Jeetje! Erg naar om te horen kaboutermeis en alle andere die dat hebben of iemand kennen die het heeft. :-/ ben er even stil van.
Zoals iemand anders al schreef is coeliakie een ziekte en daar kan je niet van genezen. Sommige mensen hebben echter geen zichtbare last van de gluten. Reageren niet als ze gluten binnen krijgen, maar vaak heeft dit wel gevolg op de lange termijn, zoals onvruchtbaarheid, verschillende vormen van kanker, zijn lactose intolerant. Ik zou willen dat mijn zoon er over heen kon groeien. Het sociaal emotionele aspect van deze ziekte had ik hem graag bespaard. En het fysieke natuurlijk ook!
klopt helemaal, van de internist hoorde ik dat van alle mensen die coeliakie hebben, slechts 1% dit weet.
ik ben coeliaak. ik ben nu vier jaar het dieet aan het volgen. maar in het begin was het pittig. maar ik heb mij er nog geen dag niet aangehouden. Ik hou mij er ook wel aan want die pijn wil ik nooit meer. ik ben heeeel ziek geweest. 45 kilo aangekomen ect. er is ook een hype gaande. Maar ook blijkt uit onderzoeken dat menssn jaren lang onverklaarbare klachten hebben, maar alle bloedwaardes zijn goed. Na een glutenvrij dieet verdwijnen de klachten. zo is er ook een tenniser die dit heeft.
Beertje: Nee, maar inderdaad is ook een hele goede! Krijg je daar energie van? Je zou denken suiker= energie? Ik sta echt open voor alles. Voel me nu al 'gesloopt' terwijl de dag nog moet beginnen..
ja je krijgt veel energie ervan. je zult eerst moeten afkicken. Maar suiker zit werkelijkwaar overal in. Pastasaus, vleeswaren saus ect. kost even wat tijd om het uit te zoeken,maar dan heb je ook wat. Genoeg sites op internet
Hmm.. Daar zeg je wat? Maandag naar de huisarts. Kunnen ze dat achterhalen door bijv. Bloed testen? Ja. Ik moet echt AFKICKEN. Ik kook zelf ook met suiker. Maar wil meer zuiver eten, puur eten.
Ik zou, als ik jou was, eens op zoek gaan naar informatie over koolhydraat beperkt eten. Bepaalde koolhyraten zorgen er voor dat je bloedsuikerspiegel enorm schommelt en je je behoorlijk 'gesloopt' kan voelen. Om dat te compenseren ga je meer suikers eten, je lichaam krijgt dan even een soort oppepper, maar daarna voel je je weer even beroerd. Als je die 'slechte' koolhydraten uit je menu schrapt gaat het vaak al een stuk beter. Eet dus zoveel mogelijk verse produkten, zo weinig mogelijk suiker en tarwe/graan kan je evt vervangen door spelt.
Jaa ik denk dat ik daar wel bij gebaat ben. Ik herken mezelf wel. Ik ga de informatie opzoeken. Over koolhydraten 'dieet'. Bedankt dames! Ik heb een brood bakmachine aangeschaft om zelf brood te bakken. Maar wat voor meel zou ik eventueel kunnen gebruiken? Ik kon vandaag alleen maar met tarwe vinden bij Ahold
Speltmeel /bloem is dan misschien een goed idee om brood mee te bakken Je kan ieder gewoon broodrecept hiermee maken, is erg lekker Vaak te verkrijgen bij een molen en anders online bij de zuidmolen En wel eens iets gelezen over de voedselzandloper? Ook een aanrader!
Beaujuulaia, bedankt voor je bericht. Ik zal eens online kijken. Moet je dan ook gist toevoegen of juist niet? Voedsel zandloper ken ik niet. Maar ga ik eveneens ondrrzoeken. Mijn vriend gaat ook mee eten/ doen. Dus hoop een passend 'dieet'/ patroon te vinden. Geeft mij in ieder geval goede moed, de reacties. Hopelijk past 1 of een 'combi' van de aanraders bij mij, ons. En krijg ik gauw weer meer energie. In ieder geval ook een bloedtest afnemen bij de dokter.
In principe wel maar als je dat niet wil kan je kijken naar recepten voor zuurdesem Ken je de site van levine over broodbakken? Zij heeft echt de heerlijkste recepten en heel veel goede tips Haar site uitdekeukenvanarden.nl Je kan dus alle recepten gebruiken maar dan met spelt Vooral het Frans landbrood is hier favoriet De voedselzandloper is niet echt een dieet Wij hebben er uit gehaald wat bij ons past en een combi gemaakt Nu helaas weer een beetje de fout in maar vanaf jan. weer volop er tegenaan Ik voelde me er echt lekker bij en door
Volgens mij zijn niet alle broodbakmachines geschikt voor speltbroden... Maar je kan brood ook heel goed in een oven maken hoor.
Oh ik wist niet dat sommigen niet geschikt zijn voor spelt (waarom eigenlijk niet?) Ik heb zelf geen broodbakmachine en maak ze inderdaad in de oven
Ik heb een kenwood? Zal even googlen of daarmee speltbrood gemaakt kan worden. Wat is het verschil met gewone broden dat het wel of niet gemaakt kan worden in zo een machine?