Een Italiaanse bol met rucola, bosui, augurk en tonijn en eventueel kappertjes. Beetje olijfolie en peper erover....zooooo lekker!
Broodje Surinaamse kip. Van de Hema, alleen dan zelf gemaakt Een stuk stokbrood door de midden snijden. Beleggen met pikante (kip)kerrie salade, rucola, gerookte kip en plakjes gekookt ei. Hmmmm. Het is dat ik net heb gegeten.
@cygnet, geen probleem hoor (ben zelf ook erg nieuwsgierig) Eigenlijk best simpel te doen. Blikje tonijn in stukken, ik neem meestal degene in water. Openmaken en uit laten lekken. In een bakje doen en dan mayonaise, of slasaus erin doen, niet teveel tegelijk, er kan altijd meer bij. Voor het lekkere kan je altijd iets van kappertjes of augurk erin doen en kruiden, ik vind het zonder het lekkerste, zeker op een mooie zonnige dag in de tuin genietend van het zonnetje. Zo en nu mag het mooi weer worden
Eiersalade maak ik zo; eieren koken, dan prakken, mayo, curry, en honingmosterd er doorheen roeren, fijngesneden ui en bieslook er doorheen, beetje op smaak brengen met peper en zout en klaar is kees. Tonijnsalade: blikje tonijn, mayonaise, gewone mosterd, fijngesneden ui er doorheen roeren en wat op smaak brengen met peper. Zalmsalade: blikje zalm, wiskey cocktail saus met een beetje boursin er doorheen roeren, fijngesneden ui er doorheen en op smaak brengen met peper.
Broodje pikante kip: Kipfilet in reepjes, insmeren met sambal en grillen in de grillpan. Ondertussen paprika, ui, champignons roerbakken beetje sojasaus en chilisaus erbij. Heerlijk op een Italiaanse bol
Ik houd het meestal simpel - Pistoletje met rucola, zalm, kappertjes en honing mosterd dressing - afbakbroodje doormidden snijden, kruidenboter erop, dan plakje ham, uitje en geraspte kaas. Dan even in de oven. Heb wel gelijk trek gekregen
Oja en wat ik erg lekker vind is een pistolet met rucola sla, filet american en een gekookt eitje er op. Of pistolet met rucola sla, roomkaas en gerookte zalm.
Wat wij als avondeten nog wel eens maken is steak sandwich. Men neme voor 2 personen: 1 vers stokbrood of 2 afbak bagguetes Biefstukreepjes 2 uien Eventueel wat champignons Mayonaise Knoflook(poeder), paprikapoeder, chilipoeder, beetje kerrie Uitjes en champignons even bakken, op hoog vuur de biefstuk erbij, kruiden erbij.. Als het vlees rondom bruin is, deksel op de pan en 15 minuutjes laten sudderen (wij zetten de kookplaat meestal op 2-3) dan nog even hoog zetten en je kunt het op je broodje doen die je hebt besmeert met een dun laagje mayonaise. Eventueel kun je er nog wat zout overheen doen maar persoonlijk vind ik dat niet nodig. Voor overdag vind ik een verse boterham met rucolasla, geitenkaas en wat honing erg lekker.
Foccacia met Avocado Zon gedroogde tomaten Komkommer Klein beetje pesto Pijnboompitten Citroensap erover Beetje zout & peper
Lekkerste broodje hier: ciabatta kip kipfilet in de lengte doormidden en dan bakken met kerriepoeder en provencaalse kruiden. Ciabatta beleggen met sla, de gebakken kip erop..lenteuitjes en bieslookmayonaise.
- stuk stukboord doormidden snijden - gerookte kip - ijsbergsla - tzatziki - en een heel klein beetje gyroskruiden
heel simpel, Brood, maakt niet uit wat voor soort, besmeren met heksenkaas en plakje kaas en komkommer, jummmmmmmie
Mmmmmmmh... ik WIST wel dat dit een briljant topic (weer) zou worden. Ik doe echt geweldige ideeën op (nu nog boodschappen doen). En ja, ik weet hoe je salades kan maken.. maar zo blijkt wel: iedereen doet het anders en ik doe graag ideeën van andere op. Vernieuwen en smullen! Ook een lekker broodje: - ciabatta - verse bacon - roma tomaten - knoflook - basilicum - mozzarella bacon kort bakken in de pan (met lekker veel boter). Ciabatta beleggen met bacon, salsa van tomaat/knoklook,olijfolie/basilicum, beleggen met mozzarella. Even in de oven of paninimaker.. mmmmh!
Lekker broodje (stokbrood, pistolet, net wat je zelf lekker vindt) met rucola, brie, beetje honing en wat walnoten...mmmm!
Ciabatta met plakjes biefstuk( lekkerder nog ribeye, maar dan wordt het wel erg duur voor de lunch , rucola rode ui en tomaat en als dressing wat cranberrysap, met grove mosterd en witte wijnazijn.
Wit pistoletje/stokbroodje beleggen met kipfilet, dan kipsatesalade erboven op en nog wat gebakken uitjes. Niet gezond, maar wel lekker!