verjaardagshapjes

Discussion in 'De lounge' started by Miranda81, Dec 3, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    Jun 22, 2012
    1,423
    125
    63
    Hallo allemaal,

    Wij vieren as zaterdag overdag bij ons een verjaardag.
    Vrijdag ben ik niet thuis. Hele dag naar ziekenhuis voor zoon. Wij komen dan rond 6 uur savonds thuis. Ik heb dus niet zoveel tijd om hapjes te maken.

    Mijn idee is om een etagiere op tafel te zetten met zoete hapjes voor bij de koffie en thee. Zelf kom ik niet veel verder dan bonbons (erg lekker van de aldi) en mini tompouchjes erop te doen. Slagroomsoesjes hoef ik er niet op te doen want die blijven hier altijd liggen. Hebben jullie nog leuke ideetjes wat ik erop kan doen?

    En ik wil graag wat hapjes in de oven doen. Veel tijd heb ik s ochtends niet om zelf te maken. Ga wel pizzahapjes maken van bladerdeeg. Die zijn snel klaar. Ik zoek dus ook nog naar ideeen voor ovenhapjes.

    Verder haal ik verschillende salades met toostjes en stokbrood, nootjes en een schaal met stukjes komijnekaas met honingmosterd, komkommer, grillworst en augurk in vleeswaren.

    Ik ga morgenochtend al de boodschappen in huis halen dus kan ik het boodschappenlijstje vandaag afmaken.
     
  2. mamavanmeisje

    mamavanmeisje Fanatiek lid

    Jan 17, 2010
    3,076
    0
    0
    Dan heb je al heel veel in huis toch? Ik doe nooit zo moeilijk, ik gooi een paar zakken chips in mijn winkelwagen en broodjes knakworst doen het hier goed als mensen 's middags komen en blijven eten. ik zet altijd wat rauwkost neer voor als mensen aan de lijn zijn. dat wordt altijd erg gewaardeerd.
     
  3. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    Ow heerlijk mijn schoonzus zet ook altijd van die kleine zoete hapjes neer met verjaardag :D Is eens wat anders dan taart.
    zei heeft altijd; mini tompoezen, chocolade soesjes, bananen soesjes en nog wat dingetjes.

    Hapjes uit de oven uhmm bladerdeeg met knakworst.
    Stokbrood beleggen met brie, daar een beetje honing over en dan even onder de grill. gehaktballetjes, kippenvleugeltjes.
     
  4. minon

    minon Niet meer actief

    Wat je dan eventueel vrijdagavond kunt doen:
    Kipfilet in hele kleine blokjes met een paprika en uitje ook in kleine blokjes.
    Kip bakken met wat kiprkuiden en paprika en uitje ook even.
    paar lepels satésaus erdoor. Het is echt voor de smaak dus geen papje maken. Dit moet volledig afkoelen dus kun je makkelijk laten staan. Volgende dag lepeltje in half plakje bladerdeeg, dichtvouwen en 20 min afbakken.

    Minifrikandel met wat curry in bladerdeeg.

    Bitterbal in bladerdeeg (ragout krijg je dan)
     
  5. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    Jun 22, 2012
    1,423
    125
    63
    Wat een snelle reacties!!

    Ja, bananensoesjes zijn lekker. Die gaan er komen.

    Ook mini frikadelletjes in bladerdeeg. Bitterbal in bladerdeeg heb ik nog nooit van gehoord. Lijkt mij ook simpel om te maken. Kan ik deze 2 hapjes ook van tevoren klaarmaken? Dus bladerdeeg ontdooien, bevroren frikadel/bitterbal erin en dan weer in de vriezer? Kan ik ze op het moment zelf in de oven doen. Die zou ik dan donderdag ochtend wel klaar kunnen maken.
     
  6. kwebbel1984

    kwebbel1984 Fanatiek lid

    Oct 30, 2012
    1,027
    0
    0
    Wat hier heel goed in de smaak viel was gevulde mini croissantjes. Je kan van die party croissantdeeg halen van danerolle (geloof dat ah het ook moet hebben eigenmerk) en die vul je dan met een mini knakworstje, ham/kaas, roomkaas met kruiden, heel fijn gesneden daarna gebakken champions en geraspte kaas erop.
     
