Mijn man werkt er al een jaar en hoefde verder niet ingewerkt te worden, proeftijd van 2 mbd is gewoon getekend, daarna opzegtermijn van 1 maand
Maar hij wordt toch niet ontslagen? Hij neemt ontslag waarop de werkgever zegt ok is goed, morgen hoef je niet meer te komen. Dan heeft die werkgever heb niet ontslagen, jouw man heeft ontslag genomen en mag omdat hij in zijn proeftijd zit thuis blijven. Maar dit topic heb je volgens mij van de week ookal geopend, heb een beetje het idee of dat jullie willens en wetens onder die kosten uit willen komen. Heeft jouw man al getekend bij zijn oude baas wanneer dit niet zo is zou ik het nog even stil houden tot die tijd anders heeft hij straks niks meer.
Of de proeftijd getekend is of niet, als er 2 maanden staat en de cao geeft geen uitzondering aan dan is deze niet geldig. Als er een opzegtermijn is van 1 maand zou je vriend per 1 april bij zijn nieuwe werkgever kunnen beginnen. Ik zou hrm dames niet zomaar vertrouwen als ze wat zeggen...
Dit dus Vaak staat er wel een paar jaar tegenover als de baas iets voor je betaald. Wat ook wel logisch is natuurlijk, anders doet iedereen een cursus en vertrekken dan. Ook zou ik het pas een paar dagen van te voren zeggen. heel lullig misschien maar anders trek jij aan het kortste eind. Krijgt jou man bij zijn oude baas wel direct een contract of heeft hij daar eerst ook proeftijd?
Het is heel makkelijk: 1. De proeftijd die nu is opgenomen is niet geldig, er is dus geen sprake van een proeftijd. Overigens zou 2 maanden wel kunnen omdat hij onder de metaalCAO valt en daar 2 maanden is toegestaan. Maar hij heeft een opvolgend contract bij dezelfde werkgever en een nieuwe proeftijd afspreken is daarbij niet toegestaan. Of het werk moet echt heel erg wezenlijk verschillen tussen de twee afdelingen, maar heel eerlijk... ik kan het me in deze bedrijfstak niet voorstellen. 2. Als je je baan wilt opzeggen (en er is geen proeftijd) moet er in het contract voor bepaalde tijd een mogelijkheid tot tussentijdse opzegging mogelijk zijn. Daarover moet een passage opgenomen zijn. Als die passage er niet in staat, mag de werkgever je man houden aan de einddatum van zijn contract. Hij kan dan dus nog niet weg. 3. Ongeacht of de werknemer zelf opstapt of de werkgever neemt het initiatief: de studiekosten zullen terugbetaald moeten worden. Soms kan je met je nieuwe werkgever afspreken dat de rekening daar naar toe wordt gestuurd, maar dat is dus maar de vraag. Overigens zijn er veel werkgevers die de studiekosten kwijtschelden als zij ertoe besluiten het contract niet verlengen. Goed werkgeverschap noemt men dat. Maar ze zijn het dus niet verplicht.
In de proeftijd is geen opzegtermijn. Dus als jouw man zegt dat hij gaat vanaf maart dan kan de baad inderdaad zeggen ga nu maar. Die cursus zal je terug moeten betalen, ook wel logisch he?
Hij word niet ontslagen. Hij neemt ontslag. Volgens mij proberen jullie onder de kosten uit te komen, aangezien je hier laatst ook al een topic over had geopend.
Misschien niet zo vriendelijk gezegd wat ik nu ga zeggen maar waarom zou een baas een cursus volledig betalen als jou man toch weggaat? Zowat geen enkele baas denkt van goh dan laat dat geld maar zitten. Sowieso is het dat als jou man opzegt en hij morgen niet meer hoeft te komen dat hij nog steeds zelf ontslag aan heeft gevraagd en niet eruit is geknikkerd door de baas.
We proberen er niet onderuit te komen. Zijn nieuwe baas betaald immers de helft,maar mogen het misschien wel ff goed uitzoeken...... zou wel zonde zijn als mijn man betaald terwijl het bijv in een bepaald geval niet hoeft. Zouden jullie ook zo doen,/uitzoeken. Ik heb toch gewoon een vraag gesteld hier op het forum, daar kan toch gewoon antwoord op gegeven worden? Ik hoef niet jullie ideeen te horen dat jullie denken dat we er onderuit willen komen. Dat willen we niet!!!!! We hebben hier nog nooit mee te maken gehad.....logisch dan toch dat we het aan jullie vragen of dat er iemand in zo'n situatie gezeten heeft en wat te doen/wat handig is. Waarom wordt er meteen veroordeeld? Beetje jammer zo om meteen te oordelen. Het gaat hier om veel geld en dan wil je gewoon het e.e.a. goed uitgezocht hebben. Dat is net als mijn vraag in een ander topic over vakantiedagen. Dan zegt toch ook niemand dat we er onderuit willen komen. Daar stel ik ook gewoon een vraag en geven mensen antwoord. Daar is het forum voor bedoeld en niet om elkaar even de les te lezen.
ga er in ieder geval maar van uit dat jullie de gehele cursus moeten betalen als jou man daar weggaat. Dan zal de baas echt niet zeggen van laat die helft maar zitten die zal ik alsnog betalen. Zo werkt dat gewoon niet.
Graag even goed lezen voordat je antwoordt geeft. Zijn NIEUWE BAAS betaald de helft en wij de andere helft
Nou dan heb je geluk toch? Maar waarom open je dan dit topic om te weten te komen of je alsnog die kosten moet betalen? OF LEES IK DAT WEER NIET GOED?
Ze wil weten of man nu al op moet zeggen of pas over drie weken. Of ze niet het risico lopen wanneer hij nu opzegt dat werkgever zegt dat hij dan maar meteen moet stoppen en niet over drie weken. Pff, goed lezen is ook een kunst.
Gezien het feit dat een wettelijk proeftijd verboden is als het gaat om opvolgend werkgeverschap (opeenvolgende contract bij 1 werkgever) heeft hij geen proeftijd en zou ik zsm opzeggen als hij half maart wil starten bij zijn nieuwe werkgever. Denk dat dat misschien al niet meet gaat. Of zijn oude werkgever moet heel coulant zijn en hem eerder laten gaan. Hoe dan ook zal dat geld terug moeten worden betaald, hij zegt zelf op. Dat een werkgever danz egt: dan mag je meteen naar huis, is natuurlijk geen ontslaan, maar iemand vrijstellen van werk. Dat is iets totaal anders. Hebben julie geen rechtsbijstand die je hier even over zou kunnen bellen?
Dat was vraag 2 idd, maar logisch dat we dat toch geheel duidelijk willen hebben.. En aangezien hier iemand op het forum erover begon dat als hij ontslagen wordt dat hij het ook terug miet betalen. Dan ga ik op dat antwoord door omdat ik dat echt niet kan begrijpen. Dat wilde ik wel ff allemaal helder hebben. Zo gek is dat toch niet Weten weten dat we het terug moeten betalen hoor
Bij het gesprek gisteren bij zijn nieuwe werkgever zat iemand van hrm bij en die zei ook dat de proeftijd wel mocht Hij is van functie verandert. Hij ging van monteur systemen naar 1ste monteur utiliteit. Daarbij staat t zwart op wit in zijn contract, getekend door beide partijene
Dan kan het zijn dat er idd opnieuw een proeftijd afgesproken mag worden maar dan wel max. 1 maand...