hier is dat toch wel mijn eigen verzonne wraps het liefst eten we dat elke week maar helaas te pittig voor de kids. Kip in kleine blokjes snijden, marineren in Kip Tandoori kruiden. Paprika mix (alle 3 de kleuren) in kleine blokjes snijden. Kip bakken, paprika mee bakken. Bekertje creme fraiche, mengen met nog wat Kip Tandoori kruiden, bij het kip/paprika gerecht toevoegen. even verwarmen nog. Wraps, klein laagje met knoflooksaus smeren, kip-prutje erop, naturel sla erop. kan nog wat geraspte kaas als je dat wil. oprollen en smullen maar!!!
Wij hebben veel favoriete gerechten, zoals: - Allerlei hartige taarten, maar de gekarameliseerde knoflooktaart van Ottolenghi (ik heb het boek, maar is ook op internet te vinden) is op dit moment de allerlekkerste!! - Rundvlees in bier gestoofd (soms met kruiden, soms met alleen bier, waar we zin in hebben) - Lentecouscous met doperwtjes, abrikozen en geitenkaas - Vis in mosterdsaus met rijst en worteltjes - Zelfgemaakte pasta met ham en prei - Risotto met spekjes, pompoen en doperwtjes Ik kan nog wel even doorgaan
Mjamm die ga ik proberen binnenkort onze favo is preiprutje prei snijden en laten smoren in kaassaus, als luxe soms spekjes of ham erdoorheen
Komt ie: 3 bollen knoflook die moet je open breken zodat de teentjes los komen ( met velletje er aan 1 ui thee lepel olijf olie 1 liter kippen of groente boullion een eetlepel witte wijn azijn of sherry azijn. 150 gram geroosterde amandels zout en peper 250ml room Ciabatta brood. rooster de knoflook in een oven op 185 graden en laat ze afkoelen met de velletjes er aan. Fruit een ui aan in de pan en voeg hier het boulion aan toe en de slagroom/room. Verwijder de velletjes van de knoflook en maak hier een pasta van in een vijzel ( of een kommetje met een lepel) tis goudbruin van kleur. En voeg dit toe aan de soep. Verwijder de harde korst van de ciabatta en gooi het zachte brood in de soep. ( bewaar de korstjes kun je lekker in de soep dopen ) Voeg dan de sherry of witte wijn azijn toe en laat nog even vijf minuten koken. En klaar is klara
potverdikkie nou heb ik er ook weer zin in hahaha hubby zei net toevallig 'schat wanneer ga je die lekker wraps weer is maken?!' nou denk van t weekend maar weer ff hahaha jummmm
Ik ga het morgen maken! Ik laat het weten! ( doe jij zelf knoflook saus maken of gewoon uit een fles? )
ben allergisch voor knoflook uit fles ik maak het met Aioli kruidenzakje van Duyvis. paar schepjes mayo, wat water erbij om het wat dunner te maken (niet té dun! anders stroomt t uit je wrap ) zakje kruiden erbij, flink roeren. even half uurtje laten staan zodat t lekker kan intrekken jummmm. ik ben een echte knoflook freak teentje knoflook erbij (uit knoflookpers) maakt t net ff wat lekkerder maar kan al snel te sterk zijn aangezien de wrap ookal een flinke bom aan smaak is maar wel ongelofelijk lekker!!!! *begint langzaam te kwijlen*
3? wauw haha dacht dat ik erg was met 2 teentjes en een éxtra zakje aioli kruiden moet hier echt wel een grote bak met knoflooksaus maken, want hubby vind het erg lekker en bakje gaat altijd op (ik maak echt voor 10man heb ik t idee )