restjes gekookte groente (wat bijv geen hele portie meer is): bewaren in kleine bakjes en zakjes en dan als er genoeg verzameld is een heerlijke soep van maken! Andijvie wat over is maar net te weinig: Volgende dag zongedroogde tomaat en stukjes feta erdoor of gebakken champignons. En dat is erg voor delig want scheelt de kosten van een nieuwe volledige maaltijd. aardappeltjes over: opbakken voor de kinderen, of invriezen en later in de erwtensoep. macaroni over: paar eitjes, melk en kaas erbij doen en in de oven.
Als jouw budget 60 euro per week is zou ik toch echt geen deel in de prullenbak mikken. Of een kg hutspot in 2en delen. Je schreef eerder dat je niet zo'n grote vriezer hebt. Wij hebben 3 lades maar als er een kliekje in MOET dan gaat ie er echt wel in hoor of anders voor de volgende dag.
Wij vriezen het in bakjes in. En om de 2 weken gaat het mee naar schoonmoeders. Die houd niet van koken en kan het ook niet geweldig. Dus hier gaat ook weinig de prullenbak in. Ook wij hebben maar 2 en halve lade in de vriezer dus het kan net.
OK, drie dagen eten met een megaverpakking hutspot. dag 1: Hutspot koken met 3/4 van de peen en uien, rest van peen en uien in koelkast. Hutspot eten, restant stamppot en vlees in koelkast. dag 2: Hutspot mengen met het in draadjes uitgetrokken of in kleine stukjes gesneden vlees en als een soort rosti opbakken in koekepan. Eten met salade. dag 3: rest van peen en uien met bouillonblokjes en blikjes tomatenpuree van 7 cent koken en met staafmixer pureren tot tomatencremesoep. Hotdogs en salade erbij.
Mijn zus heeft al paar keer en moeder met dochter blij gemaakt met een heerlijke stamppot en een keer heerlijke erwtensoep. Deze vrouw kwam wat ophalen voor Sinterklaas en vond het eten lekker ruiken. Mijn zus zei als je wilt mag u het hebben want anders gooi ik het weg . Ze was heel blij want zij en haar dochter hadden al dagen niet goed gegeten. Ze is nu vaste klant en als er wat over is belt ze hun op . Vaak verzameld ze paar dagen in bakjes
Ik haal ook vaak grote verpakkingen maar ik maak dan voor 2 dagen, we eten het 1 dag man neemt graag wat warms mee naar de zaak voor tussen de middag en de rest vries ik in, dit halen we dan meestal in de weekenden uit de vriezer. Dat scheelt ons weer koken ls we er geen zin in hebben.
Hm dag 1q en dag 2 doen wij meestal ook zo, maar die 3e dag slimme tip ga ik eens proberen, lekker vers soeppie voor mij. (de rest lust geen tomaat )
Wat lief! Ik zie ook wel eens op de weggeefhoek dat mensen zo eten weggeven, super handig! Ik kook vaak voor 4 personen en dan 1 dag erna weer hetzelfde of ik gooi het in de vriezer. Soms heb ik net voor 1 persoon iets over en dan maak ik daar iets van, ik doe er iets bij wat ik dan nog heb en ik heb weer een volle maaltijd. Weggooien die ik nooit, dat vind ik zo zonde..
hihi dat ga ik hier niet redden: die hutspot is waarschijnlijk de 1e dag al op. Verder voor degenen die het niet redden is het een supertip!
Nog eentje: Grote zak soepgroente voor drie dagen. Dag 1: Soepgroente opbakken met gehakt, en met tomaat (puree, blik, sap, vers, wat je maar wilt) en kruiden pastasaus maken. Precies voldoende pasta koken, eten met wat saus. Dag 2: Paprika in reepjes opbakken, restant pastasaus erdoor met blik bruine bonen of kidneybonen samen opwarmen en chilikruiden erdoor. Dag 3: Restant chili con carne opwarmen met liter bouillon, verse selderijblaadjes erdoor, salade en brood erbij.
ik vries t vaak in. Voor als mn man dienst heeft bij de brandweer dan kunnen zoon en ik er nog wel van eten. Of alleen zoon, als man en ik een x wat anders willen eten of (zelden ) uit eten gaan met zn 2en/brandweer en zoon kan niet mee.
Ik kook de ene week, en eet de week erop uit de vriezer. Maar je kan natuurlijk ook 2 dagen achter elkaar hetzelfde eten. Ga je niet dood van Zonde toch, eten weggooien. Ik gooi alleen de restjes vanaf de borden weg, alles wat in de pan zit vries ik in.