Tegenwoordig eet ik niet meer zoveel varkensvlees. Ik wil liever rund eten. Nu maak ik altijd een heel lekker gerecht waar ik voorheen altijd nasivlees (varkensvlees) in deed. Kan ik dit gewoon vervangen voor runderlappen of hoe het ook mag heten, of zal de smaak echt heel anders zijn? En daarbij een ander vraagje: als ik runderlapjes in reepjes bak in de wok, hoelang moeten die dan ongeveer bakken?
ik eet alleen nog frikandellen speklap 1x keer per maand en heel af en toe een karbonade qua varken de rest hebben wij vervangen door koe en kip.
Getsie, nasivlees, de naam alleen al Ik zou het gewoon vervangen door runderreepjes of lapjes inderdaad. Smaak zal wel ietsje anders zijn maar zeker als er nog kruiden doorheen gaan merk je niet echt veel verschil. Geruld rundergehakt is ook nog een optie. Runderreepjes in de wok zijn zo klaar, sowieso hoef je rund niet doorbakken te eten dus heel kort, paar minuten max., anders wordt het taai. Ik eet al jaren geen varkensvlees meer en mis eigenlijk niks, overal is wel een vervanger voor te vinden. Was laatst ook weer in het nieuws dat varkensvlees echt heel ongezond is.
Wij eten hier ook geen varkensvlees meer omdat mijn vriend het niet lekker vind. recepten waar varkensvlees in zit vervang ik met kalkoen. Je hebt ook kalkoenspekjes wat het zelfde effect geeft als spekjes.
Ik maak nasi altijd met kipfilet er doorheen. Vroeger deden mijn ouders er ook altijd varkensvlees doorheen, maar sinds ik mijn (hindoestaanse) man heb leren kennen doe ik alleen nog maar kip door de nasi, veeeeeel lekkerder!!!
Bedankt voor de reacties. Oh ik maak geen nasi hoor. Het is voor Pilav. Denken jullie dat ik ipv nasivlees beter rundvlees of kipfilet kan gebruiken? Ik besef me ook steeds meer dat varkensvlees eigenlijk helemaal niet gezond is, en de smaak van varkensvlees begint me steeds meer tegen te staan. En sowieso hadden we al nooit half of half gehakt, maar altijd rundergehakt. Nu wil ik met de rest ook over op rund.
Qua varken eet ik alleen heel soms ham en bacon dan, vind het voor de rest echt niet lekker, heb liever kip en soms een koetje of kalfje
Ik zou ook de kip pakken. Pas babi pangang gemaakt met runderlappen. Was wel lekker maar de smaak is heel anders. Voor hachee bijvoorbeeld zijn die dan wel weer heel lekker. Overal is een vervanger voor te vinden hoor. Wij eten ook geen varkensvlees ivm cholesterol van mn man en mis het helemaal niet. Enige wat we eten waar het inzit is smac op brood af en toe en frikandellen.
Ik gebruik altijd vegetarische spekreepjes om m'n vriend een beetje tegemoet te komen omdat er bij mij geen varkensvlees in komt. Dat smaakt en ruikt wel naar varkensvlees geloof ik (ik heb nog nooit varken gegeten)
Vraagje, ik neem nu ook vaak rundergehakt ipv half-om-half maar volgens mij is dat ongekruid. Ik heb het gekruid met gehaktkruiden zoals ik ook wel eens bij (per ongeluk gekochte) ongekruide HOH gehakt deed, maar het smaakte helemaal niet. Net of paste dat niet bij elkaar. Kan dat of verbeeld ik me dat?