Hmmm nooit last van. Als ik naar bed ga haal ik het uit de vriezer en de ochtend daarop is het heerlijk vers ontdooid Zit er misschien teveel lucht in de zak?
Hier geen brood uit vriezer. Ik koop elke dag n vers brood, er gaat hier in n dag plus ontbijt andere dag n brood doorheen. Bakker is naast school. Ligt in een keukenlade in de orgine zak met knoop erop!
Ik heb een broodtrommel van Herman Brood, heel toepasselijk. En ik haal meestal savonds het brood uit de vries en leg het in de trommel, smorgens altijd heerlijk vers brood hoor. Soms vergeet ik het en dan zit ik er ook nietzo mee, ik eet zelf nietzo veel brood en mijn kinderen ook niet eigenlijk..
In een wesco blik! Dan nog wel met plastic erover heen. Brood is hier binnen een week op (kopen halfjes samen). En bij goed brood blijft het lang vers. Uitgedroogd brood hoef ik echt niet maar dat zijn alleen bepaalde merken die dat snel hebben.
Het kan ook zijn dat het brood te warm is ingepakt en er condens achter blijft in de zak. Dit gaat bevriezen en vormt ijskristallen wat bij ontdooien het brood nat maakt. (Heb dit van internet gehaald) Wat ook kan is dat het brood even licht ontdooid is geweest en daarna weer terug de vriezer in gaat.
Dat nattige ligt niet aan de manier van bewaren, maar aan de manier van invriezen. Of de vriezer zit te vol gedrukt, waardoor het geen mogelijkheid tot circulatie heeft. Of het brood ligt te lang in de vriezer, of brood is niet volledig afgekoeld voordat het de vriezer in gaat.
Aha, check.. brood gaat er koud in, vriezer is net nieuw en er passen drie in een la... Morgen maar eens een brood eruit halen en weer proberen dan.
Ja?? Mijn schoonzus heeft m ook (ik heb daar twee jaar gewoond) maar die had altijd hard en oud brood, ik dacht dat dat misschien kwam omdat de deksel er zeg maar 'los' op ligt. Voor mijn gevoel moet het beter dicht zijn. Hoe ervaar jij dat dan?
Nee dan zet je de magnetron veel te warm! Hier altijd alsnog een krokante korst hoor En ontdooien bedoel ik mee niet in een zak maar los van elkaar op het aanrecht
Ik haal het ook net voor gebruik uit de vriezer. Binnen 5 minuten ontdooit. En als ik het echt meteen nodig heb dan gooi ik het 15 sec in de magnetron. Nooit last van nat brood. Altijd lekker vers.
Momenteel ligt het nog gewoon in eigen zak in de kast, maar ik wil wel beginnen met invriezen, want we eten niet zoveel brood en sta dan elke keer twijfelachtig te ruiken.. Bij m'n moeder thuis lag het ook altijd in de vriezer, ik deed 'm dan gewoon 30 sec. in de magnetron
Uit de vriezer gewoon in de zak laten ontdooien, dat vocht komt uit het brood. Als het brood helemaal ontdooid is trekt het vocht er weer in en dan heb je tenminste geen uitgedroogd brood. Dat heb je wel als je het uit de zak haalt en ergens anders laat ontdooien.