Waarom om 19 uur niet gewoon een melkflesje en die pap, in een bordje, 's ochtends? Om 8 uur water en dan pas om half 10 echt iets eten lijkt me niet zo wenselijk, en juist als je 's avonds die papfles weglaat, heeft hij 's ochtends misschien wel de trek om iets te eten wat op ontbijt lijkt? Ik ben zelf niet zo moeilijk met wat precies: brood, pap uit bordje, volkoren beschuiten of crackers: als het maar iets met granen is en vezels bevat
Hoi! Opzich ziet het schema er helemaal niet zo verschillend uit in vergelijking met ons schema... Hier een voorbeeldje: - 07.30 Fles (halfvolle melk) met granen (200 cc) + 0,5-1 plakje brood - 09.00 Fruit + drinken - 11.00/11/30 (vroeg, ivm slaapje); 1-2 plakjes brood + rietjesbeker diksap - 15.00 tussendoortje + drinken (thee of diksap) - 17.30 avondeten, toetje, drinken - 19.00 avondfles (halfvolle melk met rijstebloem) 100 cc Ik herken het helemaal dat er 's ochtends geen brood in gaat. Hier gaat er na de fles een beetje brood in, maar dat verschilt per dag. Daarnaast is ons zoontje een "zuipschuit" (hij krijgt gem. meer dan 1000cc vocht) sinds we een rietjesbeker doen en met name slappe diksap geven. Water en thee gaan moeizamer. Als ik naar je schema kijk, denk ik dat je kleintje idd redelijk veel melk krijgt (maar dat krijgt die van ons ook), misschien idd die middagfles laten vallen? Vergeet niet dat in een toetje en in fruit ook vocht zit, en dat telt ook mee!
Wauw...ik ben op zich iets genuanceerdere opmerkingen van je gewend, volgens mij... Ik vind dit persoonlijk iets te stellig en te kort door de bocht.. Offtopic; wat een leuke blog heb je.. ik was getriggerd door je onderschrift; erg leuk!
Ooh die fles in de ochtend is poedermelk met water natuurlijk . Ik doe de pap liever in de avond want in de ochtend is juist het probleem dat hij verder niks wil eten en ik dan rond half 10 er nooit een cracker in ga krijgen. Maar dit kan veranderen natuurlijk..
Ik gaf tot voor kort ook nog 3 flessen van 180 ml hoor. Ben het aan het minderen naar twee flessen nu, maar als ze het nodig heeft geef ik haar gewoon die 3e fles. Ze heeft er gewoon nog erg de behoefte aan, aan die melk. En waarom zou ik haar dat dan zo strikt weigeren? Verder mag je smeerkaas maar 1 x per week geven ivm het zout dat erin zit heb ik altijd begrepen). Ziet er ongeveer zo uit hier: Ontbijt: 90 ml melk + granen (haver of spelt) = pap, plus 1 boterham met echte boter en wisselend beleg ((smeer)kaas 1 x week, pate 1 x week, stroop, pindakaas, jam zonder extra suiker en sinds een week ook enkele malen per week vleesbeleg). Mag water erbij drinken. Tussendoor: 1 stuk fruit met 90 ml melk. Middag: 2-3 boterhammen met echte boter en beleg plus drinken. Tussendoor: is er nooit omdat mevrouw slaapt. Avond: warm eten (als je het vergelijkt met een potje dan een half tot heel potje) steeds meer met de pot mee. Als toetje altijd fruit na. Voor het slapen gaan: 180 ml melk. Op advies van de kinderarts geef ik geen zuiveltoetjes. Vanwege eczeem, maar ook omdat het hier in Duitsland gewoonte is om fruit als toetje te eten voor een betere ijzeropname (zuivel gaat de opname wat tegen). En ik vind dat eigenlijk wel een goede. Bovendien krijgt ze genoeg melk binnen met de flessen.
Qua pap ligt het er helemaal aan wat je geeft. Rijstebloem heeft weinig meerwaarde, maar spelt of haver of zo is heel goed. Mijn broer deed het vroeger zelfs veel beter op een bord bambix (toen had je niets anders, ik kies zelf liever voor andere granen dan tarwe omdat ze dat al in brood krijgen) dan op een boterham. Minder honger, ging beter groeien en was niet meer zo akelig mager. Rijstewafels vind ik qua voedingswaarde ook niet zo, hooguit als tussendoortje. De avondfles hoeft niet per se weg vind ik. Onze dochter zal niet slapen zonder, ze heeft die behoefte nog gewoon sterk. En dat zal mij dan werkelijk boeien.... gewoon lekker geven. Gewone melk mag onze dame overigens zelfs nog niet van de kinderarts, omdat ze eczeem heeft en we eerst willen weten hoe dit zich met de nieuwe crème ontwikkeld. Misschien dat ze getest zal worden op allergieën.
