hercontrole gdd want dochter is te dik

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door lovewinnie, 5 jan 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    nou ik verschiet er gewoon van. kreeg 3 wk terug briefje mee dat ik een oproep zij krijgen voor een hercontrole bij de ggd want de ggd was op school geweest. wist dat ze zouden komen maar dat ik samen met dochter terug moest komen was wel even zo van wrm zou dat zijn.
    dochter zij dat ze te dik was volgens de ggd en durft niet eens meer te snoepen terwijl ze dat al amper doet. vraag ik lus je nog een boterham zegt ze "nee mama wil niet dik worden"

    nu kreeg ik dus inderdaad gisteren de brief binnen en ze moet inderdaad terug komen ivm haar gewicht. ze is te zwaar. nou echt mijn partner werd zelfs boos. ze is niet graat mager nee maar gewoon normaal na mijn idee.

    ze eet op een dag (neem ff een schooldag voor het gemak)

    7 uur met moeite cracker of boterham met vlees of kaas en beker melk
    10 uur 1 fruit en pakje wicky
    12 uur 2 boterhammen en eventueel een koekje of bibiworstje maar dat extra blijft vaak liggen. en beker ranja
    15.00 wat kleins fruit of koekje en wat drinken
    17.00 avond eten en dan een bord met groente, vlees en rijst/pasta/aardappels en 1x per week pizza of friet. kook zelfs in het weekend. toetje wil ze eigenlijk niet
    rond 7 uur vraagt ze vaak wat kleins en krijgt dan rijstewafel met of zonder smeerkaas en beker warme melk voor het slapen

    tussendoor krijgen ze 1 snoepje of handje chips (dat verschilt per dag en waar ze zin in hebben)

    ze is 6 jaar, 28.5 kg en 125 lang

    als dit dik is vraag ik me af wat normaal is. bedoel ze zit op turne 1x per week, zwemles 1x per week, voetbalt met vriendjes en gaan elke dag met fiets naar school of met de step of lopen. skeeleren doet ze ook zeker 2x per week ruim 1 uur. ze is echt super actief.
    verder gaan we elk weekend naar bos, binnenspeeltuin of gewone speeltuin en rennen/klimmen dan uren

    ik schik er echt van en vind het niet raar dat kinderen tegenwoordig zo vroeg anorexia hebben. sorry hoor maar wat moet ik nu doen. uit laten hongeren, nog meer actief doen
     
  2. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    dit is mijn dochter
     
  3. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    en een samen met zoon
     
  4. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Ze is vergeleken mijn zoon wel aan de zware kant (19 kilo bij 6 jaar) misschien ipv wicky en ranja wat gezonders bedenken? Geen koekje na haar boterhammen. En om 7 uur s avonds geen eten, is niet nodig.

    Dit is niet als verwijt bedoelt maar om je tips te geven.
     
  5. 27mama

    27mama Bekend lid

    8 mei 2013
    669
    1
    0
    NULL
    NULL
    Op de foto in kleur zie ik wel een stevig meisje maar niet echt dik. Op die zwart wit foto valt het mij niet op.

    Heb net haar gegeven ingevuld bij de bmi voor kinderen en als ze 27 kilo zou wegen heeft ze een gezond gewicht.

    Het ene kind heeft er meer aanleg voor om sneller zwaarder te worden dan het andere kind. Afvallen zou ik haar niet laten doen. Wel ervoor zorgen dat ze niet nog meer aankomt.
     
  6. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Zou persoonlijk ook bepaalde dingen laten zoals na het avondeten nog wat eten bijv dat bibi-worstje wat is dat hihi? Waarom niet vervangen door groente (tomaatjes, komkommer bijv). Ook rond 15uur en fruit/koekje en later zeg je nog dat ze per dag een handje chips of snoepje mogen. Wij kiezen persoonlijk voor één 'snoep/koek-momentje' en helemaal als ze iets te zwaar lijkt te worden zou ik dat soort dingen iets meer beperken.

    Hier was onze dochter overigens 124 cm en 24kg en dit was netjes in verhouding aldus de schoolarts. Zou overigens wel aangeven dat je het niet ok vindt dat een kind zo aangesproken wordt op 'te dik' of 'zwaar' zijn. Zou ik echt helemaal niet blij mee zijn! Dat een kind misschien iets zwaarder is als dat het bij dat gewicht zou horen te zijn gemiddeld is iets om over na te denken en in de gaten te houden, maar als een kind van 6 dit zo aangepraat krijgt zonder dat er ouders bij zijn of iets: nee vind ik niet goed.
     
