Hallo, Binnenkort viert ons zoontje zijn verjaardagsfeestje voor z'n 5e verjaardag. We willen een eierkoek gaan versieren met slagroom, smarties e.d. Maar.... er komt ook een vriendje die koemelkallergie heeft. Waarmee kan hij dan gaan versieren? En kan hij überhaupt wel een eierkoek hebben..? Wie kan me aan wat ideeën/tips helpen? Rozijntjes kunnen wel hè? Groetjes, Hanna
Eierkoek zit (als het goed is! Check de verpakking) geen melk in. In slagroom natuurlijk wel. Zou even overleggen met de ouders in kwestie, die zijn er vast heel bedreven in
Je kunt bijv suikerglazuur doen en daar dingen mee opplakken. In de winkel even verpakkingen lezen. Smarties zit (melk)chocolade in, maar bv strooisuiker/figuurtjes (in verschillende kleurtjes?), of gekleurde hagelslag, hagelslag puur etc. Je kunt evt ook zelf suikerglazuur maken met poedersuiker en daar een beetje water doorheen roeren. Je kunt er ook een kleurtje aan toevoegen (volgens mij hebben ze dat bij de Xenos?)
In eierkoeken zit vaak wel melk/melkbestanddelen. Goed op de verpakking kijken. Sowieso zou ik dan elke verpakking van wat je wilt gaan aanschaffen even checken. Of overleg even met de moeder van dat jongetje. Ik weet niet of hij soya mag, maar er is van Alpro ook soya-slagroom in de koeling die je zelf moet opkloppen. Alpro - Plantaardige variaties op room
Dat is een goed idee! Volgens mij heb je dat ook in een bus. Ja gevonden: Soja Slagroom Spuitbus Soyatoo 250G | online kopen aanbieding | Voordelig Vitaal
Oh, bedankt voor jullie hulp! Goede ideeën! Ja, ik kan idd. naar de ouders toe gaan om te vragen hoe&wat, maar dan blijf ik heen en weer lopen. Haha! Smaakt die soja-slagroom net zo als gewone?
Maar dus als er 'melk' bij de ingrediënten staat, dan moet ik dus een alternatief zoeken? Alleen bij het woord 'melk' of 'melkbestanddelen' dus?
Ik zou de ouders om een (ingredienten)lijstje vragen van wat hij wel/niet mag hebben. Er zijn ook nog gradaties in koemelk allergie, misschien kan 1 eierkoek niet zoveel kwaad, maar meerdere melkproducten op een dag bijv. weer wel.
Of zelf bakken: 2 eieren 100 gram suiker 100 gram bloem 2 theelepels bakpoeder Oven op 180 graden. Klop de eieren en suiker luchtig door elkaar met een mixer. Hoe luchtiger het wordt gemixt, hoe luchtiger de eierkoeken zullen worden. Meng de bloem en bakpoeder eerst met elkaar en voeg het daarna schep voor schep toe aan het ei-suikermengsel. Als alle ingrediënten goed gemengd zijn, laat het deeg vijf minuten rusten. Verdeel met een eetlepel hoopjes op de bakplaat en bak de eierkoeken dan 15 minuten goudgeel. Veel lekkerder en je weet bovendien ook zeker dat er geen lactose in zit
Ha! Dat ga ik zéker nog eens een keer doen! Maar niet voor verjaardagsfeestje. Pff! Sta al genoeg in de keuken deze dagen. En feestje is op maandag 30 december. Deze dagen nog in de planning: kerstkoekjes maken, arretjescake, appelkwarktaart, mini-cakejes om op school te trakteren. Dusss.....
Haha goed bezig! En ze zijn echt lekkerder hoor.. Wel wat minder tja.. Zacht. Maar hier kan ik een hele stapel maken en zijn ze echt in no time op. (En heel even laten liggen na het bakken voor je ze op eet.. Dan zijn ze lekkerder... ) Oh geheel off topic: mag ik dat recept voor appelkwarktaart?
Hmm geen idee eigenlijk... Best aardig wat maar ik maak ze meestal formaat "kleine eierkoek" uit de supermarkt zegmaar. Puur omdat ik dat wel groot genoeg vind voor mijn meisje
Ja, is idd. ook wel groot genoeg, die kleinere. Nou, ze komen hier op de to-do-list, maar niet voor deze kerstvakantie.
In plaats van steeds op en neer te lopen naar de ouders, zou ik het ze gewoon voorleggen: we willen graag eierkoeken versieren, op welke manier kan X gewoon meedoen? Zij hebben ws een merkenlijst en n goed overzicht wat wel en niet kan. Is t kind alleen allergisch voor koemelk of ook voor bijv ei? Gaat nl vaak samen. Mijn dochter is gelukkig over haar KMA heen gegroeid, dus ik heb de kennis niet meer paraat... Zou wel proberen om het voor alle kids hetzelfde te houden, zodat dit kind geen uitzondering is
Jumbo en Albert Heijn hebben we goede allergenen informatie op de verpakkingen van de huismerken staan. Dan hoef je geen complete ingrediënten lijsten te controleren. Want melk kan in de volgende vormen in producten zitten: Boter (poeder) Caseïnaat Caseïne Crème fraîche Droge melkbestanddelen Gehydrolyseerd melk (eiwit) of caseïne Ghee Glycomacropeptide Immunoglobuline Kaas Karnemelk Kefir Kwark Lactalbumine lactoferrine Lactoglobuline (ß) Lactoperoxydase Lactose Lactoval Lactulose Melk Melkbestanddelen Melkderivaat Melkeiwit Melkpoeder (vol of mager) Nacho Recaldent Room (ook koksroom) Slagroom Sour cream Tagatose Transglutaminase Umer Vla Wei (poeder) Wrongel Yoghurt Zoete karnemelkpoeder Zure room Bron: Melk