Ik ben er weer Boodschappen waten afgelopen weken in de slob geraakt doordat vriendlief ze moest doen Maar deze maand gaan we weer goed van start! Ga zo even een weekboodschappen lijstje maken. Nog leuke makkelijke recepten??? Afgelopen week waren de snijbonen in de aanbieding, hadden veel over dus nog 2 zakken voor in de vriezer van kunnen maken, Zit ook nog spitskool in, bloemkool (die eten we vandaag) Ook een zak groente (voor de macaroni ofzoiets...) veel kip, nog een beetje ander vlees.... @fruit: Wij hebben een appelboompje (heeft vriend nogal lomp gesnoeid dus vraag me af of hij het nog gaat doen....) en een aalbes, ( vorig jaar gekocht, dus dit is het eerste jaar) Willen nog een framboos tegen de uitbouw vd buren aan, en aardbeien in een bak aan de schutting... Groente willen we dit jaar ook gaan doen! Hebben alleen een kleine tuin, dus even kijken hoe... Als m'n lijstje klaar is voor komende week ga ik hem posten!
Fijn dat het scheelt! Langzaam je spaarrekening op kunnen bouwen is fijn! Wat doe je als halverwege de maand bijvoorbeeld de rijst in de aanbieding is? Koop je dat dan wel? (Ook al heb je dat in de begin vd maand al gedaan?)
recept: Wraps ala Roozjuh 2 kipfiletjes pak wraps 6 of 8 stuks sla aioli(zakje duyvis) paprika mix creme fr (ongeveer 100-150ml, je kan later altijd meer in doen naar smaak) tandoori kruiden (Silvo) je gebruikt totaal ongeveer half zakje. - aioli zakje met 3 scheppen mayo en 2 eetlepels water mengen. liefst teentje knoflook erbij. even goed laten intrekken (liefst paar uur in koelkast) - Kipfilet in kleine blokjes snijden, tandoori kruiden erop, even laten intrekken. - Paprika snijden in kleine blokjes - creme fr mixen met wat tandoori kruiden - kip stukjes bakken, paprika blokjes erbij doen - gemengde creme fr bij de kip-paprika doen, nog even 3min verwarmen wraps warm maken. aioli over de wrap smeren, kip-paprika prutje erop, sla, wrap rollen en smullen maar!!!
iemand vroeg een lekker recept? heb vandaag Wraps ala Roozjuh gemaakt, was weer heerlijk!! 2 kipfiletjes pak wraps 6 of 8 stuks sla aioli(zakje duyvis) paprika mix creme fr (ongeveer 50 a 100ml, je kan later altijd meer in doen naar smaak) tandoori kruiden (Silvo) je gebruikt totaal ongeveer half zakje. - aioli zakje met 3 scheppen mayo en 2 eetlepels water mengen. liefst teentje knoflook erbij. even goed laten intrekken (liefst uurtje in de koelkast) - Kipfilet in kleine blokjes snijden, tandoori kruiden erop, even laten intrekken.(eetlepel olie bij de kruiden, mengt het net ff wat beter) - Paprika snijden in kleine blokjes - creme fr mixen met wat tandoori kruiden - kip stukjes bakken, paprika blokjes erbij doen * - gemengde creme fr bij de kip-paprika doen, nog even 3min verwarmen. *Pas op!! nadat je paprika mix bij de kip doet, kan er wat vocht in de pan komen. Giet t beetje af anders is je mengsel straks te dun voor je wrap en druipt het er zo uit. Doe dit natuurlijk vóórdat je de creme fr erbij doet wraps warm maken. aioli over de wrap smeren, kip-paprika prutje erop, sla, wrap rollen en smullen maar!!!
Vandaag heb ik voor het eerst zelf seitan gemaakt. Er zit hier geen reformwinkel maar daar is het sowieso vaak erg duur -dus dan moet je het wel zelf maken, als je het wil eten-. En het schijnt makkelijk te zijn dus wilde het wel eens proberen. Was nog gelukt ook! Heb het in de 'kip'-hawaii saus verwerkt (zonder pakje) en het viel bij iedereen erg in de smaak. Mijn man dacht eerst even dat het bloemkool was (leek er qua kleur op). XD
Ja je hebt helemaal gelijk! Als ik bij de groente en fruit ben geweest staat er ook altijd al zo'n 20/25 euro op m'n scanner... Maar wil het wel graag eten Roozjuh: ziet er echt lekker uit ja!
Hoi dames ben ik weer Het boodschappen bijhouden lukt me niet zo goed op het moment, maar probeer wel zuinig aan te doen natuurlijk... Iemand had het over chinese tomatensoep..... Nu eten we vanavond kip (lekker recept uit allerhande) maar nu houd ik ws wat kip over en dacht ik dat ik ook wel een pan chinese tomatensoep kon maken..... Wie heeft er een lekker recept hiervoor?
islah: wat is seitan? roosjuh; ohh heerlijk , ga ik zeker een keer maken. chinese tomatensoep; euhh geen idee . ff googlen?
