbo verkopen ze een klein bakje kokosolie.
     
  2. Juudje81

    Juudje81 Fanatiek lid

    14 mei 2010
    1.216
    0
    36
    NULL
    NULL
    Even langs een toko gaan, hebben ze goedkoop kokosolie en geraspte kokos. Want denk dat als je dit blijft maken met zakjes kokosrasp van conimex, dat het best een duur grapje gaat worden....

    Kokosolie kan je idd goed in bakken, als vevanging van vloeibare boter of olijfolie. Is zelfs gezonder dan deze 2 producten.
     
  3. meintje

    meintje Fanatiek lid

    9 jul 2008
    2.610
    928
    113
    Iemand enig idee hoe lang ze goed en lekker blijven na het maken?
     
  4. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    Geen idee, maar denk ik de koelkast wel minimaal een week en mss wel langer.
     
  5. marjolinos

    marjolinos Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    2.953
    0
    0
    tilburg
    hmm wordt van de week een keer een ritje langs de toko... klinkt echt super lekker!
     
  6. Polkadotjes

    Polkadotjes Fanatiek lid

    27 aug 2012
    1.071
    0
    36
    Mmmh heerlijk dit doe ik vaak op brood alleen dan zonder honing en met nutella. Te heerlijk. De geurende kokosolie past hier wel beter bij. De kokosolie van de toko is vaak ontgeurd. En geeft vaak dat extra kokos effect niet bij dit soort recepten.
     
  7. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.677
    515
    113
    Vandaag langs de bio winkel
     
  8. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.677
    515
    113
    Lukt niet om er bolletjes van te maken..
    Eben in de koelkast maar..
     
  9. manoontje

    manoontje Bekend lid

    13 jan 2011
    839
    10
    18
    Noord-holland
    Weet iemand hoeveel balletjes je kan maken als ik de hoeveelheden van het recept aanhou?
    Ik wil het voor de kerst maken, maar weet niet of ik dan genoeg heb.
     
  10. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Hoeveel heb je hier van kunnen maken?
     
  11. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    Ik was al vrij snel klaar met de balletjes rollen qua geduld, maar ik kon zeker 10 bountyformaatjes eruit halen en mss wel meer. Je kunt ze eerst rollen en dan later pas door de chocola doen als je tevreden bent over het formaat en het aantal.
     
  12. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.677
    515
    113
    Bah! Ik vond het echt niet lekker!
     
  13. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    :D Ha! Hier moet ik toch even om lachen. Iedereen super lovend en dan ineens zo'n reactie! :D
    Ik heb ze nog steeds niet gemaakt..... ;)
     
  14. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Oh dit ga ik echt niet maken! Veel te lekker haha! Kwijlllll
     
  15. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    Haha, ok, wel alles via recept gelukt? Ik vind ze nl exact zo smaken als een normale bounty. :D
     
  16. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.677
    515
    113
    Ja, ik heb er meer olie in gedaan maar toch erg droog en de kokos te kruimelig en dominant..
     
  17. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    En ja, ik heb ze vanavond gemaakt! En missie geslaagd! Wel een rotklus om ze te maken, maar het resultaat is lekker!

    Ik heb het recept gehalveerd en in verhouding meer chocola gebruikt. Verder heb ik kleine balletjes gemaakt - dan heb je ook niet je hele mond vol met droge kokos.
    En zo koud uit de koelkast vind ik ze eigenlijk best wel erg lekker!

    Voor het maken van de balletjes heb ik gebruik gemaakt van een meloenlepel (?). Een soort ijslepel, maar dan veel kleiner bolletje. Ooit bij de Ikea gekocht, zat bij zo'n appelboor.
    De kokos heb ik in die lepel gedrukt, dus één kant bol en andere kant is plat gebleven, niet echt een rond balletje dus.
    Vervolgens dat 'bolletje' op een vork gelegd en door de gesmolten chocolade gehaald en op laten drogen (in de koelkast).
     

Deel Deze Pagina