Ik zal het morgen aan mijn vriend vragen. Er zijn 3 afleveringen waarvan ik er pas 1 gezien heb. Ik was echt verbaasd toen ik zag hoe en wat. Ook laatst over thee. Wist je dat de thee die wij kopen van pickwick ed.er suiker in de zakjes zitten?
Oh, het was niet mijn persoonlijke mening hoor die quote. Was n.a.v. het artikel van Assz dat het een Hoax zou zijn. Mijn quote was letterlijk overgenomen uit dat artikel. Mij maakt het niet zoveel uit dat het erin zit. Zolang ik maar niet echt een haar zit te eten
Wat is daar lullig aan? Als je goed geluisterd had dan had je gehoord in die aflevering dat in bijna alle thee (behalve de normale) stoffen worden toegevoegd die er eigenlijk niet horen. Puur voor de smaken ed en om het zo goedkoop mogelijk te houden. Er zouden maar 2 of 3 pakjes in de winkels zijn (dus jumbo ah etc..) die helemaal natuurlijk zijn zonder toegevoegde stoffen. Het is bij de lipton (kwam niet op die naam omdat ik die niet zo lekker vind altijd pickwick heb haha) echt opgevallen door iemand en vandaar toen die vragen etc.. Maar gaat er meer om dat wij allemaal niet weten wat er allemaal toegevoegd wordt en wij mensen er vanuit gaan dat het goed is etc.. En de verpakking het ook zo laten blijken. En achteraf helemaal niet zo is.
Misschien heel flauw hoor, maar ik blijf me erover verbazen. Gemalen gedroogde planten (zoals bijv kamille, munt ed) zien er anders uit dat dat goedje in die zakjes. En het smaakt ook heel anders.. Natuurlijk zitten er dan veel meer dingen in. In de meeste theezakjes zit alleen aroma van datgene wat op de verpakking staat. Ik vind het toch een beetje naïef om te denken dat die spullen die maanden goed blijven en anders smaken dan de plant zelf puur zouden zelf. Of om te denken dat brooddeeg uit zichzelf zolang goed blijft..
In die zakjes zitten toch echt thee in. Alleen veel minder en gemengd met vanalles. Maar waar het in deze aflevering om ging is dat er gewoon suiker in toegevoegd is bij bepaalde theesoorten wat niet eens duidelijk op de verpakking vermeld staat. Tuurlijk weet ik ook dat deze thee dingen anders is dan als je de kruiden zonder poespas los koopt.
Jep, en die roze glacékoeken smaken nog steeds prima ook al zot er platgestampte bladluis op. Ik kan me daar niet druk om maken.
Niet elke bakker gebruikt een chinees produkt... Neem van mij aan dat het voor de kleinere dorps bakkers echt niet te betalen is om hun producten in China te kopen... Wat de grote bak fabrieken doen dat weet ik niet,maar zelf heb ik jaren in een bakkerij gewerkt en daar was geen chinees produkt of grondstof. Het brood van de ware bakker is ook nooit zo lang "vers " als van de supermarkt....hier zit al die rommel niet of minimaal in...
Is ook met de fristi enzo,daar zit dit ook in.....maar hoe dan ook is het heeeeerlijk..oh nu heb ik zin in een roze koek.
Blegh ik durf nu haast niks meer te eten.. Maar hoe weten jullie dan zo zeker dat er in bioproducten die troep niet zit? Ik heb er helemaal geen verstand van dus vandaar de vraag
Ik wist dit ook al lang. In ieder geval varkenshaar, mensenhaar niet. Maar ik sta nergens meer van te kijken. Neemt niet weg dat het een gruwelijke gore gedachte is.
Ja klopt van die thee! Die heb ik ook gezien! Na de uitzending zitten googelen en zelfs in een bepaalde groene thee soort van zonnatura!!!! zitten die suiker bolletjes terwijl je van zonnatura biologisch en zonder toevoegingen zou verwachten
Eet gewoon lekker door. Wist dat paardenhaar gebruikt werd voor brood dus wat is het verschil met mensenhaar? Idd niks. In heel veel zit rotzooi en denk daar gewoon niet bij ma want dan smaakt mijn roze koek mijn luizenbloed al stuk minder lekker.
Was jaar of tien geleden al op tv, volgens mij bij Kassa, Radar of Keuringsdienst...vrijwel alle bakkers, ook de kleine dorpsbakkers, in Nederland, behalve een handjevol biologische bakkers bakt brood van voorgemengde mengsels (met de broodverbeteraar er al in) waar ze alleen nog maar water bij hoeven te doen. Vandaar dat een Waldcorn van een Koopmansmix vrijwel hetzelfde smaakt als een Waldcorn van de bakker (en dat bruine kleurtje krijgt het van de gebrande suiker trouwens, een kleurstof dus). Ik gebruik trouwens ook wel eens een 'broodverbeteraar' als ik brood bak. Meestal wat vitamine C, melkpoeder of olijfolie. Ooit heb ik de monsters opvolgmelk die ik in babydozen kreeg als broodverbeteraar gebruikt...het ging er mooi mee rijzen.
Het slaat natuurlijk nergens op, maar elke keer als ik nu brood eet, zie ik die enorme berg zwarte Chinezen haren voor me, met gebruikte wattenstaafjes en uitgedrukte peuken er door heen, word er zo misselijk van... maar blijf wel gewoon brood eten hoor haha.