Vraagje voor cakebakkers

Discussie in 'De lounge' gestart door Loesje86, 4 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Loesje86

    Loesje86 Niet meer actief

    Ik wil voor de verjaardagvan mijn dochter een cake bakken. Nu heb ik een leuke berenvorm van mijn moeder. Ik heb een pak cakemix gebruikt van de Jumbo en precies gedaan wat er op het pak stond. Alleen mijn oven 5 graden lager gezet omdat bij mij alles nogal snel aanbrand :p
    De cake zag en perfectos uit! Aan de onderkant wel wat opengespleten, maar dat zie je toch niet. De beer zelf was perfect, niks geen gaatjes, hij kwam in zn geheel uit de vorm en was mooi goudbruin. Dus ik dacht: MOOI! Dan weet ik hoe ik hem moet bakken.
    Maar helaas:x bij het aansnijden was het helemaal mis. Hij was kogelhard en helemaal droog. De smaak was oké, maar dus echt niet om te serveren.

    Wie o wie weet wat ik verkeerd heb gedaan? Ik ga vanmiddag nog een poging wagen, want ik wil zekerheid dat ik maandag wel een mooie cake heb :(
     
  2. tuc

    tuc Niet meer actief

    wat raar...heb al honderden keren cake gebakken en wat jij omschrijft is mij nog nooit gebeurd.
     
  3. Sientjes

    Sientjes Bekend lid

    27 jun 2013
    647
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als je zeker weet dat je genoeg boter hebt gebruikt...

    Ik zou als ik jou was gewoon een andere cakemix proberen. De ene valt wat lekkerder uit dan de andere. Koopmans is altijd lekker en ik vind C1000 eigen cakemix ook heel goed, die smaakt wat zoeter, een beetje vanille-achtig.

    Ohja en goed en lang genoeg luchtig kloppen aan het einde op de hoogste stand. Oven op boven- en onderverwarming en inderdaad beter iets lagere temperatuur en iets langer bakken. Verder zou ik het ook niet weten.
    Succes! :D
     
  4. stierin

    stierin Lid

    12 aug 2009
    70
    0
    0
    Misschien moet je het wat korter bakken omdat de cake midenr hoog is dan in een standaard vorm(snap je).En zelf vind ik de " echte"merken ook altijd lekkerder.

    Succes!!
     
  5. kwebbel1984

    kwebbel1984 Fanatiek lid

    30 okt 2012
    1.027
    0
    0
    Als je een cake in een berenvorm bakt is die veel lager als een cakeblik. Dus moet de baktijd minder lang net zoals in een springvorm dus ipv 60 min is de baktijd 40 á 45 min. Waar je ook een luchtige cake van krijgt is ipv boter slagroom toevoegen. Dus ipv 150 gram boter 150 ml ongeklopte slagroom. Dat voeg je toe en mix je ongeveer 3 min.
     
  6. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Hoe heet en hoe lang heb je gedaan en hoe stond je oven (hete lucht, boven/onder warmte)?

    Denk ook te warm en te lang.
     
  7. Loesje86

    Loesje86 Niet meer actief

    We hebben een elektrische oven, die moest op 160 graden, 60-70 minuten. Ik heb hem op 155 graden gezet en na 60 minuten eruit gehaald.
     
  8. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Waarschijnlijk idd veel te lang, omdat de vorm veel platter is en je dus minder diepte hoeft te garen.. Ding is zo te horen volledig uitgedroogd doordat ie veel te lang er in zat.

    Misschien nog een keer proberen, en dan na een half uur al even een keer testen met een lange prikker of hij al gaar is? Zo niet, iedere 5-10 minuten weer controleren.
     
  9. Loesje86

    Loesje86 Niet meer actief

    Bedankt voor de tips!!
    Ik heb hem net nogmaals gebakken, nu op 150 graden en 45 minuten en hij is verrukkelijk! Hij is vanbinnen heerlijk zacht en de buitenkant is ook prima! Kan de volgende keer misschien nog 5 minuutjes korter, maar zo is hij opzich ook goed. Thnx :D
     
  10. Eylem

    Eylem Niet meer actief

  11. SyrianBeauty

    SyrianBeauty Fanatiek lid

    28 nov 2007
    2.362
    0
    36
    Vrouw
    Huisvrouw/Mama Zijn!
    Omgeving Rotterdam
    Ik denk ook datje hem te lang hebt gebakken dan droogt het meestal uit



    Hmm die ziet er lekker uit!! Ik ga hem gauw maken bedankt voor het recept :D;)
     

Deel Deze Pagina