Sinds een aantal jaren werk ik in de detailhandel. Totaal niet mijn studierichting (heb HBO Veehouderij gedaan), maar omdat ik geen aansluitende baan kon vinden ben ik verder gaan zoeken en hier in gerold. Op zich heb ik het naar mijn zin en voorlopig blijf ik hier nog even zitten. Ik heb nl een vast contract en ben zwanger, dus qua zwangerschapsverlof is alles geregeld en dat is hartstikke fijn. Alleen staan de werktijden me steeds meer tegen. Koopavonden, altijd op zaterdag werken, heel vaak op zondag werken, ik weet nu al zeker dat ik dit niet de rest van m`n leven wil doen. Nu zou ik heel graag in een andere richting aan de slag gaan, zodra m`n dochtertje naar de basisschool gaat. Dan wil ik gewoon in het weekend thuis zijn en op de dagen dat ik werk (ca 3 dagen/week), overdag werken (dus "kantoorwerktijden"). Dit duurt nog een paar jaar, maar misschien dat ik in de tussentijd al een cursus of opleiding kan doen, om m`n kansen op een baan tegen die tijd vergroten. Ik heb alleen geen idee in welke richting ik moet zoeken. De zorg trekt me aan, maar daar zit je weer met diensten etc. Onderwijs spreekt me aan, maar ik wil geen volledige HBO opleiding meer doen. Ik denk er veel over na en zit vaak wat te zoeken op internet, maar ik kom niet echt verder hiermee... Graag zou ik wat tips/ideeen/ervaringen krijgen van jullie. M'n interesse is heel breed, dus het mag alle kanten opgaan, misschien zijn er richtingen waar ik zelf nog helemaal niet aan gedacht heb.. Alvast bedankt voor `t meedenken!
Ik ben gemeenteambtenaar en werk dus kantoortijden, ik denk zo'n beetje alle rijksambtenaren ook wel. Trouwens als je al een Hbo-diploma hebt kun je als zij-instromer een verkorte opleiding doen voor het basisonderwijs. Je zou misschien ook eens kunnen onderzoeken welke post-hbo's er mogelijk zijn na jouw studie. Verder kan je natuurlijk in overleg met je werkgever misschien proberen nieuwe werkafspraken maken, zodat je minder vaak koopavonden en weekenden hoeft te werken?
Héél véél qua administratie op alle soorten bedrijven heeft kantoorwerktijden. Niet alleen ambtenaren, hoor. Mijn vriend werkt in een labo met shiften, maar alles van administratie en leidinggevenden heeft er glijdende daguren (beginnen tussen 7 en 9 's ochtends en 7.5 uur per dag + een half uur middagpauze doen). Of je kan altijd kijken of het onderwijs je niet aanspreekt.
In de zorg werk je meestal om het weekend, is dus wel minder als je nu werkt, als ik het goed begrijp. Vaak zijn er ook goede afspraken binnen het team te maken waar je werkt. Ik heb diverse collega's met een vrij vast rooster.
Administratie ( boekhouding loonadministratie gewone administratie secretaresse telefoniste receptioniste etc etc...)
Als er in jouw omgeving opleidingen zijn (vmbo of mbo) die de richting groen of dierverzorging aanbieden, zou je daar eens contact mee op kunnen nemen of er oom daadwerkelijk werk in te krijgen is.... en waarschijnlijk heb je dan alleen een kopopleiding nodig om je lesbevoegdheid te halen. Pabo is op het moment niet echt een aanrader, omdat er weinig tot geen werk in te krijfen is, maar in het voortgezet onderwijs zijn er meer mogelijkheden.
Zo ongeveer alle administratieve, secretariële en boekhoudkundige functies hebben gewoon kantoortijden. Ik heb al gewerkt bij een bank, de rechtbank, een verzekeringsmaatschappij, een notariskantoor en nu een advocatenkantoor en ik heb altijd gewoon kantoortijden gewerkt. Functies van vriendinnen/familie/bekenden die kantoortijden werken: Inkoop-assistent bij een groothandel voor tuincentra Medewerker personeelszaken in de bouwbranche Assistent accountmanager bij een bank Boekhoudster bij een uitgeverij Griffier bij de rechtbank Receptionist bij een notatiskantoor Genoeg dus!
