Ik adviseer je te kijken bij taartopmaat.nl Ik ga juist altijd alleen omdat ik dan nieuwe mensen leer kennen
Bekijk bijlage 373672 Ik ben zelf niet tevreden maar mijn dochter vond hem super en daar gaat het om.
Jiliana ik vind hem er wel leuk uit zien. Hier vandaag naar boekenfestijn in ahoy geweest. Oh wat werd ik daar hebberig met alle taartboeken.......*zucht* Ik heb me ingehouden en er 3 meegenomen.
Bedankt en ken dat idd wil ook steeds meer boeken aanschaffen terwijl ik al 6 heb of zo en het meeste ook wel van Internet af haal.
Nou had ik een leuke taart gezien met een foto die ze zelf op de taart hadden gezet heeft iemand enig iedee hoe je dat zelf maakt?
Ik heb het beide uitgeprobeerd en vind persoonlijk marcepein veel lekkerder smaken en ook veel makkelijker om mee te werken, maar dat is persoonlijk!
YEAH En mehh Allereerst, dit is de eerste keer dat ik met fondant werk en ook nog zonder te oefenen dus ik vind het best goed gelukt! Maar dan... Mijn plaatje is niet goed afgedekt geweest en daardoor hard geworden/uitgedroogd. Bij het oppakken begon de zwarte ondergrond her en der te scheuren. Kan ik op de een of andere manier repareren of weer soepel krijgen? Of moet ik het echt opnieuw maken? Daarnaast heb ik met een aardappelschilmesje gesneden. Daardoor zijn de radndjes niet zo netjes. Ik had 'tools' gekocht maar dat plastice mesje was te dik waardoor de fondant wordt meegetrokken i.p.v. dat het er mooi doorheen snijd. Waar doen jullie het mee?
Ik ga de volgende keer ook marsepijn gebruiken, de taart was best goed te eten hoor, maar ik heb wel eens lekkerdere taarten gegeten. Maar ach voor een eerste taart was ie best goed Ik weet waar de verbeterpunten liggen
Even een dagje in een tupperware doosje, dan wordt ie zacht. En ik gebruik ook gewoon een scherp aardappelschilmesje. Heel mooi!!
Ik heb een vraagje m.b.t. mijn zoontje. Ik wil voor hem een meptaartje maken. De woezel en pip creatie die een paar reacties terug staat is namelijk voor op de grote taart. Echter is fondant waarschijnlijk te stug om met zijn handjes doorheen te komen (of het duurt een tijdje). Een slagroomtaartje is dan leuker om te kliederen. Nu vraag ik mij af of het volgende mogelijk is: Een klein biscuitje (ik heb een springvorm van 12 cm) maken en deze dan met een gekleurde botercreme afsmeren. Dus géén fondant er over. Laagje jam en laag chocolade als vulling en bovenop nog eens gekleurde slagroom en een klein plaatje van fondant. Of is dit neit te doen? Wie heeft ervaring met kleurstof in kleding. Is dit eruit te krijgen (i.v.m. de gekleurde slagroom en botercreme) of kan ik hem beter in zijn luier laten spelen?
Het kan wel, maar de slagroom laat fondant smelten. Je kunt beter het plaatje op botercreme leggen en dan slagroom eromheen spuiten. En ik zou m een hele grote slab omdoen of alles uittrekken
En hem ook afsmeren met slagroom, alleen de plek waar het plaatje komt met botercreme. Dan kun je op de zijkant ook hagelsalg doen, bijvoorbeeld. Mbt de kleding, ik had mijn dochter helemaal 'ingepakt', maar blijkbaar hield ze niet van vieze vingers, ze heeft namelijk het taartje niet aangeraakt.
Dankjewel de oogjes zijn zwarte hele dunne sliertjes die ik in een boogje heb gelegd. Dat was echt priegel en zenuwenwerk want die sliertjes blijven de hele tijd aan je handen plakken haha. Jou taarten zijn ook mooi gemaakt!