Maatschappelijk werk: Moet ik die voor hem aanvragen of voor mezelf? Hij woont in ZH, ik in Twente. Ik heb al zitten denken om mijn eigen huisarts in te schakelen voor advies (zij weet ook veel over Huntington, dat is een geluk bij een ongeluk) Patientenvereniging is de hele fam lid van Die belt mijn tante morgen Crisisopname: gaat op mijn lijstje bij vragen: goede tip! medicatie: weet ik niet, ga ik navragen al betwijfel ik het Pfff hoe langer ik er over nadenk, hoe meer vragen er oprijzen, maar ik vind het fijn dat jullie meedenken en tips geven!
Nou, precies, hij wil wachten tot het huis verkocht is Dat gaat hem niet worden natuurlijk. Ik wil eerst even deze week afwachten of hij bij de ha is geweest etc.
Wat een nare situatie zitten jullie in. Ik weet niet of het al gezegd is maar kan hij niet opgenomen worden voor een kdo ( kort durende opvang ), dit geeft jullie meer tijd om dingen uit te zoeken en hem directe zorg.
Volgens mij was het bij mn schoonvader max 6week, wel andere ziekte maar dat maakt volgens mij niet uit. Gaat ook middels awbz, tis een soort crisisopvang.
misschien kun je hier wat informatie vinden? Landelijke vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg maatschappelijkwerk: Iemaand zoeken die gespecialiseerd is in ouderenzorg en alle regels erom heen.... misschien een bij de thuiszorgorganisatie informeren? Is thuiszorg ingeschakeld? Hebben jullie daar mee contact? als er thuiszorg is neem dan eens contact op met de zorgcoordinator van je vader.....
Eigenlijk is het punt dat hij specialistische zorg zou moeten hebben, die kunnen ze in Noordwijk bieden, maar daar wil hij dus niet naartoe (wat ik ook wel kan begrijpen) vandaar dat er nu word gekeken waar hij wel naartoe kan, hij kan nl echt niet overal terecht. Niet op een psychische afdeling (gesloten) want daar past hij lichamelijk niet tussen, maar op een somatische afdeling past hij niet vanwege zijn waanideeen
Nee, er is geen thuiszorg: hij is wel geindiceerd (al een paar maanden geleden) maar ja, er is een wachtlijst...... Maar MW is het dan handig als ik die voor mezelf aanvraag (om hem te begeleiden) want als ik bij hem MW aanvraag, zit ik weer met de afstand (170 km) Ik denk dat ik morgenochtend mijn huisarts bel voor een dubbelgesprek, dat zij me eens even op weg helpt.
mmmmm 6 weken is niet lang Hij heeft volgens mij wel al AWBZ (hij krijgt taxivergoeding en een scootmobiel en staat ook op een wachtlijst voor thuiszorg, dan heeft hij toch AWBZ?)
Mijn schoonvader ging vanuit de kdo naar een definitieve plek in een verpleeghuis. Klopt is ook awbz, maar dat is een andere indicatie. Zij huisarts of ziekenhuis specialist, als hij die heeft, moet dit dan regelen.
waar wonen jullie en hoe oud is je vader in zwolle heb je op zandhove een afdeling voor jongere patienten met NAH, of huntington of korakov.... is van 18 tot 65
In Katwijk is een verpleeghuis met een huntington afdeling, ook voor jongere mensen. Maar als Noordwijk te ver is, is Katwijk dat ook.... Ik wil jullie heel veel sterkte wensen. Huntington is een vreselijke ziekte...
pfff dames, het duizelt me Hij heeft een huisarts (duuuuh ) en een neuroloog. Ik ga morgen een lijstje maken met alles wat jullie hebben opgeschreven en in beraad met tante Verder zal ik morgenochtend mijn eigen huisarts bellen om te vragen om MW wat handig is en of zij nog wat kan.
dat kan je doen, is voor jou een mogelijkheid om te praten zal dan vooral adviserend zijn.... maatschappelijkwerk via de thuiszorg bijv van je vader kan ook praktisch helpen. wachtlijst bij de thuiszorg??/ bestaat dat ook?? ik werk in de thuiszorg, hier nog nooit van gehoord.... hier kan je vaders HA wel bij helpen om thuszorg voor je vader te krijgen,
Ben ik ook wel benieuwd naar ( regio ) want met google vind ik diverse afdelingen mbt zijn ziekte. Edit, sorry je had al geantwoord
Ja, dat kan althans, wel in ZH, hier in twente is dat niet. Ik wil ook alleen MW voor het adviserende gedeelte, het praten hoeft van mij niet zo (daar heb ik jullie voor )
Dank je wel! Iedereen trouwens die meedenkt en meeleeft! Huntington is idd een rotziekte Valt me trouwens op dat veel hier ook weten wat het is. 20 jaar geleden moest ik zelfs nog aan de huisartsen uitleggen wat het voor ziekte is. Fijn dat het wat dat betreft meer bekendheid heeft gekregen.
Nee, joh, oud! Althans, voor mijn familietak dan. Mijn oma en haar zussen zijn nog geen 50 geworden, mijn tante 42 en mijn neef 43, zij begonnen halverwege de 20, mijn vader "pas" rond zijn 47e.