Twijfelen aan vaccinatieprogramma?

Discussie in 'De lounge' gestart door Minny, 16 jan 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Onje

    Onje Niet meer actief


    Ja hoor, hij valt ! :D
     
  2. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Dat vaccins "enge dingen" kunnen veroorzaken, is niet iets nieuws (in ieder geval voor mij niet). Je spuit tenslotte iets in je lijf wat niet natuurlijk is :) Bijsluiter van paracetamol/iboprufen/hoestdrank oid wel eens gelezen? Daar wordt je ook niet blij van.

    En inderdaad kunnen nieuwe vaccins fouten bevatten, maar de pest is dat men daar pas achter komt wanneer er daadwerkelijk bij een aantal mensen iets fout loopt. Het blijft mensenwerk. Maar als het risico van vaccineren niet opweegt tegen de ziekte, zullen veel mensen toch kiezen voor een vaccinatie, denk ik.
     
  3. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113


    dingdingding ... hebbus :D:D:D:D:D
     
  4. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Dat heb ik met bloedprikken ook vaak gehad en dan ook nog tijden een blauwe plek erbij. Dat ligt aan de degene die je geprikt heeft, niet persé aan het vaccin.
     
  5. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.088
    10.382
    113
    Bij de enting tegen de Mexicaanse griep heb ik weken een pijnlijke plek gehad op mijn arm. Ik heb dat juist wel gemeld. Zowel landelijk, via een website, als op de priklocatie. Toen werd mij vertelt dat ik mijn spieren moest ontspannen. Sindsdien nooit meer last van gehad. Als je iets niet meldt weet je zeker dat er niets mee gedaan wordt.
     
  6. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ahhhhhhh ik heb je gemist!!!!:D:D

    (kan je geen pb sturen maarreee wilde je nog ff bedanken voor de tips een paar mnd geleden:) )
     
  7. lies276

    lies276 Niet meer actief

    Ik was juist zo gelukkig dat ze weg was:p
     
  8. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam

    het gaat idd om kansen. De kans dat je kind een ernstige complicatie krijgt op de vaccinatie is mijn inziens veel kleiner dan de kans openen ernstige complicatie op een van de kinderziektes. Voor mij is dit reden genoeg om te enten.

    Zo is het toch ook met medicijnen. Die hebben ook bijwerkingen, maar zolang het effect groter is dan de bijwerkingen, zul je wel geneigd zijn om te slikken.

    Op mijn werk zie ik soms hele heftige reacties op (redelijk generieke)medicijnen langskomen, maar dat maakt die medicijnen niet gelijk slecht/gevaarlijk.
     
  9. Loesje86

    Loesje86 Niet meer actief

    Een vaccinatie kan je niet vergelijken met gebruik van medicatie. Medicatie gebruik je op een moment dat je het nodig hebt ergens voor, een vaccinatie doe je puur uit voorzorg, niet wetense if het wel effect heeft. Dus die vergelijking met bijwerkingen daarvan vind ik dan ook biet helemaal opgaan.
     
  10. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam

    Nee het gaat idd niet helemaal op. Maar het zijn wel beide medische interventies, waarbij complicatie kunnen optreden.
    In de zorg is het heel vaak zo dat je risico's tegen elkaar moet afwegen en als ik dat in het geval van vaccineren doe, dan kom ik voor mezelf uit op wel vaccineren , omdat daarvan de risico's in mijn ogen veel kleiner zijn dan de risico's van niet vaccineren.
     
  11. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    Een bijwerking is een bijwerking ... hoe en wanneer is dan niet echt relevant lijkt mij.

    Heb je nooit vitamine C genomen, als voorzorg? Zelsf daar zitten bijwerkingen op. Of een diclofenac of paracetamol voor een operatie of andere handeling waar pijn aan te pas kan komen?
     
  12. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Een vaccin is inderdaad geen medicijn. Maar het heeft wel een preventieve werking; het beschermt ons tegen potentieel levensgevaarlijk ziektes.
    Er zitten hulpstoffen in vaccins die niet gevaarlijk zijn en die door het lichaam worden afgebroken. Er komen soms bijwerkingen voor, maar deze zijn niet ernstig van aard.

