Even een 'domme' vraag misschien, maar hoe sterk is alcohol in ijs? We waren gisteren eten bij mijn schoonouders die ijs hadden. We wisten niet wat voor soort, mijn man vraagt nog: zit er geen alcohol in? Nee hoor zegt mijn schoonmoeder. Wij eten en hebben toch het vermoeden van wel, maar het kon toch echt niet volgens schoonmoeder en schoonvader. De verpakking was al weggegooid. Zoon van 2 heeft dus ook een stuk gehad. Man vandaag op boodschap en komt terug (we wisten wel welke winkel het gekocht was) en ja dus....alcohol :x Ik baal hier nu toch behoorlijk van! Wij zijn hier absoluut op tegen, en hebben nu dus toch een kindje van twee onbewust alcohol gegeven..... Weet niet wat ik hier verder mee wil, moet het even kwijt
Ik denk dat je er nu niet veel meer mee kan. Ik zou ook niet echt blij zijn als mijn dochter alcohol binnen krijgt. Vervelend!
Ik denk eigenlijk dat er nooit veel alcohol in kan zitten. Dat bevriest namelijk slecht. Heeft je man ook gekeken naar de hoeveelheid? Een percentage erop bijvoorbeeld?
Ik ben dan ook benieuwd wat voor ijs dit is geweest. Als het er inderdaad inzit dan is het percentage dusdanig laag dat het niet schadelijk zal zijn. Ik kan me overigens heel goed voorstellen dat je hiervan baalt. Zou een actie van mijn schoonmoeder kunnen zijn.
Man heeft gekeken, maar kon niet vinden hoeveel er in zat. Volgens mij was het vanille, chocolade en schijnbaar dus iets van advocaat Nu is er ook niets meer aan te doen, maar het zit mij toch niet lekker...
Waarschijnlijk zit er meer alcohol in een beker vruchtensap die je een uur buiten de koelkast hebt laten staan.
Hooguit 1 a 2 procent ... In ieder geval te verwaarlozen en zit er meer voor de smaak in dan voor iets anders...
Ik zou er ook niet blij van worden! Zo ook met vlees in wij gebraden. Vervliegt dat nu of niet? Bij 24 kitchen zeggen ze nl wel altijd: niet voor kindjes.
Dat klopt niet. Wat betreft ijs, weet ik het niet, denk dat verschilt per soort (hoeveel er aan is toegevoegd). Maar alcohol verdampt sowieso niet 100% als het gekookt/verwarmd wordt. Ligt sowieso aan de bereidingstijd, oppervlak van de pan etc. Bij flamberen blijft zelfs nog 25% van de alcohol over. Mijn s-vader is ook nogal laks met alcohol. Erg irritant. En die zegt dan ook, ja er zit wat wijn bij (wat wijn is bij hem een halve fles), maar daar blijft niets van over hoor Mn vriend proeft dus altijd voor en als hij twijfelt, krijgt dochter er niet van. Zo had ie dr ook een keer tiramisu voorgeschoteld. Die waar de hele onderlaag gedrenkt is in de likeur. Echt ongelooflijk. Kan me niet schelen dat de kleinkinderen van zijn vriendin dat wel gewoon eten (erg goed argument..not! Die moeder dronk ook af en toe een glas wijn tijdens dr zwangerschap, kan best. jaja). Anyway, het is gebeurd en dat is vervelend, maar 1x zal heus niet schadelijk zijn. Het is goed dat je er alert op bent!
Alcoholinfo | Wat gebeurt bij het invriezen en verwarmen van alcohol? Vraag: Wat gebeurt bij het invriezen en verwarmen van alcohol? Antwoord: Als men alcoholische drank opwarmt vervliegt een gedeelte van de alcohol. In dit geval kan de smaak (van bijvoorbeeld wijn) achterblijven, maar het alcoholpercentage verminderen. Alcoholische dranken kan men invriezen, maar hiervoor heeft men een heel goede vriezer nodig: alcohol vriest pas bij een heel laag aantal graden. Het alcoholpercentage zal door het invriezen niet veranderen, maar waarschijnlijk zal bij een aantal alcoholische dranken de smaak na ontdooien wel veranderd zijn.
Bedankt allen voor de reacties! Fijn om te weten dat ik mij niet aanstel in ieder geval. Ik wist dus ook niet precies hoe het zat, ben nu toch weer wat wijzer...
wij waren vandeweek uit eten op landal en daar zat bij het kindermenu een toetje en dat bestond uit een kletskopje met bolletje ijs een grote toef slagroom en een stuk tiramisu(gewoon met drank) vond ik dus ook echt heeeel erg raar mijn dochter zei meteen mama dit is heel vies....ik proeven en jahoor gewoon een dranksmaak. vind ook al zou er geen alcohol inzitten liever niet mijn kind ijs met alcohol smaak geven.
Ok, duidelijk! Fijn om te weten hoe het zit, mensen zeggen al snel: ach dat is al lang vervlogen en alleen de smaak blijft. Maar dat is dus niet zo
Dit is misschien ook wel een nuttig overzichtje: Alcohol verdampt gedeeltelijk in een gerecht, dit gerecht moet dan wel het kookpunt hebben bereikt. Maar nog belangrijker is het aantal minuten dat het gerecht kookt of pruttelt, want alcohol verdampt nooit helemaal bij het koken. Het verdampingspercentages hangt ook af van de manier van koken. Ook geldt: hoe meer alcohol in het gerecht gaat, hoe meer alcohol er achter blijft. Manier van koken en verdampingspercentage van de alcohol: Even laten koken: 15% Flamberen: 25% 15 minuten laten pruttelen: 60% 1 uur laten koken: 75%. Alcoholinfo | Verdampt de alcohol in het eten altijd?