Boerenkool; hoe krijg je het lekker?

Discussion in 'De lounge' started by frannie82, Dec 9, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WLE

    WLE Niet meer actief

    Creme fraich erin
     
  2. lovekees

    lovekees Bekend lid

    Oct 8, 2010
    814
    0
    16
    NULL
    NULL
    Doe bij de aardappels met koken bouillonblokjes
    Melk boter beetje peper zout maggi
    spekjes bakken met beetje ketjap dat erdoor
    Vorige week nog gemaakt was heerlijk
     
  3. maffedoo

    maffedoo Actief lid

    Dec 6, 2011
    301
    0
    16
    ergens
    Ik doe er altijd een handje gort bij!!!!
     
  4. frannie82

    frannie82 VIP lid

    Nov 28, 2010
    10,407
    2
    38
    Wat een reacties bedankt meiden!
     
  5. laravelk

    laravelk Fanatiek lid

    Oct 8, 2010
    2,970
    2
    38
    Mijn moeder zegt: bouillonblokje. Ga het morgen eens testen hoewel ik boerenkool eigenlijk in welke vorm dan ook niet te eten vind ;) Heb nu al spijt van de groentetas :p
     
  6. Meril

    Meril Bekend lid

    May 3, 2008
    671
    0
    0
    Ik doe er altijd een half bakje roomkaas door, ben eigenlijk niet meer anders gewend, wordt het lekker smeuïg van...
     
  7. Yupgup

    Yupgup Fanatiek lid

    Mar 18, 2011
    3,745
    0
    36
    Onze grote beer en kleine welpje!
    Gelderland
    Kookroom (tip!) erdoor, azijn eroverheen en vleeskruiden erdoor!

    En natuurlijk ROOKWORST! :D
     
  8. jellie

    jellie Bekend lid

    Sep 3, 2006
    554
    0
    16
    Opletten welke aardappel je gebruikt.
     
  9. Miepie80

    Miepie80 VIP lid

    May 6, 2007
    8,101
    4
    0
    Ik maak m erg uitgebreid, maar is zo lekker zo!:

    - Hamlapje met klein laagje water, kruidenbuiltje en klein gesneden halve knolselderij aan de kook brengen en zachtjes laten doorprutten.
    - aardappels schillen en in kleine stukjes snijden
    - als de knolselderij uit elkaar valt, aardappels en boerenkool (net zoveel in gewicht als aardappel !) erbij en deksel erop. Uurtje laten pruttelen op een laag vuurtje.
    - bouillonblokje, beetje juspoeder en een kwak mosterd erbij en stampen, als het nodig is iets indikken met aardappelpuree.

    Ik vind m zo het allerlekkerst, veel smaak en absoluut niet droog.
     
  10. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    Dec 1, 2007
    21,162
    8,145
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Niet
     
  11. Meijke

    Meijke Niet meer actief

    Dit!
     
  12. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Lang genoeg koken, klein beetje sambal erdoor en ketjap manis. En flink stuk boter door de stamppot.
     
  13. 24Mandy24

    24Mandy24 Fanatiek lid

    Jul 23, 2012
    3,499
    0
    36
    Haha niet. Ik probeer het ook niet meer. Ga wel bij mn ouders boerenkool eten ;)
     
  14. mora27

    mora27 VIP lid

    Nov 25, 2009
    6,381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    ik maak het met melk en iets roomboter lekker smeuig... en vaak nog een zakje silvo kruiden voor de boerenkool erdoorheen... spekjes on the side... heeerlijk! goed idee trouwens voor vandaag :p
     
  15. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Ik doe het altijd met de aardappel en rookworst tegelijk in de snelkookpan.
    Met wat peper, zout en roomboter stampen. Een goede jus er bij en wat mosterd.
    Meer is er hier niet voor nodig.
    Ik heb wel altijd verse boerenkool, die van mijn ouders hun land af komt.
    Daar zit ook een heel verschil in!
     
  16. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,818
    4,196
    113
    Spekjes, uitje, boter , melk en scheutje azijn
     
  17. 2debaby

    2debaby Actief lid

    Feb 25, 2013
    409
    1
    0
    NULL
    NULL
    M'n zusjes eten er altijd een flinke schep appelmoes over heen.
    Wij doen er op het bord ook altijd wat zilveruitjes naast. Erg lekker.
     
  18. Tinkerbel80

    Tinkerbel80 Niet meer actief

    Ik kook de aardappels zolang dat ze uit elkaar vallen. Dan stampen met scheut melk en azijn. Niets geen droge boel en ik eet altijd zonder jus, want vind jus niet lekker. Man en kinderen wel met jus, spekjes en natuurlijk rookworst en een klodder mosterd. Jum!
     
  19. sasjuh

    sasjuh Fanatiek lid

    Jun 8, 2010
    2,558
    1
    0
    operator
    In mijn vel
    Ik kook de aardappelen in kippenbouillon, de boerenkool gewoon koken.
    Dan bak ik spekjes en uitjes bij elkaar, en ik laat een paar snippers ui ongebakken.
    Vervolgens stamp ik de aardappelen en doe de spekjes met ui en het vet (mits het niet te veel is) en de boerenkool en ongebakken uitjes erin.
    Nooit droge stamppot gehad :)
     
  20. Polkadotjes

    Polkadotjes Fanatiek lid

    Aug 27, 2012
    1,071
    0
    36
    Rookworst in plakjes (eventueel ook spekjes) opbakken. 1a2 pakjes heinz tomatenblokjes er door en dan giet je dit over de boerenkool. Vaak eten wij dit ook zonder aardappel
     

Share This Page