Je lekkerste visrecepten!

Discussie in 'De lounge' gestart door Juul75, 25 jan 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Ik heb net mijn zalmkoekjes in de koelkast gezet om op te stijven. Ik probeer 2x per week vis te eten en gevarieerd te eten dus vandaar mijn vraag: wat zijn je lekkerste visrecepten?
     
  2. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Ik begin maar direct met mijn zalmkoekjes :D

    2 moten zalm
    1 ei
    Broodkruim van 3 sneden brood
    Halve citroen
    Zout, peper en dille om op smaak te brengen
    Paneermeel

    Gooi het brood in de keukenmachine om fijn te malen, daarna de zalm erbij, dan het ei, sap van de halve citroen en de kruiden. Maak er koekjes van die je door de paneermeel wentelt. Een op laten stijven in de koelkast en dan lekker goudbruin bakken in de pan.
     
  3. Mystiek

    Mystiek Fanatiek lid

    19 okt 2013
    2.646
    1.529
    113
    OV
  4. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Dorade uit de oven vind ik erg lekker, ik maak het heel simpel: Fırında çupra (geroosterde dorade uit de oven)

    en verder eten wij vaak gewoon eenvoudig gebakken zalmfilet, dat vindt iedereen hier het lekkerst.

    Zalmkoekjes lijken me ook lekker! Ooit een keer gemaakt maar toen vielen ze compleet uit elkaar in de pan dus geen succes ;)
     
  5. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Oh die dorade ziet er heerlijk uit! Maar vraagje, eet je dorade met vel en al of met je deze helemaal fileren en het vel erook af halen?

    En een tip voor die viskoekjes, je moet ze een half uurtje in de koelkast laten opstijven en koud in de pan doen, dan vallen ze niet uit elkaar.
     
  6. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Dat ziet er ook lekker uit, en redelijk simpel. Ik maakte zelf ook heel vaak visstoofpot met alle vis die ik voor handen had, en mosselen en zo. Waaromik dat al eenpaar jaar niet meer doe :( Je brengt me op een idee!
     
  7. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Nee het vel eet ik niet, dat haal ik er op mijn bord af.

    Zeker een goede tip van de viskoekjes, we hebben toevallig vandaag weer zalm gehaald dus wie weet :D
     
  8. catharin

    catharin Fanatiek lid

    5 jan 2010
    1.072
    2
    38
    NULL
    NULL
    vanmiddag gebakken wijting gehad.
    gefileerde wijting in een papje van water en bloem zetten. Daar wordt de filet wat steviger van en daarna bakken.
    Gebakken tong of schol vind ik ook erg lekker.
     
  9. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Nasi ipv kip makreel er door heen.
    Gamba's in knoflook olie

    Witvis pakketje met viskruiden schijfje citroen dan in aluminium folie de oven in.

    Mosselen

    Talipia filet insmeren met mediteraanse kruiden sherry tomaatjes hele tenen knoflook ook in de aluminium folie en de oven in. ( kan ook met andere vis )
     
  10. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Nasi met makreel klinkt heerlijk. Neem je dan verse of gerookte makreel?

    En ik probeer ook wel eens van die pakketjes maar dan wordt het soms nat en papperig, hoe zorg je dat dat niet gebeurt?
     
  11. Saja87

    Saja87 Niet meer actief


    Haha vergeet het er helemaal bij te zetten.

    Ja verse gerookte makreel die pluk je dan en dat bak je dan in de pan met een uitje knoflook en een beetje peper. Ondertussen maak je de nasi zoals je dat normaal doet alleen dan zonder vlees en als laatste doe je de makreel erbij.
     
