Dank je Je hebt helemaal gelijk, dit wil ik niet nog 7 jaar voor haar, ik heb inmiddels bij MEE een vraag neergelegd over een weerbaarheidstraining, de juf maakt zich er inderdaad veel te gemakkelijk van af maar het gaat er in essentie om dat ze de situatie (uiteindelijk met hulp van de juf en training) de baas kan en op een andere school gaan kinderen inderdaad ook feilloos aanvoelen dat ze kwetsbaar is. Het lastige aan haar stoornis is ook dat ze dingen heel slecht onder woorden kan brengen en na kan vertellen dus het feit dat ze ermee komt betekend dat het echt indruk heeft gemaakt. Of het vaker gebeurt? Ik denk het wel en dat geeft mijn dochter ook aan maar ook hiermee is het lastig inschatten met haar of dat zo is want eergisteren bestaat bijvoorbeeld niet voor haar, daar kan ze niets mee, dagen en tijd ik ben met de juf alleen over dat ene incident in gesprek gegaan in ieder geval en ik heb over een week weer een gesprek en dan ga ik ook aangeven wat ik hierin graag wil zien. Het is voor mij ook nog erg wennen, ze is mijn eerste kind op school.
weerbaarheidstraining is pas vanaf 8 jaar. Wij zijn ook hard op zoek naar een training voor onze oudste. Maar overal stuiten we op die leeftijdsgrens van minimaal 8 jaar zijn
Dat meen je niet, dat vind ik raar. Op de website van jeugdzorg vind ik er wel wat over maar niet vanaf welke leeftijd. Wellicht kan het voor onze dochter via haar kinderpsychiater of anders toch MEE/bureau jeugdzorg.
ja vreemd is dat he. Ze zouden er zoveel aan hebben als ze jonger zijn dan 8 jaar. Onze psychiater en de psycholoog zeggen beide dat het ook pas vanaf 8 jaar is. Ik vind dat echt schandalig! Ik hoop nog steeds een instantie te vinden die het wel op jongere leeftijd geeft. Onze zoon heeft echt totaal geen weerbaarheid en durft amper tegen kinderen te praten, verstijfd helemaal als ze in de buurt komen en durft echt nooit te zeggen als ie iets niet wilt en laat alles verstijfd over zich heen gaan. Is echt super sneu. We kunnen ook met hem niet naar een speeltuin ofzo want dat durft ie niet, zo bang is ie voor andere kinderen.
Mamzie, ik vind het inderdaad te gek voor woorden, je zou juist denken dat met 8 jaar al zoveel schade is ontstaan dat het probleem dan veel groter is als nu met 4 jaar (bijna 5). Jullie ook veel sterkte trouwens, dat klinkt ontzettend sneu voor je zoontje.
Ik denk dat haar juf zich sowieso wat beter mag verdiepen in je dochter en haar gedrag, lekker makkelijk gezegd dat ze moet leren weerbaarder te worden, alleen is de praktijk vaak anders. Sterkte!
Nou dit gevoel heb ik precies! Het is net of ze er te weinig van weet ook al zegt ze er genoeg van te weten.
Mamzie, je had gelijk. Er is voor haar leeftijd niets te krijgen in de vorm van weerbaarheid, zelfs speciale sport voor kinderen met een motorische achterstand door autisme e.d. begint vanaf 6 jaar. Wat moet ik hier nu mee? Het antwoord van MEE was, vraag maar aan BJZ en bij BJZ staat ze op de wachtlijst voor een indicatie dus die kunnen nog niets doen op dit moment. Frustrerend, ze heeft trouwens ook haar Cito-toets afgelegd, we mogen daar over anderhalve week voor op gesprek komen, zal mij benieuwen.
Ik vind het vreselijk voor je dochter. Bij mij is al heel vroeg ADHD geconstateerd en een linker spastische verlamming. Mijn ADHD ( en misbruikverleden ) zorgde ervoor dat ik zoveel woede in me had , dat ik me niet kon concentreren, vaak driftbuien had en in " mijn eigen wereldje " leefde. Andere kinderen vonden me raar en daarom werd ik gepest. Ik werd op de basis en de middelbare school ook heel erg gepest en buitengesloten. Weet helaas maar al te goed hoe het voelt om buitengesloten te worden omdat je " anders " bent. De enige tip die ik je wil geven is, dat je er voor je dochter bent, steun haar , vraag haar wat haar bezig houd en zoek een uitklep voor d`r. Mijn uitklep was muziek.