  7. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    die vraag van het invriezen in inderdaad wel een goeie :D toevallig vieren wij het ook a.s. zaterdag, ik wouw knakworst in bladerdeeg maken.. als je het kunt invriezen zou alles al een stuk makkelijker worden :D geen idee of het kan ;)
     
  8. minon

    minon Niet meer actief

    Frikandellen kun je natuurlijk ook in stukjes snijden trouwens. Je moet alles wel ontdooid in de oven doen anders wordt het niet gaar Dus niet dat de frikandellen en bitterballen bevroren zijn nog. Bladerdeeg kun je niet invriezen als het ontdooit is. Wel kun je ze bakken en de volgende dag weer opwarmen in de oven.
    Vers bladerdeeg kun je wel klaarmaken en dan invriezen, maar iets wat ingevroren is en ontdooit kun je alleen opnieuw invriezen na bereiding. Dus bijvoorbeeld 15 min ipv 20 in de oven invriezen en dan ontdooien en nog ca 8 minuten in de oven.
     
  9. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    Ow ik had laatst bladerdeeg van de Jumbo, op de verpakking stond dat het gewoon opnieuw ingevroren kon worden! ging mij meer op de knakworsten eigenlijk :p

    Hmm zag net op internet; bladerdeeg met mozzarella, pesto, tomaat, mijnboompitten en basilicum heeeeerlijk ;)
     
  10. beschuitje

    beschuitje Fanatiek lid

    Jun 9, 2010
    4,556
    0
    36
    Female
    Als het makkelijk moet zijn zou ik zeggen..
    Toastjes kopen, verschillende bakjes salade en een kant en klaar stokbrood met kruidenboter. Hoef je alleen maar in de oven de mikken. ;)
    Een fruitsalade doet het hier ook altijd goed. Kan je van te voren maken.
     
  11. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    Jun 22, 2012
    1,423
    125
    63
    Op zich is dit niet zo heel veel werk. Kan ik dan ontdooide frikadel of bevroren bitterbal in bladerdeeg doen? In koelkast leggen totdat ik ze in de oven doe? Hoelang kunnen ze dan in de koelkast blijven liggen voordat ze de oven ingaan?

    En hoelang en op welke graden moet dit in de oven?
     
  12. minon

    minon Niet meer actief

    Ik denk dat dat prima kan om ze de avond van te voren te maken. Ik zou dan zelf het bladerdeeg ontdooien en daar de frikandel+curry of bitterbal bevroren indoen. Dan in de koelkast zodat het door de nacht heen langzaam ontdooit. Het is namelijk puur voor het goed gaar worden dat het ontdooit moet zijn. De volgende morgen wat ei erop smeren voor mooi bruin korstje en de randjes even goed nakijken natuurlijk anders loopt alles eruit en dan afbakken.
    Beide hapjes volgens de verpakking van de bladerdeeg bakken. Meestal 20 min op 200 graden.
     
  13. Kiewie

    Kiewie Fanatiek lid

    Oct 10, 2011
    1,341
    5
    38
    Een zoet/hartig hapje: dadels met roomkaas en spek

    dadels ontpitten, roomkaas erin, spek eromheen rollen en even bakken. Kan warm en koud gegeten worden.. heeeeeeeerlijk!!

    fris/hartig hapje:
    of paprika in stukken snijden, roomkaas erop en ham eromheen
     
  14. Kiewie

    Kiewie Fanatiek lid

    Oct 10, 2011
    1,341
    5
    38
    Oeh en nog eentje.. deze is zoooooo lekker!

    Bladerdeeg met een blokje chocolade (welke je zelf wil), dichtvouwen beetje eigeel overheenstrijken, wat suiker eroverheen (ziet mooit uit hehe) en dan even in de oven! <3
     

Share This Page