Dit jaar vieren we kerst bij ons. Wij gaan gourmetten en ik weet eigenlijk niet zo goed wat we als voorgerecht kunnen gaan maken Alle tips zijn welkom.
Idd niks.... Je kan wat stokbrood en een salade op tafel zetten zodat je daar al,van kan eten voordat het vlees klaar is
Niks Ik zet smiddags etagaire neer met lekkere kerst koekjes&chocolade En dan savonds gewoon gourmet en toetje
Bij mijn ouders is er nooit een voorgerecht met gourmetten. Het gourmetten zelf is altijd heel uitgebreid met stokbrood, groentes en salades. Bij mijn schoonouders is er altijd wel een voorgerecht. Meestal een garnalencocktail of carpaccio of soep. Maar die hebben met het gourmetten altijd alleen vlees, sausjes en een stokbroodje.
Wat de rest zegt....Niks. Gourmetten vult al genoeg (vind ik persoonlijk dan.) Wij zetten (ook) altijd een salade op tafel en wat stokbrood. Ook satesaus en kruidenboter trouwens. Satesaus is ook lekker op een stukje stokbrood. Gourmetten doen wij altijd uitgebreid: - wij hebben vis en vlees op tafel - gekluste eieren (om een omeletje te maken) - witbrood zonder korsten (om een pizzatje te bakken) - pannekoekenmix (om een pannekoekje te bakken uiteraard) - gesneden tomaat - gesneden prei - gesneden paprika - gesneden ananas - gesneden appel - gesneden banaan - plakjes champignon - gesneden salami - gesneden ham - stokbrood - huzarensalade - kruidenboter - allerlei sausjes waaronder dus satesaus.
Gourmetten begint meestal redelijk vroeg omdat je langer aan tafel zit. Bij ons is dat om 17.00 uur. Meestal zijn we om 15.00 uur compleet en eten we nog een stukje cake, koek of iets anders lekkers. Voorgerecht doen we nooit. Wil je toch iets extra's dan zou ik een amuse doen. Wil je echt een voorgerecht: ik vind een garnalencocktail met mango altijd heerlijk. Garnalencocktail met mango recept De sherry laat ik altijd achterwege.
hmm wij hebben eigenlijk ook nooit een voorgerecht met gourmetten. Wel s middags al wat hapjes en dingetjes.
Wij ook nooit een voorgerecht gehad bij gourmetten. Inderdaad hier ook stokbrood en salade gegeten terwijl het vlees, de pannenkoekjes en eitjes in het pannetje liggen.. En overdag natuurlijk veel hapjes/snoepen tussendoor, dus ook eigenlijk nooit honger gehad..
Oef.. Wij krijgen bijna nooit een hele gourmetschotel op, als we daar ook nog een voorgerecht bij moeten nemen, zitten we helemaal propvol! Hier dus ook nooit een voorgerecht. Wat de anderen ook al zeggen; stokbrood (met knoflooksaus of satésaus) en salades zijn echt meer dan voldoende!
Wij gaan steengrillen maar dat is te vergelijken. Het voorgerecht is hier carpaccio, dat vult niet zo erg en ik ben nog het geen wat ik in mijn zwangerschap tekort heb gehad aan het bij eten. Overigens steengrillen wij ook erg uitgebreid, heb er nu al trek in, hebben er namelijk ook lekker veel wild bij.
Aan carpaccio dacht ik ook Sowieso komt er naast het vlees/vis/groente ook stokbrood + smeersels op tafel.. Er zitten groot eters bij vandaar dat we eerst nog wat vooraf wilden
Wij doen eigenlijk ook nooit iets met het voorafje. Gewoon uitgebreid gourmetten met alles erop en eraam en een lekker toetje. Nu dit jaar wil ik toch een klein voorgerechtje maken, gewoon voor het idee iets uitgebreids te doen . Ik heb gewoon ragout gehaald (champignon met vlees) en dan ipv die grote vullers (hoe noem je ze toch die bladerdeegdingen) heb ik van die inimienies gehaald. Ziet er kei leuk uit, ze zijn superklein, echt van die 1 hap slik weg dingen en 1 of 2 van die dingen vullen niet zo als die grote.
hier voor zoontje ; bladerdeeghapjes als voorgerecht , voor de volwassenen ; dim sum wij eten wel enkel vlees , racletkaas,tomaten,chamions en brood bij de gourmet. als toetje word het een kerststronk