Hallo, Er zit me toch ff iets niet lekker. Ik eet altijd boeren belegen kaas van de markt. Sinds ik weet dat ik zwanger ben, ben ik hier dus ook niet mee gestopt. Sterker nog, ik eet iedere dag vrij veel kaas... Nu ging ik ervan uit dat dit totaal geen kwaad kon, maar toch lees ik ook andere berichten op het internet. Ik maak me nu toch wel een beetje zorgen, wie kan me geruststellen?
Precies! Boerenkazen zijn altijd van rauwe melk gemaakt volgens mij. Maar deze mogen omdat het een harde kaassoort is. Eet smakelijk dus!
Thanks meiden, ik had dat ook altijd begrepen maar toen ik vanochtend op internet ging kijken ( dom, moet je ook niet te vaak doen) las ik weer ineens dat je het toch beter niet kan eten enz. Ik vind het heerlijk om zwanger te zijn, maar oh wat ben ik blij als ik straks gewoon alles weer "normaal" mag eten, zonder te denken: mag dit wel?
Ik heb tijdens de zwangerschappen van mijn oudste 2 kinderen ook veel boerenkazen gegeten.Van die lekkere oude boerenkaas bij de kaasboer.Had er toen echt nooit over nagedacht haha. Bij mijn derde zwangerschap nogeens nagevraagd bij de VK en het mag gewoon.Het gaat echt alleen om de zachte rauwmelkse kazen.
Heel herkenbaar hoor. Maar probeer er niet te veel bij na te denken en vergeet vooral niet te genieten!
Het blijft heel moeilijk! Maar harde kazen, ook van rauwe melk, zijn voldoende bewerkt. Zachte kazen niet.
Bedankt voor alle lieve berichtjes. Ik blijf gewoon lekker m'n boerenkaas eten Mijn moeder zei net nog: vroeger hadden we helemaal geen lijst van wat wel en niet mocht. En het lijkt in deze tijd of de "verboden lijst" alleen maar groter wordt. Dat laatste is zeker waar, nu hoorde ik ook iets over kaneel? Maar wat is een te grote hoeveelheid? T is allemaal zo vaag! Ik eet namelijk regelmatig appelmoes met kaneel na m'n avondeten...over zulke dingen ga je dan toch nadenken...
als je elke dag een heel potje kaneel opeet kan dat niet zo goed zijn maar een beetje kaneel op je appelmoes kan echt geen kwaad hoor.
En jonge boerenkaas dan? Want die is niet echt hard... Of bedoelen ze met hard gewoon de kaas als ie nog heel is, met korst?
Jonge boerenkaas mag ook gewoon.het gaat echt om de rauwmelkse brie, rauwe blauwader kazen en van die flink stinkende rauwmelkse roodkorst kazen! Die kun je nu beter even laten staan! Zijn ze daarna weer extra lekker
Pak de site van voedingscentrum erbij als je twijfelt. En als je een keertje de mist in gaat hoeft het niet gelijk vreselijk uit te pakken. Wat de boerenkaas betreft heb ik het ook een keer uitgezocht: die kun je gewoon eten omdat het een harde kaas is (uitzondering op de regel van de ongepasteriseerde kazen).