Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik adviseer je te kijken bij taartopmaat.nl
    Ik ga juist altijd alleen omdat ik dan nieuwe mensen leer kennen
     
  2. jilina

    jilina Fanatiek lid

    27 mei 2010
    2.362
    0
    0
    verkoopster
    friesland
    Bekijk bijlage 373672

    Ik ben zelf niet tevreden maar mijn dochter vond hem super en daar gaat het om.
     
  3. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Leuk! Eetbaar papier? Hoe je doe je dat?
     
  4. Skyscrapper

    Skyscrapper Fanatiek lid

    11 mei 2013
    2.604
    3
    38
    Wat een leuke taart zeg!
     
  5. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Jiliana ik vind hem er wel leuk uit zien.

    Hier vandaag naar boekenfestijn in ahoy geweest. Oh wat werd ik daar hebberig met alle taartboeken.......*zucht*
    Ik heb me ingehouden en er 3 meegenomen.
     
  6. jilina

    jilina Fanatiek lid

    27 mei 2010
    2.362
    0
    0
    verkoopster
    friesland
    Thnx.
    De foto heb ik laten maken bij de kadokamer en is van frosting gemaakt.
     
  7. jilina

    jilina Fanatiek lid

    27 mei 2010
    2.362
    0
    0
    verkoopster
    friesland
    Thnx
     
  8. jilina

    jilina Fanatiek lid

    27 mei 2010
    2.362
    0
    0
    verkoopster
    friesland

    Bedankt en ken dat idd wil ook steeds meer boeken aanschaffen terwijl ik al 6 heb of zo en het meeste ook wel van Internet af haal.
     
  9. stampertje

    stampertje Fanatiek lid

    24 okt 2007
    3.086
    19
    38
    Mama
    Een dorpie
    Nou had ik een leuke taart gezien met een foto die ze zelf op de taart hadden gezet heeft iemand enig iedee hoe je dat zelf maakt?
     
  10. Tuttebell

    Tuttebell Fanatiek lid

    6 nov 2011
    3.108
    0
    36
    Ik heb het beide uitgeprobeerd en vind persoonlijk marcepein veel lekkerder smaken en ook veel makkelijker om mee te werken, maar dat is persoonlijk!
     
  11. ashleyp

    ashleyp Niet meer actief

    YEAH :D En mehh :(

    Allereerst, dit is de eerste keer dat ik met fondant werk en ook nog zonder te oefenen dus ik vind het best goed gelukt!

    Maar dan... Mijn plaatje is niet goed afgedekt geweest en daardoor hard geworden/uitgedroogd. Bij het oppakken begon de zwarte ondergrond her en der te scheuren. Kan ik op de een of andere manier repareren of weer soepel krijgen? Of moet ik het echt opnieuw maken?

    Daarnaast heb ik met een aardappelschilmesje gesneden. Daardoor zijn de radndjes niet zo netjes. Ik had 'tools' gekocht maar dat plastice mesje was te dik waardoor de fondant wordt meegetrokken i.p.v. dat het er mooi doorheen snijd.
    Waar doen jullie het mee?
     
  12. Skyscrapper

    Skyscrapper Fanatiek lid

    11 mei 2013
    2.604
    3
    38
    Ik ga de volgende keer ook marsepijn gebruiken, de taart was best goed te eten hoor, maar ik heb wel eens lekkerdere taarten gegeten. Maar ach voor een eerste taart was ie best goed :)
    Ik weet waar de verbeterpunten liggen :D
     
  13. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Even een dagje in een tupperware doosje, dan wordt ie zacht. En ik gebruik ook gewoon een scherp aardappelschilmesje.

    Heel mooi!!
     
  14. ashleyp

    ashleyp Niet meer actief

    Ik heb een vraagje m.b.t. mijn zoontje. Ik wil voor hem een meptaartje maken. De woezel en pip creatie die een paar reacties terug staat is namelijk voor op de grote taart. Echter is fondant waarschijnlijk te stug om met zijn handjes doorheen te komen (of het duurt een tijdje). Een slagroomtaartje is dan leuker om te kliederen.

    Nu vraag ik mij af of het volgende mogelijk is:
    Een klein biscuitje (ik heb een springvorm van 12 cm) maken en deze dan met een gekleurde botercreme afsmeren. Dus géén fondant er over. Laagje jam en laag chocolade als vulling en bovenop nog eens gekleurde slagroom en een klein plaatje van fondant. Of is dit neit te doen?

    Wie heeft ervaring met kleurstof in kleding. Is dit eruit te krijgen (i.v.m. de gekleurde slagroom en botercreme) of kan ik hem beter in zijn luier laten spelen?
     
  15. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het kan wel, maar de slagroom laat fondant smelten.
    Je kunt beter het plaatje op botercreme leggen en dan slagroom eromheen spuiten.
    En ik zou m een hele grote slab omdoen of alles uittrekken ;)
     
  16. Kaas

    Kaas Bekend lid

    6 okt 2011
    526
    0
    16
    NULL
    NULL
    En hem ook afsmeren met slagroom, alleen de plek waar het plaatje komt met botercreme. Dan kun je op de zijkant ook hagelsalg doen, bijvoorbeeld.

    Mbt de kleding, ik had mijn dochter helemaal 'ingepakt', maar blijkbaar hield ze niet van vieze vingers, ze heeft namelijk het taartje niet aangeraakt. ;)
     
  17. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
  18. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
  19. Krissie85

    Krissie85 Niet meer actief

  20. ashleyp

    ashleyp Niet meer actief

    Dankjewel :D de oogjes zijn zwarte hele dunne sliertjes die ik in een boogje heb gelegd. Dat was echt priegel en zenuwenwerk want die sliertjes blijven de hele tijd aan je handen plakken haha.

    Jou taarten zijn ook mooi gemaakt!
     

Deel Deze Pagina