Administratie, receptionist, secretaresse ect. En als de zorg je aanspreekt zou je kunnen kiezen voor de richting medisch secretaresse. Er is niet altijd overal veel werk in alleen, maar je kan er ook ander administratief werk mee krijgen.
Bedankt voor jullie reacties!! Al een heel aantal tips, daar ga ik donderdag (vrije dag) op m`n gemakje wat meer over opzoeken. @ Guapetona: Ik moet helaas elke zaterdag werken en een hele reeks koopzondagen, hier wil de werkgever niets aan veranderen..
Valt me op dat iedereen zo makkelijk 'administratief' roept. Ik loop al ruim een jaar in die richting iets te zoeken, met zo goed als geen werkervaring en ik zou het niet iemand aanraden. Dan kun je nog zoveel papiertjes in die richting hebben. Overal draait het tegenwoordig om werkervaring en tja hoe krijg je dat zonder werk? Kijk maar eens naar de gemiddelde vacature voor administratief werk: altijd werkervaring minimaal 1 jaar maar vaak ook minimaal 5 jaar. Ik ben trouwens met dezelfde reden op zoek in die richting. Voor de kinderen er waren ook jaren in de detailhandel gewerkt en nu wil ik weer graag aan de slag (papiertje gehaald enzo) maar het lukt nog niet zomaar helaas En inderdaad ook geen zin meer in om de zaterdagen, zondagen en/of koopavonden te werken.
Ze vraagt naar in welke jobs je nog kantooruren hebt, niet in welke je werk vindt en zomaar aangenomen wordt, hé. Werk vinden zonder ervaring is quasi overal denk ik tegenwoordig een probleem. Al snap ik zelf ook nog altijd niet hoe je nu ervaring kan opbouwen als ze nergens "beginners" een kans geven.
Ik werk op de polikliniek en werk kantoortijden. Ik ben zelf orthoptist, maar ook de doktersassistentes, administratief personeel en de technisch oogheelkundig assistent werken kantoortijden.
Hmm geldt dat niet voor elke richting? Ik heb omscholen overwogen... Maar besloten dat mijn kansen om weer te gaan werken groter waren op mijn eigen vakgebied MET ervaring dan op een compleet nieuw vakgebied met verse papieren. Gezien in bijna alle sectoren er weinig werk te vinden... Gaan mensen met ervaring gewoon voor. Ik zou dan eerder kijken of ik in de loop der tijd een gunstigere baan zou kunnen vinden. Er zijn ook winkels die voor het weekend gewoon weekendhulpen inhuren zodat het vaste/oudere/meer ervaren personeel minder vaak in het weekend hoeft te werken.
Startsalaris: bruto 1100/maand Leeftijd: 18 Werkervaring: minimaal 10 Jaar. Dat is niks nieuws op zich... Snap dat al jaren niet
Ik werk als thuishulp. Het verdiend wel stukken minder dan administratie en onderwijs maar ik kan grotendeels zelf mijn uren indelen. Het is wel zwaar werk...
Wie denkt dat je in het onderwijs alleen tijdens kantooruren werkt, leeft echt in een droomwereld. Ik zit zelf in het onderwijs en ik ken geen enkele docent die niet veel (!) werk mee naar huis neemt (lessen voorbereiden, toetsen maken, toetsen nakijken, enz). Natuurlijk kun je je "thuiswerk" (lees: "overuren die je niet betaald krijgt!") enigszins plannen op momenten dat het uit komt. Mij persoonlijk staat het echter steeds meer tegen dat ik in mijn avonduren en weekeind (als ml voor de kleine kan zorgen) moet werken. In het weekeind zouden we liever dingen ondernemen als gezin. In de avonduren ben ik moe van een dag hard werken. En ik heb ook nog een huishouden te runnen. Je moet alleen het onderwijs in gaan als daar echt je hart ligt, anders hou je het niet vol.
Binnen de overheid wordt er met kantoortijden gewerkt. Er zijn veel diverse banen binnen de overheid, echt niet alleen administratief. Je zou eens op www.werkenvoornederland.nl kunnen kijken of er iets bij zit dat aansluit bij jou ervaring/ interesses.
Inderdaad Ik werk op de administratie en werk van 9:00 tot 17:00 Hiervoor werkte ik als Service Delivery manager en had toen ook gewoon kantoortijden, alleen kon het voorkomen (tijdens projecten) dat je wat vaker moest overwerken.