Nèh... ik ga het gewoon met water proberen een poosje. Handig (bijv. als je op vakantie gaat ) en goedkoper. En over een poosje vind ik het vast erg lekker.
Hoe gaat het met de anderen eigenlijk?? Ik heb gisteren toch goed suiker-vrij (foute suikers bedoel ik dan) gegeten! Woensdag 12 februari 2014 Ontbijt: - 1 glas Sole - 1 glas groentesap (wortels, appels) - 1x gemberpoeder/honing-thee Tussendoor: - koffie Senseo met koffiemelk - 30 gram havermout met gekookt water, lijnzaad, chiazaad, rozijnen, kaneel, beetje honing, paar korrels zout - 1 glas water met macapoeder Lunch: - 4x Wiekspeltbrood, roomboter, kaas, gekookt ei, sandwichspread (EkoPlaza), honing Tussendoor: - glas water - koffie Senseo met koffiemelk - handjevol gemengde noten Diner: - woknoodles, sperziebonen (vers), gemarineerde kipfilet, zelfgemaakte satésaus met o.a. ketjap manis - volle yoghurt s Avonds: - glas diksap appel - 3 olijven En heb nu een Valentijns-cakeje in de vorm van een hartje in de oven staan (voor m'n lief): bio-tarwebloem, boter, eieren, kokosbloesemsuiker. Daar ga ik suikervrije abrikozenjam (alleen natuurlijke suikers) tussendoen. En er boven op chocolade-glazuur (dit nu wel even kant/klaar uit de winkel, dus met bewerkte suikers).
Maakt dat dan heel veel uit? Doe je het niet vanwege het zoet of vanwege de raffinatie? En in ketjap manis zit wel suiker. Ik zou als ik geen suiker meer zou eten, verder ook zo weinig mogelijk suikers eten. Ik zie koffiemelk, honing, sandwichspread, witte noodles (geraffineerd dus), ketjap en diksap. Zorgen er allemaal voor dat je bloedsuikerspiegel gaat pieken en je doel is denk ik om dat te voorkomen?
Hm... in ieder geval dat ongeraffineerde suikers puur zijn en niet bewerkt in een fabriek. Maar goed, het blijven natuurlijk wel suikers. Toch is het denk ik beter om ongeraffineerde (onbewerkte) suikers te eten, dan geraffineerde (bewerkte) suikers. Maar inderdaad, wel met mate dan... Koffiemelk... zit daar ook suiker in? Dat wist ik dan niet. Honing: natuurlijke suikers Sandwichspread van de EkoPlaza: zit niks geen suiker in. Noodles: idd. twijfelgeval, bij ingrediënten stond niet dat er suiker in zit, maar wel koolhydraten idd. Ketjap Manis: zit idd. suiker in (daarom had ik em ook rood getypt) Diksap: natuurlijke suikers en sterk verdund, water met smaakje Mijn doel is eigenlijk om eerst maar eens die bewerkte 'koekjes'-suikers te vermijden. De geraffineerde dus. En dan als dat aardig lukt, dan ook minderen met de natuurlijke suikers.
In al die dingen die ik opnoemde zitten suiker(s). Ik consumeer ook geen geraffineerde suiker, maar ook zo min mogelijk andere suikers. Wit brood en pasta sowieso niet. Wel fruit en volkorengranen. Vind je thee niet lekker? Thee met zoethout of venkel is ook zoetig? Ipv de diksap?
Ben geen theedrinker. Blèh. Maar goed, alles/veel valt aan te leren.. net zoals havermoutpap zonder melk, maar met gekookt water.
Melk is toch ook niet goed? (plus ik heb veel last van gewrichtsklachten, dus ik probeer een beetje te minderen met zuivel) (En nu ben ik weg: dochter ophalen bij psz en daarna zoontje bij school )
Hier niet heel best.... Al 3 dagen enorm keelpijn en dus fanatiek aan de thee met honing, dropjes en tijmsiroop. Hier overigens eet ik sowieso normaal wel honing omdat dat toch anders is dan suiker. Het is niet beter of slechter voor de lijn maar heeft wel wat extra bijwerkingen die wel positief zijn. En ik ontbijt ook met suiker... Namelijk met cruesli. Maar zeg net lekkere recepten mbt cruesli zonder suiker dus binnenkort eens uitproberen Maar die suikers hebben heel de dag om gebruikt te worden door mijn lichaam en dankzij een goed gevulde buik snoep ik ook niet. Dus dat weegt dan weer op tegen de nadelen wat mij betreft. Vanavond weer gezonde selfmade soup Tomaat of champignons denk ik maar.
Haver/speltmuesli met rozijnen, zonnebloempitten, kokosrasp, chiazaad, hennepzaad met halfvolle lactosevrije yoghurt 2 cappuccino Tussendoor: 1 stuks fruit Lunch: salade of speltbrood met kalkoen, ei, tonijn Tussendoor: 1 stuks fruit Tussendoor: rauwkost, volkorenrijstwafel Avond: groente, aard./volk.pasta/zilverv.rijst/ quinoa met veel groente en vis/rundvlees/kip Extra: sinaasappel, yoghurt, rijstwafel, augurk met kalkoenfilet En onbeperkt kruidenthee en water
Ja, dat ziet er idd. wel wat gezonder uit dan mijn lijstje... Ik zal meer moeten wennen aan groente en fruit. Daar eet ik gewoon te weinig van. En dat kan uiteraard veel andere voeding vervangen.
Ik eet soms ook een boterham met kaas of een hand noten. En in het weekend een koud pilsje of glaasje witte wijn. Maar ik wil naast gezond eten tevens afvallen. Zit op 1800kcal per dag.
Ik las net het stukje over 'verborgen' suikers zoals bij Ketjap...Er zijn ongeveer 50 manieren om suiker anders te vermelden op de verpakkingen. Sommige voor de hand liggend andere juist helemaal niet!! Hieronder een lijstje: Glucose Karamel Basterdsuiker Glucosestroop Rietsuikerstroop Melksuiker Honing Moutextract Kaneelsuiker Glucose-fructosestroop Invertsuiker-stroop Appelsap-concentraat Kandij Melasse Rietsuiker Suikerstroop Gekarameliseerde suikerstroop Vruchtensapconcentraat Fructose Kandijsuiker Ruwe rietsuiker Tarwe-glucose-stroop Appelstroop Druiven-sapconcentraat Saccharose Gekarameliseerde suiker Bruine kandijsuiker Kandijstroop Maïsstroop Geconcentreerd vruchtensap Siroop Gebrande suiker Bruine suiker Karamelsuiker stroop Lactose Vruchtensap uit concentraat Glucose siroop Invertsuiker Bruine basterdsuiker Fructose-invertsuikerstroop Melkpoeder (bevat ca 51% suiker) Vruchtensap op basis van concentraten Geconcentreerd perensap Magere melkpoeder Gebrande suikerstroop Bruine rietsuiker Kristalsuiker Dextrose
Tsja... dat afvallen... dat is hier ook nog een punt... Maar heb je dan geen honger/trek met 1800kcal per dag?
@Beatissimam: hoe eet jij je salades dan? Gewoon kaal? Droog bedoel ik dan? Ik hou daar dus eigenlijk helemaal niet van, dat konijne-eten... Sla enzo...