  12. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.673
    515
    113
  13. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Vis & tomaat en papillote-Jamie Oliver

    Ingrediënten

    Voor 4 personen.
    4 x 200 gram dikke stukken kabeljauwfilet.
    400 gram tomaat in blokjes.
    2 tenen knoflook in dunne plakjes.
    4 laurierblaadjes.
    3 lente uitjes in dunne ringen.
    2 eetlepels extra vierge olijfolie.
    8 blaadjes basilicum gesnipperd.
    bakpapier.
    slagerstouw

    Bereiding

    Verwarm de oven op 180 graden.
    Maak 4 grote vellen bakpapier.
    Leg de stukken vis in het midden van ieder vel,verdeel hierover de tomaat, knoflook, laurier,lente uitjes en naar smaak zeezout en vers gemalen zwarte peper .
    Sprenkel de olijfolie erover en de gesnipperde basilicum.
    Vouw het papier over de vis heen en bind de pakketjes dicht met het touw.
    Leg de pakketjes op een bakplaat en zet ze 15-18 minuten in de oven ,zodat de vis net gaar is.
    Leg de pakketjes op de borden en maak ze pas aan tafel open!

    Dit vinden de kinderen echt heerlijk
     
  14. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Gewoon een zalmpje met huid op de grillplaat en dan wat viskruiden erover, lekker simpel :D
     
  15. Klein

    Klein Fanatiek lid

    4 jan 2009
    1.405
    1
    0
    Ziet er lekker uit dames! Die viskoekjes moet ik ook eens proberen :D

    Hier nog een 'simpel' viscurry recept

    ingredienten
    rijst
    1 bakje boemboe groene curry
    1 pakje kokosmelk
    vis naar keuze, hier gebruiken we kabeljauw of tilapia
    1 prei
    1 ui

    bereiding
    rijst koken
    uitje bakken en daarna de prei meebakken. Boemboe en kokosmelk toevoegen, goed door elkaar roeren. 2-3 min zachtjes laten koken.
    In deze 'saus' de vis leggen en in 10 min zachtjes gaar laten worden met de deksel op de pan. Af en toe doorroeren
     
  16. josa90

    josa90 Actief lid

    24 feb 2013
    383
    25
    28
    pedagogisch medewerkster op een kinderdagverblijf
    Dit recept voor vispannetje maak ik vaak op verzoek als ik mijn familie te eten krijg, echt heerlijk en ook nog eens met veel groenten:

    Vispannetje à la Ans | Chickslovefood.com

    Op die zelfde site staan veel vis recepten waaronder een met noedels, broccoli, zalm, sojasaus en sesamolie, verschijnt hier regelmatig op tafel.
     
  17. furby

    furby Bekend lid

    14 mrt 2010
    848
    99
    28
    NULL
    NULL
    Een hele simpele:

    Witvis bestrijken met pesto en verpakken in aluminiumfolie. Vervolgens 12 minuten de oven in.

    Zalm uit de combi oven:
    De oven voorverwarmen op 200 graden. De ovenschaal invetten. De zalm wassen en bestrooien met zout en peper. Blokjes boter verdelen over de zalm. De zalm in de oven bereiden met de magnetron aan op een lage stand. De zalm word echt heerlijk mals. Lekker met hollandaise saus.
     
  18. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Tilapia of pangasius filet in honing en mosterd. Eerst de vis gewoon bakken en op het laatst de hing en mosterd erbij. Hoeveel honing en mosterd is aan jezelf, ik doe op 1 filet een eetlepel jong en een klein eetlepeltje mosterd.

    En nu heb ik zin in vis:D
     
  19. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Gegrilde zalm is hier favoriet bij de kids.
    Ook eten we graag pasta met garnalen, vispakketjes met viskruiden en groentes gestoomd uit de oven. Witvis kruiden met massala en dan bakken is ook erg lekker!
     
  20. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    4 okt 2012
    5.965
    3
    0
    M'n lievelings visrecept is heeel simpel, maar zo lekker!
    Slibtongetjes door de bloem halen en op hoog vuur in roomboter bakken. Daarbij met limoenpartjes serveren.
    Heerlijk met vlaamse frites en zeekraal (ook op hoog vuur bakken met alleen 2 teentjes knoflook)
     

Deel Deze Pagina