Dank je voor je reactie, wat een last droeg je met je mee zeg, en zo jong al. Ik vind het zo lastig, ik wil het beste voor mijn dochter en ik zie dat ze moe is en dingen die andere kinderen op een natuurlijke manier al hebben met moeite aanleert. Ook heeft ze een paar keer een vriendinnetje te spelen gehad maar omdat ze niet kan delen/niet begrijpt waarom dat kindje dan haar op volgorde gelegde spullen door de war brengt vraagt ze meestal na een uurtje al of dat kindje weg kan. Ze heeft 1 keer bij iemand thuis gespeeld, die moeder bracht haar helemaal gefrustreerd terug omdat ze zo druk wordt van alle nieuwe indrukken dat ze niet meer te kalmeren is. Wat dat betreft zou speciaal onderwijs misschien beter bij haar passen en meer begrip en aansluiting creëren, of ben ik dan te naïef?
ook voor spelen moet je bij onze kids speciale regels volgen Zo is 1 uur spelen echt de max!! Vooral in het begin. Ten tweede bespreek je met je dochter wat ze allemaal gaan doen. Maak een planning dus. Ruim speelgoed waar ze erg aan gehecht is en dus niet mee kan delen op. Begeleid het spelen. Ga met zn drieen verven of iets maken of cakejes bakken. Of laat ze een computerspelletje doen of een film kijken of wat dan ook. Maar begeleid het. En echt, 1 uur is de max. Ouders en vriendinnetjes zullen het vreemd vinden maar daar moet je niet op letten. Je kunt het uitleggen. Of ze het snappen is te tweede. Je hoeft de autisme niet eens uit te leggen maar dat ze dus heel moe is na een halve dag school en 1 uur samen spelen is meestal begrijpelijker voor anderen. Ergens anders spelen is hier altijd dat ik mee ga. Nou durft de oudste ook niet alleen dus ik heb eigenlijk geen keuze Maar ookal was het wel zo dat ie alleen durfde dan de eerste keren gewoon meegaan. En ook hier weer : 1 uur maximaal.
Mamzie, fijn dat je feedback geeft, ik ben wat dat betreft nog erg zoekende zoals je leest dus je tips kan ik goed gebruiken, bedankt!
Sorry hoor maar hier word ik toch altijd zo boos om!! Hoe kan het in godsnaam dat de verantwoording wederom bij een gepest kind wordt neergelegd?! Ik ben zelf als kind vreselijk gepest door groepen op het schoolplein. Ik moest ook maar "leren om voor mezelf op te komen". Ja dat doe je ook makkelijk in je eentje tegen 4 of 5 of meer kinderen :x Ik zou een gesprek met juf eisen en in dat gesprek aankaarten dat je wil dat er harder opgetreden gaat worden. Pesters dus straffen, gesprekken met hun ouders hebben en indien ze niet wil handelen dat je dan naar de directie stapt. Jouw dochter is fysiek niet in staat om voor zichzelf op te komen tegen meerdere kindjes! Natuurlijk moet ze leren hoe ze voor zichzelf moet opkomen, maar ik vind niet dat dit ALLEEN maar bij haar mag liggen.
Dat vind ik dus ook en ik wil haar een trauma of beschadiging voor het leven besparen. Er zijn inmiddels een heleboel mensen die zich ermee bemoeien op professioneel gebied dus ik geef het nog even de tijd om te kijken waar het naartoe gaat met alle hulp die nu is ingeschakeld. Samen gaan ze haar observeren en dan uiteindelijk een advies geven. Er werd me nog wel op mijn hart gedrukt dat ze pas in groep 1 zit en dat het nu heel moeilijk is om aan te geven of dit goed gaat komen op regulier onderwijs of dat ze toch beter af is op een andere school.
Groep 1?? Nou ik vind het zorgwekkend gedrag voor groep 1 kindjes Mijn dochter zit ook in groep 1 maar daar gebeuren dit soort dingen echt niet. Tuurlijk duwen ze elkaar eens bij speelgoed of bij de kapstok, maar niet zoiets als wat bij jouw dochter gebeurd. Maar fijn dat er nu hulp is ingeschakeld. Hopelijk kunnen zij een goed advies geven.
En dan vooral met betrekking tot de andere kindjes En hoe goed de juf blijkbaar het overzicht heeft. Natuurlijk heeft je dochter er zelf een rol in maar het verhaal is natuurlijk wel een stuk groter dan dat.
Ik had dit ook niet verwacht, zeker de eerste 2 kleuterjaren had ik dit gedrag nog niet verwacht en ook niet gedacht hier al over na te moeten denken. Helaas toch wel. volgende week hebben we weer een gesprek met haar juf.