Ingrediënten 1 liter kippebouillon 2 grote blikjes tomatenpuree (2 x 140 gram) 250 gram kipfilet van happy kip (of al gaar van de soepkip) 1 theelepel gemberpoeder 1 eetlepel Chinese sojasaus (dikker dan Japanse, zouter dan Indonesische) 30 tot 50 gram suiker 75 tot 100 gram appelmoes "extra kwaliteit" 2 theelepels maïzena 75 gram rijstvermicelli (mihoen) of glasvermicelli (so-oen, van sojabonen) enkele ringetjes groen van bosui eventueel: mespuntje ve-tsin Voorbereiding Breng de kippebouillon tegen de kook aan en doe er de kipfilet bij. Laat het vlees op een laag vuur pocheren in vijftien tot twintig minuten. Neem het vlees uit de bouillon en snijd het in kleine stukjes. Als je soepkippevlees gebruikt hoeft dat alleen maar in stukjes te worden gesneden. Bereid de mihoen of so-oen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel daarna de noedels meteen in een zeef onder koud stromend water, en laat goed uitlekken. Mihoen levert witte noedels op, so-oen blijft transparant (vandaar in het Engels: glass noodles). Roer het gemberpoeder en maïzena los met een beetje koud water. Bereiding Doe alles behalve de stukjes vlees, gember en maïzena, en de mihoen in de bouillon. Roer goed tot alles egaal gemengd is. Breng aan de kook. Roer het gember/maïzenapapje door, giet het dan bij de soep. Roer tot de soep gebonden is. De stukjes kipfilet vlak voor het opdienen toevoegen en even laten meewarmen. Tot dit punt kan de soep worden voorbereid, zelfs de dag van te voren. Bereid de mihoen dan wel pas vlak voor het opdienen, anders droogt hij weer uit. Als deze soep door kinderen wordt gegeten lijkt het me verstandig de mihoen in kleine stukjes te snijden of knippen (ik gebruik meestal de schaar). Serveren Verdeel de mihoen over de soepkommen en giet er de warme soep over. Strooi er wat ringetjes bosui op. Dien meteen op. Je vist de mihoen en stukjes kip met eetstokjes uit het kommetje, de soep drink je. Maar je mag de soep ook gewoon met een lepel eten (toch die mihoen maar fijnsnijden dan).
chinese tomatensoep Scheutje olie 1kg tomaten 1blikje gesneden tomaten Ik had nog een halve zoete aardappel maar gewone kan ook 1 ui 2 tenen knoflook 2 Bouiilion blokjes 1 liter water Prei Taugé Omelet Kruiden (zout peper, salie, kerriepoeder,chilipoeder en jawel, kaneel!) Stukje gember Citroengras Witte bonen Uitje fruiten in wat olie. Dan de tomaten erbij zodat ze goed warm zijn. Dan de kruiden erbij en goed doorroeren. Zoete aardappel in kleine stukjes ook erbij. Bouillionblokjes verkruimelen en liter water erbij. Dit een flinke tijd laten koken/pruttelen. Gember en cotroengras eriit halen en dan met de staafmixer. Om hem extra gevuld te maken doe ik er straks nog witte bonen door. Ook heb ik nog wat gesneden prei wat er door gaat op het eind samen met wat tauge maar dit hoeft dus niet. Ik heb er later nog een omelet bij gedaan maar kip is ook lekker!!
Vandaag weer boodschappen doen. Ik ga naar Duitsland, kijken of het goedkoper is. We hebbe 80 per week inclusief luiers baby voeding en toiletartikelen en sparen. Hoop 15-20 te sparen. Weekmenu: Zaterdag: soep met belegde broodjes (brood nog halen) Zondag: knoflookspagetti met varkenshaas (vriezer en voorraad) Maandag:quinoa met courgette perzik en rode peper (groente nog halen) Dinsdag: aardappels groente en schnitzel (alles voorraad) Woensdag: rijst broccolie kip (kip halen) Donderdag: restjes vriezer Vrijdag:macaroni (gehakt halen) Verder moet ik nog luiers,shampoo en hebben gister nog voeding gehaald en hoesttabletten (16,52)
Ik ga vandaag ook eens aan een weekmenu beginnen. Ben de afgelopen weken een beetje depri (winterdip in combinatie met te weinig rust nemen) en daardoor ligt alles een beetje op zijn gat. Een voordeel: omdat ik zo weinig zin heb om naar buiten te gaan eet ik de kast weer eens leeg
Hier net gerekend en oooooo gaat zo slecht dezd keer! Nu al 77 te veel uitgegeven.... en dan moeten we nog 2 mnd....