  7. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    ja dat koekje eet ze eigenlijk nooit op. is ook gewoon een biscuit en geen koekje met suiker of chocolade. dat zit er in omdat we vanuit school vaak naar logepedie moeten of fysio voor zoontje en is eigenlijk het eten van 3 uur. zoontje krijgt dit niet in de tas want die eet altijd ook al zit hij vol of laat zijn fruit liggen in ruil voor een koekje

    dat eten voor 7 uur zou ik eigenlijk idd weg moeten doen. ze gaat om half 8 naar bed.
    wat ik probeer s een goed stevig ontbijt maar dat gaat er bij haar gewoon niet in. we zitten smorgens allemaal aan tafel en iedereen eet maar bij haar is het echt dwingen omdat ze van mijn niet met lege maag naar school mag. ik denk dat ze daardoor honger heeft savonds. ze mag dan dus rijstewafel of komkommer maar ga dat denk dan maar vanaf maandag weg laten. is idd overbodig.

    ze is trouwens dol op water en als ze tussendoor dorst heeft drinkt ze ook altijd flesjes water weg. op school is de ranja al erg verdunt (waren eerst 2 pakjes drinken maar vind een voldoende en gezonder) en datis meestal appelsap of wicky. melk drinkt ze magere omdat ze dit dus 2x per dag flinke beker drinkt en krijgt daarom ook geen zuivel mee naar school

    en zie het niet als verwijt hoor maar schok er gewoon van dat ze dit dik noemen. zelf ben ik 1.80 en 65 kg en partner is lang flink geweest na stoppen met roken maar is nu ook 87 kg bij 1,80. we leven vrij actief en gezond
     
  8. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    wat ik vooral erg vind is dat ze haar hebben gezegd dat ze dik is. ze neemt dit heel erg op zich en is daardoor wel wat onzeker geworden. op een feestje durft ze bijv niet eens taart te nemen omdat ze dan dik wordt. ze hadden dit niet hoeven vertellen en gewoon op een briefje mijn moeten inlichten over hoe en wat e niet persoonlijk tegen haar. wij praten thuis nooit over dik zijn, afvallen en dergelijke omdat ik dat niet nodig vind en dan gaat zo iemand even tegen mijn dochter van net 6 zeggen dat ze te dik is.
     
  9. 27mama

    27mama Bekend lid

    8 mei 2013
    669
    1
    0
    NULL
    NULL
    En iets van Hero fruit ontbijt light als ontbijt ? misschien wil ze dat wel drinken.

    Zitten ook niet zoveel callorieen in en het vult toch wel redelijk
     
  10. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Nee precies, dit bedoel ik ook. Zou ik zeker aankaarten!
     
  11. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    light is zeer slecht zeker voor kinderen. cornflakes eet ze nog wel is icm der melk. nee light komt hier echt niet in huis :) zie het niet als negatief advies hoor maar light is iets wat ik zelf nooit zal gebruiken omdat het afgeraden wordt en dus zal ik het mijn kinderen nooit geven . let wel op het kies bewust logo en of er minder suiker etc in zit dan andere merken van het zelfde product
     
  12. Mamaatje81

    Mamaatje81 Fanatiek lid

    29 okt 2013
    1.046
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als ik het vergelijk met mijn kinderen kwa eetpatroon dan vind ik het vrij veel voor een jong kind... waarom iets na 2 boterhammen? Waarom nog iets eten na avondeten/toetje? Tussendoor chips of iets anders doen we hier ook alleen maar 1x in het weekend. Op de foto's vind ik je dochter niet echt dik maar wellicht is het wel de moeite om erop te letten. Men heeft vroeger bij mij ook niet opgelet en toen werd stevig ook obesitas.. Het is gewoon een feit dat stevige kinderen meestal obesitas krijgen.. Ook niet bedoelt als aanval maar is eerlijk mening. Probeer sowieso te minderen met die tussendoortjes en sowieso geen ranja in de middag. Mijn kinderen krijgen gewoon halfvolle melk.
     
  13. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Ik zet het expres hier neer omdat je als moeder vaak de werkelijkheid niet ziet of er anders tegen aan kijkt. Mijn dochter was als baby in mijn ogen de mooiste meid van de wereld en als ik nu fotos terug kijk denk ik " o dat viel best mee, gewoontjes haha" wat ik nu zie zag ik toen niet :)

    Oordeel van een ander op zijn tijd is verfrissend en tips zijn natuurlijk altijd welkom.
     
