Hoi dames Ik heb even jullie hulp nodig. Jullie zijn tenslotte ervaren baksters As maandag is mijn zoontje jarig. Een collega van me maakt een ronde taart. Met een auto erop en naam. Zij vind het erg leuk werk! En tussen neus en lippen door zei ze dat ze het leuk vond om Een taart te maken voor mijn zoontje. Super dus! Nu ga ik hem dit weekend ophalen. En wil haar direct betalen. Het is een standaard ronde taart. De vulling en hoe hij eruit ziet weet ik niet, dat heb ik totaal aan haar overgelaten. Ik vertrouw daar ook op want heb eerdere prachtige taarten van haar gezien. Nu hebben wij geen prijs afgesproken. Dat is niet echt ter sprake Gekomen. Maar nu weet ik niet precies wat ik haar zal betalen. Ik dacht zelf aan 25 maar weet niet of dat voldoende is. Wat zouden jullie geven?
Ik heb even een vraagje, ik wil voor mijn zoontje een taart bakken voor zijn verjaardag. Normaal maak ik zelf het biscuit of gebruik de chocolade biscuit van Funcakes. Nu hadden ze die niet en heb ik Red Velvet cake meegenomen van Funcakes. Het leek me wel leuk om eens een keer wat anders te proberen. Alleen ik weet niet echt wat ik ermee moet. Ik lees overal dat een cream cheese vulling lekker is, maar is dat wel lekker als je die voor de hele taart gebruikt? Dus 2x doorsnijden en dan die cream cheese vulling. Smeer je daar ook mee af? En kun je daarna de taart ook bekleden met fondant? Want las dat deze cake wat smeuïger is, en dus ook wat nat blijft. Kortom, iemand ervaring hiermee?
Hoi dames, Lees al een tijd mee en zie zulke mooie creaties! Dit is mijn 4de taart en gemaakt voor onze dochter haar verjaardag. Het is vanille biscuit met aardbeienbavarois vulling. Ik heb afgesmeerd met slagroom omdat we botercreme niet zo lekker vinden maar had daardoor moeite met afdekken. Had uiteindelijk er een scheur in die ik verstopt hebt met hartjes. Komt dit door de slagroom of omdat ik het fondant te dun heb uitgerold? Als ik andere foto's zie van een gesneden taart is de fondantlaag een stuk dikker als ik heb. En als jullie cupcake bekleden, snijden jullie dan de bovenkant eraf zodat hij mooi plat is? Ik heb er nu namelijk nog een een punt op.
Cupcakes leg ik na het bakken even een glazen snijplank op het bakblik dan zijn ze mooi plat. Echt maar 20 sec ofzo tot ze niet meer terug veren. Het kan idd zijn dat je fondant te dun was. Kan ook door de slagroom komen omdat de fondant daar niet goed tegen plakt. Slagroom trekt in je cake waardoor het fondant er als het ware los op de taart komt.
Slagroom zorgt ervoor dat je fondant of marsepein smelt (te nat), daardoor gaat het scheuren en/of zweten.welke botercreme gebruik je? 1 op 1 of met de mix? 1 op 1 is ook niet lekker. Met de mix kun je de crème een lekker smaakje geven...
Ik leg een plank op m'n bakblik zodra de cc's uit de oven komen. Afsmeren met slagroom geeft problemen. Gebruik dan chocopasta of desnoods een dun laagje jam.
Dames help, Ik lees al een flinke tijd mee met jullie taartkunsten, alleen toon ik nooit iets. Nu komt het probleem mijn zoontje viert zondag zijn eerste verjaardag en ik met mijn grote mond heb gezegd dat ik wel een woezel en pip taart zou maken... Taart maken geen probleem maar even een woezel en pip modelleren is wel even wat anders.... Wel kwam ik wat tegen over icing sheets maar kunnen die ook in een normale printer? (Dat maak ik mezelf er wat makkelijker vanaf) Alle tips zijn welkom
Je kunt ze ook puzzelen van marsepein of fondant. Dan print je een kleurplaat uit en knip je alle onderdeeltjes uit. Die leg je op de fondant en dat netjes uitsnijden en dan in elkaar leggen op je taart. Volgens mij kunnen die cheets alleen in een foodprinter.
Bedankt voor de tip van de snijplank! Met kerst mag ik weer aan de slag voor de familie. Botercreme maakte ik met boter en poedersuiker, maar jullie gebruiken een mix daarvoor? En die is wel lekker? Zal proberen dan de fondant dikker te houden.
Ik gebruik altijd een mix. Bv bij Jamin te koop Veeeel lekkerder dan alleen bc van boter en poedersuiker