in de vriezer ligt hier een gourmet schotel van ahum een jaar oud, is dit nog eetbaar? ik vind van niet maar manlief van wel.
Dan haal je één nieuwe voor jezelf en mag je vriend de oude hebben . Ik denk dat het waarschijnlijk nog eetbaar is, maar wel minder lekker. Ik zou het risico niet nemen.
Ik zou het gewoon eten. We hebben wel meer vlees wat nog wel langer in de vriezer ligt.. Is nog prima te eten hoor
Je zal er niet ziek van worden maar of het lekker is is een tweede. Ik zou het gewoon proberen en voor de zekerheid alvast een extra schotel in huis halen. Als het wel lekker is schuif je de nieuwe schotel in de diepvries (en dan niet weer een jaar laten liggen )
Ik dacht dat je vlees nooit langer dan 3 maanden mag invriezen?! Dus voor mij, nee, ik zou het direct weggooien.
Hier van de week nog vlees gegeten van een jaar geleden. Smaak was nog goed alleen was het iets minder mals dan anders.
google is je beste vriend Snelheid is belangrijk bij het invriezen. Bij vlees dat langzaam invriest vormen de vleessappen grote kristallen die de celwand kunnen beschadigen. Dat beïnvloedt de kwaliteit. Vries vlees dus altijd zo snel mogelijk in. Op de koudste plaats van de vriezer. Het voordeel van goed invriezen wordt duidelijk bij het ontdooien. Je voorkomt vocht- en smaakverlies en het vlees blijft lekker mals en mooi van structuur. In de vriezer geldt: hoe groter een stuk, hoe langer het goed blijft. Zorg altijd voor een goede, luchtdichte verpakking om bevriezing en uitdrogen te voorkomen. Bewaartijd ingevroren rundvlees: 6 maanden. Bewaartijd ingevroren kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees: maximaal 3 maanden. Bewaartijd ingevroren gehakt: 2 maanden. Bewaartijd ingevroren bereid vlees: 2 - 3 maanden. De ideale bewaartemperatuur in de vriezer is -18 graden Celsius of lager.
In de diepvriezer ( -18º tot -20ºC) kunt U zelf ingevroren vlees en vleeswaren, gemiddeld 1 tot 6 maanden gemakkelijk bewaren. Daarna loopt de kwaliteit terug. Omdat vet ranzig kan worden, zijn de vette soorten vlees minder lang te bewaren. Producten waarin zout verwerkt is (zoals slavinken, hamburgers, verse worst en andere vlug klaar- artikelen) kunnen nog veel sneller ranzig worden en zijn daarom minder lang houdbaar. Als U industrieel bereide en gevroren producten koopt, staat er altijd een duidelijke houdbaarheidstermijn op de verpakking.
ja shame on me maar we waren hier vorig jaar met de kerst allemaal ziek en daarom niet opgegeten, ik had er 2 stuks toen 1 hebben we gebruikt met de paasdagen of pinksteren en deze ligt er nog steeds.
Staat er niet op de verpakking houdbaar tot? Ligt er ook aan hoe diep je alles invriest. Bewaar tips - Keurslager Bader In de diepvriezer ( -18º tot -20ºC) kunt U zelf ingevroren vlees en vleeswaren, gemiddeld 1 tot 6 maanden gemakkelijk bewaren. Daarna loopt de kwaliteit terug. Omdat vet ranzig kan worden, zijn de vette soorten vlees minder lang te bewaren. Producten waarin zout verwerkt is (zoals slavinken, hamburgers, verse worst en andere vlug klaar- artikelen) kunnen nog veel sneller ranzig worden en zijn daarom minder lang houdbaar. Als U industrieel bereide en gevroren producten koopt, staat er altijd een duidelijke houdbaarheidstermijn op de verpakking. Het invriezen van vlees kan het beste zo snel mogelijk gebeuren. Bij langzaam invriezen vormt het vleessap namelijk grote kristallen. Deze tasten de kwaliteit van het vlees aan. Bij het ontdooien gaat er dan veel sap verloren. Het vlees wordt daardoor sneller droog en verliest daarmee ook smaak en voedingsstoffen.