    De hele dag krijg je giftige stoffen binnen, denk aan pesticiden, weekmakers, e-nummers en antibiotica in je voedsel of gifitige stoffen in de lucht. Je kan -mocht je dat al willen- jezelf nu eenmaal niet opsluiten in een hutje op de hei. Wel kan een ieder bewuste keuzes maken; we wonen in een land waar we gelukkig vrije keuzemogelijkheden hebben.

    Waar mensen zich wel in tegenspreken, is hoe moeilijk er soms gedaan wordt over vaccinaties, terwijl er naar mijn idee veel te makkelijk naar bijvoorbeeld paracetamol wordt gegrepen. Een snottebel, wat verhoging, doorkomende tandjes; hop, pcm-zetpil erin zodat kind én vooral ouders lekker kunnen slapen. Weleens gekeken naar de bijwerkingen? Ik wel:

    Bijwerkingen
    Zelden (0,1–1%): malaise, hypotensie, stijging van leverenzymwaarden, afwijkingen in het bloedbeeld (agranulocytose (na langdurig gebruik), trombocytopenie, leukopenie, neutropenie en hemolytische anemie), overgevoeligheidsreacties (variërend van huiduitslag, urticaria, erytheem, koorts, bronchospasmen tot quincke-oedeem en anafylactische shock). Zeer zelden (< 0,01%): exantheem, jeuk, blozen en tachycardie. Na langdurig gebruik van hoge doses zijn nefropathieën (interstitiële nefritis, tubulaire necrose) waargenomen. Leverbeschadiging (leverfalen, acute hepatitis) kan al optreden na doses van 6 g (bij kinderen > 140 mg/kg lichaamsgewicht), hogere doses veroorzaken irreversibele levernecrose. Ook is leverbeschadiging gerapporteerd na chronisch gebruik van 3–4 g per dag. Acute gegeneraliseerde exanthemateuze pustulosis, toxische epidermale necrolyse en geneesmiddel geïnduceerde dermatose zijn in enkele gevallen gemeld. De zoetstof maltitol kan diarree veroorzaken.


    In L uuf Baby zit o.a. kamfer en terpentijnolie.

    In B isolvon Kind zit o.a. broomhexine.

    Heeft je kind weleens antibiotica gehad? Ook een hele waslijst aan hulpstoffen en bijwerkingen. Sommige ouders vragen aan de huisarts meteen om een 'kuurtje'. Zo ongevaarlijk is dat niet. We moeten het lichaam ook de kans geven zichzelf te herstellen en te vechten tegen een milde bacterie of virus, zonder direct naar pcm of ab te grijpen.

    Het hele leven bestaat uit het maken van afwegingen. Afwegingen waarbij we het welzijn van het kind voorop stellen. Soms kan er geen afweging gemaakt worden en moet er gekozen worden tussen goed of minder goed. Maar zolang we weloverwogen keuzes maken, is er vast geen goed of fout.
     
  13. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Ik heb inmiddels nog steeds geen antwoord op mijn vraag :( :p
     
  14. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ten eerste komt er in Egypte geen polio voor, dat komt alleen nog voor in India, Pakistan, Nigeria en Afghanistan.

    Voor Egypte worden de vaccinaties van DTP en Hep p A aanbevolen.

    Ik denk dat mensen die niet inenten hun keuze om wel of niet naar Egypte af te reizen af laten hangen van het potentieel gevaar van bovengenoemde ziektes, áls je daar al een inschatting van kan maken.

    Ik zou om heel andere redenen niet naar Egypte willen op dit moment.
     
  15. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Op wikipedia staat dat in egypte wel polio voorkomt maar goed het was een voorbeeldje omdat er ook hep b in verschillende vakantie landen voorkomt. Vandaar mijn vraag :)
     
  16. Igglepiggle

    Igglepiggle Bekend lid

    9 feb 2011
    897
    1
    18
    NULL
    NULL
    Maar wat voor belang heeft het rivm om geen eerlijke voorlichting te geven? Misschien is die er wel maar ik zie het niet.
     
