Hi meiden, Ik houd echt enorm van pittig eten maar van manlief hoeft t niet zo pittig. Hoe kan ik ervoor zorgen dat zijn portie wat minder pittig wordt? Het is vooral met oosterse gerechten overigens. Ik lees suiker,citroensap en melk maar welke helpt nou het beste om het eten minder pittig te maken zonder de smaak van het gerecht aan te tasten?
Kan wel, maar ik moet ook al apart voor zoonlief koken ivm allergieën, dus dit leek me wat makkelijker
Jouw portie eruit halen en dan de pittige factor toevoegen? Mijn man houdt bv van groene peper door de salade maar dan lust ik het niet meer, dus ik hou mijn en dat van de kinderen apart en dan doe ik pas de peper erdoorheen. Met warm eten voeg ik een beetje pit toe en de rest zet ik op tafel (pepervlokken bv). Hij moet zich maar een beetje aanpassen
Ik gebruik het liefste een soort room, kookroom of koffieroom of zo om het minder pittig te maken. Maar het is idd makkelijker om een portie apart te zetten voor jou en dat pittiger te maken dan pittig eten minder pittig te maken.
Zuur op tafel. Ik maak altijd komkommer in azijn met een beetje suiker en eet dat tegen de pittigheid.