En hoe komt dat!!! Ben zelf nog op gevoed ( oude generatie denk ik ) met bord en al in slaapkamer en tot spugen toe. Tot ik zelf mocht eten wat ik wilde de eerste 20 jaar van mijn vrije leven heb ik alleen gegeten wat ik echt lekker vond en vaak nog. En ik heb idd overgewicht. Door dat ik suiker heb ben ik wel bewuster geworden van het verwaarlozen van mijn eigen voedingspatroon. Heb het leren avond eten nooit als een feestje ervaren. Zoon ben nooit moeilijk geweest eet alles wat ik nooit zal eten bijvoorbeeld champignons. Uien en ik wel meer gaan eten. maar zet mij een pan met macaroni voor en ik vis de ui en paprika er uit. We aten thuis altijd gezond. En wat had ik een hekel aan het avond eten.
Dat was juist mijn eerste punt! En ik ben er best wel van overtuigd dat de mensen die er zich zo bewust mee bezig houden minder kans hebben op overgewicht. En tuurlijk bevinden zich in die groep ook mensen met overgewicht. Alsof gezond eten ook automatisch betekent dat je op dieet bent. Nee hoor, juist niet. Ook van "gezond" eten kun je dik worden als je er teveel van eet.
Ja, leuk is dat he? Zo gaat dat bij mijn jongste 2 ook, maar die zijn vooral gek op paprika. Mijn oudste schuift liever de patat naar binnen haha. Die is niet zo'n groente en fruiteter helaas.
Dan wil ik jouw adresjes wel! Komt ook uit Gelderland toevallig. Was laatst in een bio-winkel en wat men daar voor een brood vraagt is schandalig. Pakje thee gekocht voor mijn zoontje, pff, ik zou bijna 4 keer met zo'n theezakje doen. Als ik geen katten van de buren had die mijn tuin vol pissen zou ik zelf een moestuin beginnen.
Nou, ik lees hier juist heel veel mensen die vallen over zout en suiker, en ik hoor eigenlijk bijna niemand over de rest van de bende. Over zout geven, ik heb speciaal mijn vader opgebeld om het te vragen. Hij zei, 'nee in onze tijd at iedereen gewoon wat de pot schaft. Voor de baby werd het gewoon geprakt of als je zo'n ding had vermalen. En natuurlijk deed je geen extra zout op dingen, maar bij de groente ging gewoon een snufje zout in de pan.' Ik heb er weleens vaker met hem, en mijn tante over gesproken. Toen werd ook de speen in de rum gedoopt als je niet kon slapen. Als je dat nu zou doen, en iemand hoort dat staat die persoon meteen op zn kop. Toen deden ze 301 andere dingen, die voor die tijd normaal waren. En nu proberen we dingen te doen die voor deze tijd normaal zijn. Al denk ik wel, dat mede dankzij het internet en dergelijke we wel een beetje doorschieten daarin. Als iemand cijfers heeft, ik wil ze echt graag zien.
Een onbespoten appel bestaat niet (tenzij je die appels zelf hebt verbouwd en dat 100% zeker weet). Bio appels zijn minder bespoten
Je kunt natuurlijk zelf ook even googelen, maar ik zal ook eens voor je gaan kijken. enne, wat jouw vader vroeger deed zegt natuurlijk niets over wat wel/niet bekend was. Ik ben 100% zeker dat mijn moeder nooit zout heeft toegevoegd aan het eten toen wij baby's waren.
Hier gaat het niet op, wij drinken geen frisdrank, eten geen snacks etc. Biologisch eten zou hier veel duurder uitpakken.
Dat kan helaas. Ik eet zo een pond verse dadels weg... Of een doosje goudbessen... Of een pond dadels én een doosje goudbessen Maar dan ben ik nog altijd langer bezig en verzadigder dan wanneer ik een doosje Celebrations naast de computer heb liggen.
Ik bak mijn brood zelf dat scheelt echt enorm veel! En thee haal ik in de aanbieding, neem ik er meteen 4 mee oid. Ik shop wel slim, maar dat deed ik zowieso al. Ik heb de tijd om alles zelf te maken (al is brood echt een piece of cake, machine savonds aan en in de ochtend vers brood) en dat scheelt flink in prijs. Een pastasaus in pot kost is veel duurder dan een paar tomaten en kruiden.. en ik ben dus minder vlees gaan eten, dat scheelt ook.
Hihi, hier in de brandwijn (met suiker!!!!). Mijn opa deed dat eens bij mij. En nee, ik heb er geen alcoholverslaving. aan overgehouden
Tja rum op de speen ik weet dat ze dat deden maar dat vind ik nu en toen echt van de zotten echt wel. Buurmeisje naast ons kreeg altijd haar speen in de suiker gedoopt tot rotten tanden tot gevolg. Dochter heeft tot november de fles gehad en haar boven gebit is niet goed. ( en kan alleen mijn zelf aan kijken van toch die fles niet eerder afgeleerd wat ben ik een domme moeder.Echt wel. Ook al vertelde de tandarts dat het ook in combinatie was met een slecht ontwikkeld tandglazuur boven. Onder was beter aan gelegd het tandglazuur.
Ja, ik vond dat echt leuk! Ik eet 's morgens altijd yoghurt met (biologische en dus zonder suiker) muesli. De kinderen aten meestal gewoon een broodje met meestal pindakaas of appelstroop. Maar nu willen ze ook persé yoghurt met muesli . Ik vind het prima, het is wel een beetje een geknei, zeker bij mijn dochter dat is zo'n kneikont, maar ik vind het echt grappig dat ze dus liever naturel yoghurt met ongesuikerde muesli (meestal met nog wat vers fruit erdoor) eten, dan een broodje met zoet beleg.
Oh enne, wat bedoel je met de rest van de bende? Het moge duidelijk zijn lijkt mij dat ik ook geen voorverpakte sausjes etc koop met e-nummers erin, geen dranken met zoetstoffen en geen plofkip.
Ik wil even opnieuw de titel aanhalen: Wat een gezeik altijd over voeding! Lekker laten gaan, al die bio/ zout/ melk/ geitenwollensokken/ friet/ gifappel verhalen. Iedereen doet gewoon waar hij/ zij zich het beste bij voelt. Prima toch!
Ik heb het niet zozeer over onze voeding, meer die van onze ouders. Mijn vader kwam uit een groot gezin, en mijn opa en oma leven niet meer, dus vandaar dat ik het aan hem moest vragen. Hij scheelt 25 jaar met zn jongste broertje, dus hij heeft vast wel heeft gezien hoe dat met het eten ging.