Hoi allemaal, Ik ben cupcakes aan het maken en wil ze versieren met rolfondant. Alleen ik heb moeite met het uitrollen. Hoe doen jullie dit? Alvast bedankt!
Eerst goed kneden dat het op handtemperatuur is en uitrollen over speciaal matje met een kunstof roller, niet met hout!
Hmm ik heb wat plastic folie om de houten roller gedaan. Ging ook goed. Al is het met het plastic wat prutsen want het blijft natuurlijk beetje behelpen.
Dank jullie wel voor de hulp. Het is eindelijk gelukt met plastic folie. Wat een irritant werk met een houten roller denk dat ik morgen pas klaar ben
Toen ik nog geen plastic roller had deed ik het met een wijnfles waar ik het etiket vanaf had geweekt. En inderdaad eerst bloem strooien, zodat het niet plakt!
Nooit bloem strooien met fondant of marsepein. Bloem moet/mag je niet rauw eten. Gewoon poedersuiker of maizena gebruiken.
ohh wauwww mooi gelukt hoor!! ik heb van dat doorzichtig zeil over de tafel heen liggen, strooi daar een beetje poedersuiker en rol mn houten roller er goed doorheen en veeg het er goed op en dan kan ik de fondant heel goed uitrollen hoor! en ik gebruik altijd zo'n theezak bakje met een beetje water, daar dep ik mn vinger in en dan op de fondant die ik op elkaar wil plakken, let op want als je het er weer afhaalt blijf je dat wel zien. je kan ook crisco kopen maar water werkt ook prima als je het maar af en toe doet. en gefeliciteerd met je dochter!!