Het eetschema van mijn dochter bijna 11 maand is: 0900uur half vollemelk 150cc + boterham 1200uur fruit 1500uur boterham met 150cc half volle melk 1700uur warm eten 1900uur opvolgmelk 180cc Tussendoor een banaan en rijstewafeltje met soms wat roosvicee aangelengd met water.
Ziet er netjes uit hoor! Alleen begrijp ik het 2e stuk fruit niet , alleen een koekje is niet voldoende?
Heb je je wel eens afgevraagd wat het verschil is tussen die 2? Behalve dat hij beter smeerbaar is dan en de prijs . Er staat geen zoutgehalte op! Ik heb Eru gemaild en het verschil is 0,3%. Kids: 1,2% en goudkuipje 1,5% zout. Niet de moeite dus .
Ik zie dat sommige pas rond 14.30 een boterham geven. Waarom niet tussen de middag als lunch? Vroeg ik me af... Mijn dochter is volgende week 9 maand maar heeft een schema die we vermoedelijk rond haar 1e verjaardag ook nog hebben: 7.30 fles 180/6 8.30 boterham 9.30-10.30 slapen 10.30 fruit 12.00 boterham met sap 13.00/13.30 slapen, meestal 1,5 uur (tijden wisselen nog weleens) 14.30/15.00 yoghurt 16.00 koekje of fruit met sap (ligt eraan of ze honger heeft) 17.00 warm eten 18.30 fles 180/6 Ze heeft genoeg van de melk. De ochtendfles gaat bijna leeg, maar de avondfles nog niet voor de helft. Ze krijgt voldoende binnen over de gehele dag gezien en doet het er goed op, dus ik maak me er niet druk om.
Ja ahjah dan kun je je kind nix meer te eten geven overal zit wel zout of suiker in. Hier krijgt ze jam, smeerkaas, patè of boter op jaar boterham.
ik zeg dat ik enkel melk of pap uit een fles geen ontbijt vind...gewoon pap uit een bordje is prima..heb ik niks over gezegd.
Ik bedoel het niet ongenuanceerd..uit een open bekertje is echt voor elke 1 jarige te doen. Maar niet elke ouder wil hier heel veel tijd insteken en heel veel poetsen op de koop toe nemen. Hoor constant: ja dat wordt een hoop geklieder..ja duhhh hier ook hoor de blog ja, die werk ik morgen weer helemaal bij. Heb wel elke dag foto's genaakt maar bijna 2 weken heel ziek geweest.
Over de boterham om 14:30, als een kindje van 11:00 tot 14:00 slaapt kan het niet anders, daar zaten wij destijds ook mee te rommelen.
Bij mijn broer ontbijt hun 2-jarige met fles met iets van granen erdoor en na avondeten ook flinke fles. Ik denk dat een kindje van deze leeftijd goed uit een beker kan drinken, zie ik ook bij haar. Ze eet verder niet heel goed. En ouders zeggen dat zeniet drinkt als ze geen fles krijgt. Is dit een opvoedprobleem? Ik denk het wel maar ben wel benieuwd hoe jullie dit zien..... Pap van een bord lijkt me goed te doen op deze leeftijd, ze begint ook haar eigen brood te smeren. En anders een boterham.
Ziet er netjes uit je schema. Lekker en gezond! Mijn zoontje gaf op een gegeven moment zelf aan dat hij s ochtends geen pap meet wilde (hij at wel uit bordje). Gillen en krijsen... Toen overgegaan op brood en dat gaat perfect. Ook avondmelk verdween vanzelf. Hij dronk steeds minder. Hij is nu 1,5 Mijn zoontje at overigens wel zelf met lepel toen hij een was en drinkt uit open beker (euh was toen wel rommeltje hoor!), schijnt goed voor mondmotoriek te zijn. Moet er wel eerlijk bij zeggen dat eij hem dat niet hebben aangeleerd maar het kinderdagverblijf. Ik kwam er toevallig achter dat hij het al kon.
Ik begin nu, dochter is bijna 9 maanden, al met oefenen uit een open beker. Heb je later alleen maar profijt van! Een hoop rotzooi nog, maar ach alles is te poetsen he
Haha ja ik vind dit een opvoedprobleem. Maar de meningen verschillen hierover. Als ze gewoon geen fles meer geven drinkt ze vanzelf uit een rietjes of open beker. Buiten dat ze dus gewoon een lui kind hebben is het ontzettend slecht voor de spraakontwikkeling om zo lang uit een fles te drinken.