Welke boter voor slagroom?

Discussion in 'De lounge' started by brownielover, Jan 12, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tommo

    Tommo Fanatiek lid

    Jul 3, 2013
    1,741
    1
    36
    NULL
    NULL
    Ik zou morgen boter (of gewoon een bekertje slagroom) halen en niet gaan klooien met margarine (en als zeker niet met bak en braad)
     
  2. brownielover

    brownielover VIP lid

    Mar 9, 2009
    8,151
    3,027
    113
    Nederland
    Haha ja was ik al van plan. En voor de zekerheid kloproom voor als het mislukt. Ben nu wel nieuwsgierig geworden:D
     
  3. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    Mar 15, 2012
    4,592
    20
    38
    Female
    Noord Holland
    Haha en ik wil ook weten hoe het wordt dus maak het maar gewoon :p
     
  4. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Dat is geen slagroom, maar surrogaat. Maakten ze in de oorlog toen er weinig room voorhanden was.
     
  5. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    boter = roomboter

    altijd , rest heet nl. Niet voor niets anders want dat mag geen " boter" heten.

    slagroom maak je met geslagen room . ;)
     
  6. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    Jan 24, 2013
    7,328
    474
    83

    Dit inderdaad. En het is niet te hachelen die meuk. Mijn Oma zweert erbij nou dankje de koekkoek maar dan maar geen slagroom op de taart
     
  7. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Nog zo'n gore slagroomvervanger uit de oude doos:
    melk koken, af laten koelen en het vel er afhalen en opkloppen.
    Al denk ik dat dat met moderne gehomogeniseerde melk minder goed gaat lukken.
     
  8. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    Apr 16, 2013
    4,184
    1
    0
    Slagroom maken met boter? Da's een nieuwe :D ...

    Ik zie mijn moeder dat toch echt wel elke keer met een potje room doen (hard genoeg opkloppen of mixen) en eventueel wat suiker of vanillesuiker bij.
     
  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik dacht juist dat het andersom was, nl. dat je boter kon maken van slagroom...
     
  10. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    Jan 24, 2013
    7,328
    474
    83
    Als je lang genoeg doorklopt lukt het vast
     
  11. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    In een gesloten potje schudden is effectiever.
    En ja dat werkt. Leuk om eens te doen met je kind ook :)
     
  12. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ja dat is heel leuk. Met het vocht dat overblijft kun je goed pannenkoeken bakken, of als je het mengt met melk en dan stremt met citroensap kun je verse kaas of paneer maken.
     
  13. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,321
    10,286
    113
    weer wat "nieuws" had nog nooit gehoord van het recept boter gebruiken om slagroom te maken. Ik denk dat ik het toch makkelijker/smakelijker vind om slagroom te halen en te kloppen.
     
  14. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Ik ben eigenlijk benieuwd of het gelukt is en of het smaakte. Ik kan me er serieus niks bij voorstellen!
     
  15. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Edelweiss schreef toch al hoe het smaakt? Ik kan me volledig bij haar oordeel aansluiten :D
     
  16. brownielover

    brownielover VIP lid

    Mar 9, 2009
    8,151
    3,027
    113
    Nederland
    Ben ermee bezig haha ben benieuwd
     
  17. tupp

    tupp VIP lid

    Jun 13, 2009
    22,785
    18,947
    113
    Female
    lerares basisonderwijs
    Nou, na de eerdere reacties ben ik wel benieuwd hoe het smaakt ja. Maar alleen al vanwege de moeite zou ik gewoon een bakje room ha ha.
     
  18. brownielover

    brownielover VIP lid

    Mar 9, 2009
    8,151
    3,027
    113
    Nederland
    Nouuuu hij word niet stijf, potdikkie.:( hij smaakt wel goed verder, maarja daar heb ik nu niks meer aan:p

    Pakje room is makkelijker:D dus ik raad het iedereen af haha
     
  19. Jo85

    Jo85 Niet meer actief

    Dat is ook zo.
    Dit is dan ook geen slagroom maar surrogaat. Je moet er wel van houden maar mij niet gezien *bah*
     
  20. Metire

    Metire Niet meer actief

    ben ik de enige die het een misselijkmakend idee vind om zoveel boter te eten? :p blehh (heb ik ook bij normale slagroom)

    bij mijn duitse schoonfamilie krijg ik ook altijd taart (zeg maar 4 stukken is normaal) en dan met zo'n vette dot slagroom.. ieh waarom je lekkere taart verpesten met die vette zooi :p
     

Share This Page