Nou dat wordt ook wat. Binnenkort moet er al zoveel door de gemeentes geregeld worden ( jeugdzorg, ambulante hulp voor verst hand., jeugdzorg ) en dat er flink bezuinigd moet worden en nu willen ze opeens dit?
Hier helaas niet meer Per 1 januari 2013 is die lijn samen getrokken met het KDV. Toen die oudste naar de psz ging toen betaalde ik voor twee dagdelen nog geen 50 euro en dat is nog geen 5 jaar geleden.
Ik betaalde voor mijn dochter 45 euro. Bij mijn middelste ben ik ondertussen opgeklomen tot 117 (was eerst nog hoger en toen weer omlaag gegaan). En het rare is, mijn jongste begint volgende maand, en aangezien hij tegelijk met zn broer op de groep komt betalen we voor hem: *tromgeroffel* 9 euro!? Heel apart allemaal.
Nee.. Wij krijgen niks terug. Ik heb ook het idee dat de gemeente waar ik woon, de enige is met deze absurde bedragen.
Wij betalen nu iets van 50 euro per maand voor twee dagdelen per week. Maar dat kost de gemeente te veel subsidie. Dus straks mogen alleen nog 'doelgroepkinderen' en de anderen niet. De doelgroepkinderen betalen trouwens nog veel minder. Ik geloof vier dagdelen voor de helft van de prijs ofzo. Maar die lage bedragen zorgen er nu dus voor dat straks een grote groep kinderen in onze gemeemte niet meer aangenomen mag worden op de psz. Ik vind dat heel slecht. De doelgroepkinderen zijn er ook niet bij gebaat als ze niet meer in aanraking komen met kinderen met een goede taalvaardigheid. Bovendien kunnen taalvaardige kinderen de psz best nodig hebben voor andere dingen. Dus moeten ze gewoon alle kinderen aannemen, maar dan mogen ze er van mij best meer voor vragen dan die 48 euro per maand. Logisch dat dit niet op te brengen is voor de gemeente. Laat gewoon de ouders van alle kinderen meer betalen. En geef dan alleen subsidie voor ouders die het anders echt niet kunnen betalen.
Een vriendin van mij haar dochter kan 4 ochtenden heen en daar betaalt ze ook nog bijna niks voor. Omdat ze 'laag' opgeleid zijn Haar man heeft zijn mbo nooit afgemaakt maar heeft een goedlopend eigen bedrijf. En mijn vriendin heeft een mbo3 opleiding afgerond en werkt. Samen hebben ze een ruim modaal inkomen. Ik vind het echt absurt dat zij recht hebben op 4 dagen en er bijna niks voor betalen terwijl anderen er krom voor moeten liggen.
Vind ik ook echt nodig. Mijn kinderen gingen bijde naar de peuterspeelzaal en moest krom liggen het te betalen ( 58 euro voor 3 dg delen en later toen het samen ging met kinderdagverblijf 100 per 3 dagdelen na terug gave belasting want ik werkte ook) . Verdiende ongeveer modaal maar hoge vaste lasten. Vriendinnetje van dochter betaalde 2,50 per maand en had sociale dienst. Ze hielde meer over dan ons Mijn kinderen hadden bijde spraak achterstand maar geen indicatie voor extra gratis dagdeel. Van mijn mogen ze plan omvoeren o dat het net als school voor alle kinderen bereikbaar moet zijn
Als peuterspeelzaal samen gaat met Kdv dan betaal je net als een kinderdagverblijf. Echter als je bijde werkt krijg je geld van de belasting. Werkt er een niet ben je de pineut en betaal je de volle mep. Hierdoor kunnen veel kinderen tegenwoordig niet naar de peuterspeelzaal. Andere peuterspeelzaal die afzonderlijk werkt zonder Kdv is dan een optie
onze dochter gaat 4 dagdelen en we betalen daar maar 27 euro voor. onze zoon gaat er in november ook naar toe en daar betalen we dan 9 euro voor omdat ze tegelijk op de psz zitten. wel een enorm verschil aan bedragen zeg!
Hier betaald de gemeente het, omdat zij vinden dat elk kind recht op de psz heeft. Sommige ouders kunnen het nu niet betalen en dat zou betekenen dat een kindje pas met 4 jaar in contact komt met school. Ze noemen het hier ook voorschool, dus ze zijn al helemaal gewend als ze straks naar school gaan, de psz zit in hetzelfde gebouw. Ze hoeven alleen even de gang over te steken en ze zijn bij de kleuters.
Ik vind het wel een goed idee. Nu vind ik het sowieso belangrijk dat semih met 2 jaar naar de psz gaat dus of ik nu moet betalen of niet, hij gaat.
Hebben wij ook. En onze dochter gaat naar de logopediste en die vroeg ons of wij ook een VVE indicatie wilden, want dan kon ze ipv nu 2, dan nog 2 keer extra zonder kosten. Maar aan de andere kant, er zijn zoveel ouders die kiezen voor een psz én kdv, dat het sociale niveau van een peuter nu al zo hoog ligt, dat niet kdv kindjes er niet eens aan kunnen tippen. Dus de hele psz schiet zijn doel voorbij! In mijn ogen is de psz om peuters voor te bereiden op de basisschool. Onze kinderen zijn nooit naar een kdv gegaan en daardoor heeft onze dochter nu een "achterstand". Nou prima, maar omdat de norm nu een kdv-kindje is, krijgen wij subsidie. Dus het is maar net wat ze willen...maar uiteindelijk zijn de kinderen de dupe!
Nee hoor ... jij betaalt dat. De gemeente deelt dat bedrag gewoon door het aantal inwoners en vervolgens wordt dat in je gemeentelijke belastingen gedaan. Zo "gratis" is dat dus niet hoor ...
maar dit is dus een misverstand. Alsof alle doelgroepkinderen een slechte (of minder goede) taalvaardigheid hebben en kinderen buiten de doelgroep wel taalvaardig zijn.. dat is namelijk helemaal niet zo. Vooral anno 2014 gaat dit helemaal mis. De manier waarop ze nu kinderen indelen qua doelgroep is gewoon achterhaald en kost handen vol geld. Ze zouden dit gewoon moeten screenen bij het begin op de psz, en niet op voorhand al besluiten omdat er toevallig een tweede taal wordt gesproken thuis (of wat dan ook) Mijn zoontje is als enige in zijn klasje geen doelgroep kind.. de kinderen in zijn klasje spreken en spraken toen ze begonnen op de psz perfect Nederlands, hebben geen taalachterstand. Mijn zoontje had het wat moeilijk (mede ivm problemen met zijn amandelen en oren). Maar aangezien het potje volgens het cb al leeg was, had ik geen recht op een indicatie. Ja dat vind ik krom.