  17. Evientje

    Evientje Niet meer actief

    Dit ben ik niet helemaal met je eens, er zijn zat medicijnen met niet al te fijne bijwerkingen die preventief gegeven worden. Ter voorkoming. Om een voorbeeld te noemen: ontstekingsremmende inhalers worden aan longpatienten voor geschreven ter voorkoming van ontsteking! Dan bedoel ik dus de langwerkende medicijnen, in geval van benauwdheid zijn het juist de snelwerkende medicijnen die je gebruikt, deze hebben een hele andere uitwerking en functie. Anti-epileptica is ter voorkoming van aanvallen niet om een aanval te stoppen, daar zijn bij sommige aanvallen andere medicatie voor.
    En terugkomend op je paracetamol, misschien moet je de onderzoeken eens opzoeken over het effect en uitwerking van preventief paracetamol danwel andere pijnstilling bij operaties en andere behandelingen. Om maar te zwijgen over de mogelijke complicaties die een persoon met epilepsie en koortsstuipen kan krijgen door te lang te wachten met paracetamol te geven. Door de temperatuur van het lichaam stabiel te houden kan een koortsstuip voorkomen worden, een koortsstuip kan hersenletsel veroorzaken, daarbij hoeft het nog niet zo te zijn dat de aanval zelf schade veroorzaakt, een simpel kastje of tegelvloer kan verstrekkende gevolgen hebben! En zo zijn er meer redenen met onderzoeken onderbouwd voor het preventief gebruik van paracetamol, maar ook andere medicijnen.
     
  18. Loesje86

    Loesje86 Niet meer actief

    Klopt, ik slik zelf zware medicijnen, preventief tegen migraine. Het is een paardenmiddel wat ook gebruikt wordt tegen epilepsie. Maar je redenering klopt niet. Ik zou dit medicijn nooit preventief slikken als ik geen migraine had, in de veronderstelling dat ik misschien wél migraine zou hebben, snap je m'n punt? Ik slik het puur omdat ik dus zware migraine heb. Longpatienten slikken preventief medicijnen omdat ze longpatient zijn, ik ga die medicatie nu toch ook niet zomaar prevntief slikken, want stel je voor? Dan kan je alle medicatie die je preventief kan slikken wel gaan slikken. Preventieve medicatie gebruik je omdat je ergens dus al last van hebt.

    Overigens heb ik niets over paracetamol gezegd, dus denk dat je iemand anders bedoelde in je verdere post.
     
  19. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Maar voor de enters die heptaitis B niet willen waarom perse niet?
     
  20. Patje00

    Patje00 Actief lid

    26 okt 2013
    118
    0
    0
    NULL
    NULL
    Jouw kind is volgens mij op 20 jarige leeftijd NIET meer beschermd tegen polio als we de GGD/Overheid moeten geloven wat betreft beschermingsduur van vaccinaties.

    Het raadsel rondom polioverlamming...

    Men zegt dat het poliovaccin ons ongeveer tien jaar beschermd. Daarna moet men weer een booster halen. Veel gevaccineerde personen lopen nu dus"onbeschermd rond" in Nl. want lang niet iedereen haalt elke tien jaar een nieuw vaccin.

    Hoe kan het toch dat er al lange tijd geen polio uitbraken meer zijn geweest in Nl? Ik kan niets anders bedenken dat het poliovirus de veroorzaker niet is van de polio verlammingen in vroegere tijden.

    Het is niet te achterhalen of de mensen die de diagnose polioverlamming in het verleden in tijden van epidemie kregen, voor invoering van het (oraal/levende) poliovaccin, DAADWERKELIJK besmet zijn geweest met het poliovirus OF een ander virus dan wel verlamd zijn geraakt door bestrijdingsmiddelen op gewassen en de pokkenvaccinaties.

    Per jaar raken er in Nederland nog altijd zo'n 200 tot 300 mensen verlamd. De symptomen van deze verlamming zijn dezelfde symptomen als polioverlamming. De huidige naam voor deze verlamming is het Guillain-Barr&#279; syndroom.



    Bronnen:
    Polio in Israël - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
    https://www.facebook.com/rvp.vaccinaties?fref=ts
    VSN: Spierziekten
    Beschermingsduur vaccinaties - GGD Amsterdam


     

Deel Deze Pagina