Ik heb net mijn zalmkoekjes in de koelkast gezet om op te stijven. Ik probeer 2x per week vis te eten en gevarieerd te eten dus vandaar mijn vraag: wat zijn je lekkerste visrecepten?
Ik begin maar direct met mijn zalmkoekjes 2 moten zalm 1 ei Broodkruim van 3 sneden brood Halve citroen Zout, peper en dille om op smaak te brengen Paneermeel Gooi het brood in de keukenmachine om fijn te malen, daarna de zalm erbij, dan het ei, sap van de halve citroen en de kruiden. Maak er koekjes van die je door de paneermeel wentelt. Een op laten stijven in de koelkast en dan lekker goudbruin bakken in de pan.
Mediterranean Fish Stew | Fish Recipes | Jamie Oliver Recipes Die heb ik laatst gemaakt met zalm en kabeljauw. Echt grandioos.
Dorade uit de oven vind ik erg lekker, ik maak het heel simpel: Fırında çupra (geroosterde dorade uit de oven) en verder eten wij vaak gewoon eenvoudig gebakken zalmfilet, dat vindt iedereen hier het lekkerst. Zalmkoekjes lijken me ook lekker! Ooit een keer gemaakt maar toen vielen ze compleet uit elkaar in de pan dus geen succes
Oh die dorade ziet er heerlijk uit! Maar vraagje, eet je dorade met vel en al of met je deze helemaal fileren en het vel erook af halen? En een tip voor die viskoekjes, je moet ze een half uurtje in de koelkast laten opstijven en koud in de pan doen, dan vallen ze niet uit elkaar.
Dat ziet er ook lekker uit, en redelijk simpel. Ik maakte zelf ook heel vaak visstoofpot met alle vis die ik voor handen had, en mosselen en zo. Waaromik dat al eenpaar jaar niet meer doe Je brengt me op een idee!
Nee het vel eet ik niet, dat haal ik er op mijn bord af. Zeker een goede tip van de viskoekjes, we hebben toevallig vandaag weer zalm gehaald dus wie weet
vanmiddag gebakken wijting gehad. gefileerde wijting in een papje van water en bloem zetten. Daar wordt de filet wat steviger van en daarna bakken. Gebakken tong of schol vind ik ook erg lekker.
Nasi ipv kip makreel er door heen. Gamba's in knoflook olie Witvis pakketje met viskruiden schijfje citroen dan in aluminium folie de oven in. Mosselen Talipia filet insmeren met mediteraanse kruiden sherry tomaatjes hele tenen knoflook ook in de aluminium folie en de oven in. ( kan ook met andere vis )
Nasi met makreel klinkt heerlijk. Neem je dan verse of gerookte makreel? En ik probeer ook wel eens van die pakketjes maar dan wordt het soms nat en papperig, hoe zorg je dat dat niet gebeurt?
Haha vergeet het er helemaal bij te zetten. Ja verse gerookte makreel die pluk je dan en dat bak je dan in de pan met een uitje knoflook en een beetje peper. Ondertussen maak je de nasi zoals je dat normaal doet alleen dan zonder vlees en als laatste doe je de makreel erbij.
Is er ook een Nederlandse vertaling online te vinden van dit recept? Klinkt lekker! Doe jij het met verse kruiden; wordt wel duur...
Vis & tomaat en papillote-Jamie Oliver Ingrediënten Voor 4 personen. 4 x 200 gram dikke stukken kabeljauwfilet. 400 gram tomaat in blokjes. 2 tenen knoflook in dunne plakjes. 4 laurierblaadjes. 3 lente uitjes in dunne ringen. 2 eetlepels extra vierge olijfolie. 8 blaadjes basilicum gesnipperd. bakpapier. slagerstouw Bereiding Verwarm de oven op 180 graden. Maak 4 grote vellen bakpapier. Leg de stukken vis in het midden van ieder vel,verdeel hierover de tomaat, knoflook, laurier,lente uitjes en naar smaak zeezout en vers gemalen zwarte peper . Sprenkel de olijfolie erover en de gesnipperde basilicum. Vouw het papier over de vis heen en bind de pakketjes dicht met het touw. Leg de pakketjes op een bakplaat en zet ze 15-18 minuten in de oven ,zodat de vis net gaar is. Leg de pakketjes op de borden en maak ze pas aan tafel open! Dit vinden de kinderen echt heerlijk
Ziet er lekker uit dames! Die viskoekjes moet ik ook eens proberen Hier nog een 'simpel' viscurry recept ingredienten rijst 1 bakje boemboe groene curry 1 pakje kokosmelk vis naar keuze, hier gebruiken we kabeljauw of tilapia 1 prei 1 ui bereiding rijst koken uitje bakken en daarna de prei meebakken. Boemboe en kokosmelk toevoegen, goed door elkaar roeren. 2-3 min zachtjes laten koken. In deze 'saus' de vis leggen en in 10 min zachtjes gaar laten worden met de deksel op de pan. Af en toe doorroeren
Dit recept voor vispannetje maak ik vaak op verzoek als ik mijn familie te eten krijg, echt heerlijk en ook nog eens met veel groenten: Vispannetje à la Ans | Chickslovefood.com Op die zelfde site staan veel vis recepten waaronder een met noedels, broccoli, zalm, sojasaus en sesamolie, verschijnt hier regelmatig op tafel.
Een hele simpele: Witvis bestrijken met pesto en verpakken in aluminiumfolie. Vervolgens 12 minuten de oven in. Zalm uit de combi oven: De oven voorverwarmen op 200 graden. De ovenschaal invetten. De zalm wassen en bestrooien met zout en peper. Blokjes boter verdelen over de zalm. De zalm in de oven bereiden met de magnetron aan op een lage stand. De zalm word echt heerlijk mals. Lekker met hollandaise saus.
Tilapia of pangasius filet in honing en mosterd. Eerst de vis gewoon bakken en op het laatst de hing en mosterd erbij. Hoeveel honing en mosterd is aan jezelf, ik doe op 1 filet een eetlepel jong en een klein eetlepeltje mosterd. En nu heb ik zin in vis
Gegrilde zalm is hier favoriet bij de kids. Ook eten we graag pasta met garnalen, vispakketjes met viskruiden en groentes gestoomd uit de oven. Witvis kruiden met massala en dan bakken is ook erg lekker!
M'n lievelings visrecept is heeel simpel, maar zo lekker! Slibtongetjes door de bloem halen en op hoog vuur in roomboter bakken. Daarbij met limoenpartjes serveren. Heerlijk met vlaamse frites en zeekraal (ook op hoog vuur bakken met alleen 2 teentjes knoflook)