Wat is simpelste manier om van die gekleurde spikkeltjes op cakejes vast te plakken?

Discussie in 'De lounge' gestart door hanna76, 17 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Hallo,

    Wat is de simpelste manier om van die gekleurde spikkeltjes op cakejes vast te plakken?
    Met poedersuiker/water? Welke verhouding eigenlijk?
    Of heeft iemand een ander idee?

    Groetjes,
    Hanna
     
  2. nikkijane

    nikkijane Fanatiek lid

    27 jul 2007
    2.410
    0
    0
    friesland
    Jep poedersuiker en water
    Verhouding; heel weinig water, en heel.veel.poedesuiker.
    Merk je vanzelf.
     
  3. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Boter, slagroom, glazuur, gesmolten chocolade.. Net wat je wilt ;)
     
  4. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Ik zou het met een kwastje en wat gesmolten chocolade doen.
    Water/poedersuiker en dan spikkels werkt niet dan gaan ze afgeven de kleurstoffen bedoel ik.
    Komt door het water.
    Wat ook evt werkt is chocopasta gebruiken. Kun je nog smaak kiezen ook.
     
  5. tuc

    tuc Niet meer actief

    peodersuiker/water idd of witte chocopasta.
     
  6. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Is chocoladepasta niet te stroef voor de cakejes? Ik ga van die mini doen als traktatie op school.
    Maar dit lijkt idd. wel simpel: met een mes wat witte chocoladepasta er op smeren en dan even in de spikkels dopen.
     
  7. Vitamientjuh

    Vitamientjuh Fanatiek lid

    3 dec 2011
    3.069
    1.124
    113
    Vrouw
    Misschien ook jam?
     
  8. tuc

    tuc Niet meer actief

    nee hoor, gaat super goed, wel even laten staan zodat de pasta een laagje wordt, anders is het zo'n plakzooi
     
  9. Lov23

    Lov23 Niet meer actief

    Ik zou idd poedersuiker en water mengen ;)
     
  10. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Maar verkleurt dat dan niet, zoals eerder genoemd is...? Want als het geen verkleuring geeft, dan lijkt me dit toch nog het handigste...
     
  11. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Je hebt ook kant en klare zakjes met glazuur, bij de bakspullen. Gesmolten chocolade is ook lekker.
     
  12. soepstengel

    soepstengel Fanatiek lid

    1 jul 2009
    2.310
    0
    0
    Bij mij verkleurd het nooit....
     
  13. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Inderdaad glazuur van poedersuiker en water is het snelste. Verkleuringen heb ik eigenlijk nooit.
     
  14. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.323
    10.287
    113
    betreft smaak zou ik toch kiezen voor gesmolten chocolade (witte)
    even au bain marie verwarmen dopen (met kwastje), door de spikkels en klaar
     
  15. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Niet als je weinig water gebruikt en veel poedersuiker.
     

Deel Deze Pagina