Echt eten, puur koken: Recepten ABC & Eet goed, Voel je goed: Recepten daar heb ik veel recepten van en het kookboek van "De voedselzandloper"
Noem mij maar dom, maar ik snap heel die onderzoek van "melk de witte moordenaar' niet. Iemand die mij dat in normaal nederlands uit kan leggen..
Die vergelijking met autostoeltjes was naar aanleiding van een opmerking over dat het leven onvoorspelbaar was oid (geen zin om het precieze op te zoeken, sorry). Ik denk niet dat zulke adviezen mbt zout voor diehards zijn, de adviezen om geen honing te geven zijn ook niet alleen voor zoetekauwen en de adviezen om geen alcohol te drinken niet alleen voor alcoholisten. Daar denken wij blijkbaar gewoon anders over. Als je gewoon dagelijks brood eet krijgt een kind al genoeg zout binnen, dus ook maar een beetje toevoegen is niet nodig, dat probeerde ik gewoon te zeggen. Dat iemand dat vervolgens wel doet moet hij/zij helemaal zelf weten. Maar kom dan niet met een argument aan (jij niet) van "mijn kind is helemaal gezond". Wat dat slaat gewoon nergens op.
Melk vormt een slijmlaag op de ingewanden. (Bron: boek: Eet je fit.) De consumptie van melkproducten wordt steeds vaker in verband gebracht met klachten zoals migraine, huidproblemen, astma, bronchitis, voorhoofdsholteontsteking, chronische verkoudheid, allergieën en artritis. Melkproducten bevatten lichaamsvreemde eiwitten die eerst door het lichaam moeten worden omgezet naar lichaamseigen eiwitten. Het enzym lactase, dat nodig is om lactose (melksuiker) af te breken, wordt maar tot ons derde jaar in voldoende mate aangemaakt. Het (gedeeltelijk) ontbreken van het enzym lactase zal bij grote consumptie van melkproducten tot problemen leiden. Melkproducten kunnen een slijmlaag achterlaten op de tere darmslijmvliezen, en dat kan een verminderde opname van voedingsstoffen tot gevolg hebben. Zure melkproducten en geiten- en schapenkaas worden beter verteerd en zijn minder slijmvormend.
Goh, en dat is allemaal de schuld van gezonde voeding als kind? goh! Grenzen leren kennen heeft niks te maken met het geven van ongezonde spul vanaf levensdag 1. Ik mocht tot mijn 16de echt geen alcohol proeven van mijn ouders hoor, en toch hebben zij mij prima geleerd hoe ik daarmee mijn grens kon aangeven. Anders kunnen we daar ook nu alvast mee starten.. Een kind dat vanaf de start gewoon leert dat je eet omdat je honger hebt en stopt met eten als je geen honger meer hebt (ongeacht WAT je eet), en dat eten niks met gezelligheid of geluk te maken heeft, heeft die grens zelf al ontwikkeld op een hele jonge leeftijd.
Nou hier een hele slechte moeder, mijn dochter eet elke dag zoet op haar brood. Ze kan niet tegen melk, kruiden en conserveermiddel. Nou als jullie iets kunnen vinden aan gewoon vleesbeleg voor op brood voor haar hoor ik het graag Zij eet dus 1 keer per dag hagelslag, pindakaas, vlokken, appelstroop oid op brood. Tja is niet anders. Tussen de middag eet ze niet graag maar krijgt ze vaak een rijstewafel of gebakken ei (oeps is dat ook slecht ) Ze is gek op groente en drinkt alleen maar water, sapjes lust ze niet dus dat is weer de andere kant. Tja suiker is niet goed voor je, maar ja wat is tegenwoordig nog wel gezond. Ons vlees en groente zit vol met rotzooi dus tja....
Misschien moet je beter lezen...hij heeft dus niet "gewoon" geleerd met eten om te gaan. Niet alleen lezen wat je wil lezen!
Precies. Die rotzooi in vlees, het gif op fruit en groente. Lekker gezond hoor. Het is overal wel wat. Niks is helemaal 100& gezond te noemen.
@ birgit, daar zitten toch ook concerveermiddellen in? je zou zelf tapanade kunnen maken van courgette, champignons of tomaat. Of een banaan of avocado op brood? Hier kreeg mijn kleintje ook zoet op brood, een klein laagje fruitspread (niks meer dan fruit dus), zodat haar glutenvrije brood niet zo droog was.
dan kan je er voor kiezen om dat niet te eten? Ik eet gifloos fruit en groente.. en mijn vlees zitten geen antibiotica in. Dat is een keuze die je kunt maken he
Inderdaad de gevolgen van teveel zout, suiker, conserveermiddelen, zuivel etc. Zie je nog helemaal niet op deze leeftijd, maar die openbaren zich als mensen ouder worden in allerhande ziektes waaronder kanker. Dat is geen wijsneuzerij, maar een gegeven, dit kun je aan elke specialist vragen. Van mij mag iedereen doen wat hij wil, ik weet gelukkig beter, maar ik word wel een beetje moe van een topic dat puur en alleen geopend wordt om moeders die wel heel bewust met bv voeding omgaan en dit graag delen af te kammen, op hun plek te zetten en geitenwollensokke types te noemen. Onder het mom van "kijk ons eens lekker stout zijn"
Mooi standpunt. Eigenlijk is het op tafel zetten van gezonde hapjes tijdens een feestje dus best een goede manier om gezonde eetgewoonten te stimuleren, als je dit aanhoudt. Dat klinkt mij best prettig in de oren. En vanuit zowel de neuropsychologie als het behaviorisme zie ik er brood in (ongezouten, zelfgebakken, of gewoon uit de Jumbo, dat doet er weinig toe).
Maar dat geloof ik best, en dat stond ook in mijn reactie. Alleen heeft dat niks te maken met of hij wel of niet gezonde voeding heeft gekregen, maar de manier waarop met eten wordt omgegaan. Dus ik geloof best dat jouw neefje nooit heeft geleerd om grenzen te stellen wat eten betreft, of een balans te zoeken. Maar jij vindt dat dat komt omdat ie gezond heeft gegeten als kind. En daarmee ben ik het niet eens. Opvoeding is meer dan voeding zeggen ze altijd . Dus nee, ik kan niet oordelen over de manier waarop de ouders een kind opvoeden, maar jij koppelt zijn puberproblemen puur aan zijn voeding.