  14. Wijffie75

    Wijffie75 VIP lid

    26 jun 2009
    5.330
    0
    36
    Midden v/h land
    Ik vind inderdaad ook het 'te dik' aspect, als stempel, veel zorgelijker dan haar eetpatroon of daadwerkelijke gewicht. Nu al bang zijn om dik te worden, pff dat wordt wat als ze 15 is :( Slecht van zo'n GGD om dat zo tegen haar te zeggen joh.
     
  15. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    hier ook een stempel 1 kilo te zwaar. hij beweegt genoeg en zijn eetpatroon is goed aldus de arts dus vertel mij maar waar het van komt.

    Hier is het:
    ontbijt: 1 cracker met 30+ kaas en een glas water
    10 uur: 1 stuk fruit en een bekertje sterkverdunde ranja (1 op 50 denk ik)
    12 uur: 2 sneetjes brood met een heel dun laagje beleg en een bekertje ranja (uit dezelfde kan als om 10 uur)
    3 uur: 1 stuk fruit of groente en een kop thee zonder suiker
    6 uur: klein bord warm eten en een beker water.

    bewegen 2 keer in de week voetbal 1 keer zwemles en dagelijks 10 km lopen van en naar school. en als het droog is in hij eigenlijk altijd in de tuin of speeltuin.
     
  16. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Hmm meisje bij ons op school had dat ook.
    Ging echt d'r vermeende vetjes checken voor de spiegel.
    Meisje js een jaar ouder dan A dus ik zei al... Ze gaat NIET alleen naar de schoolarts. (Vraag me af of zo'n schoolarts beseft wat voor invloed z'n opmerkingen hebben? Bij echt veel te zwaar is dat natuurlijk prima maar niet als je kind ineens gezonde boterhammen niet meer hoeft omdat de schoolarts zegt dat ze te dik is.)

    Wij eten heel gezond, snoepen nauwelijks en toch is ze aan de zware kant.
    Altijd al geweest en de preken van het CB in gedachten wilde ik daar toch wel echt bij zijn.
    Gewoon omdat ik niet wil dat ze een of ander complex aangepraat wordt en ineens ook voord e spiegel staat te sippen dat ze te dik is.

    Uiteindelijk viel het reuzemee trouwens.. Eerste keer ooit geen preek.

    Ik zou zeker die vervolgafspraak maken en ook zeggen wat je er van vind.
    En jouw dochter eet gezond, beweegt veel.. Wat willen ze nog meer?
    Van 1 pakje Wicky of een rijstwafel wordt ze echt niet ineens veel te zwaar.
     
  17. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Afhankelijk van hoe je het verdund... Is ranja echt niet perse slechter voor de lijn als melk.
    Halfvolle melk bevat net zo veel calorieën als appelsap en cola.


    Overigens lovewinnie: ze eet ong hetzelfde als A.
    Alleen dan niks na d'r lunch... En 's avonds geen rijstwafel.
    Bij d'r fruit drinkt ze yoki of sap en bij d'r lunch melk.
     
  18. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.899
    7.617
    113
    Zo bij ons ook, gelukkig hebben ze er nog nooit wat van gezegd. Ze snoept niet maar eet gewoon goed, en ik weiger haar op 'dieet' te doen. Dus ik zou zeker meegaan naar de afspraak en het bespreken dat ze een kind geen complex aan moeten praten.
     
  19. Pleak

    Pleak Fanatiek lid

    30 mei 2011
    3.620
    217
    63
    zuid-holland
    Hier maak je een belangrijk punt!
    ik zou echt woedend zijn als ouder! Hoe kunnen ze dit nu tegen een kind zeggen? Het is niet eens relevant of ze nou wel of geen overgewicht heeft, zo ga je toch niet met een kind om! Dan vind ik echt dat het compleet is door geslagen, daar kweek je zeker weten geen gezonde eetgewoonten mee!
     
  20. yj81

    yj81 Fanatiek lid

    30 okt 2009
    1.183
    8
    38
    Friesland
    Wat belachelijk om dat tegen haar te zeggen!Zo praat je een kind een complex aan.Ze is trouwens absoluut niet dik ind ik.Ze weegt een kilo teveel en dat is iets om op te letten,maar dik is in mijn ogen heel wat anders.
    Ik heb nog een tip betrefende de ranja(drinken we hier sinds kort ook)Limonade met stevia en geen verdere toevoegingen van coolbear.Is erg lekker en zo goed als geen calorieen.En dus ook geen zoetstoffen,maar stevia.Is wat duurder dan normale limonade,maar dat heb ik er wel voor over persoonlijk!
     

Deel Deze Pagina