Komt ie: Ingredienten: 1 pak bastogne koekjes 125 gr (gesmolten)boter 250 ml slagroom 250 gram roomkaas op kamertemperatuur. (ik pak altijd die pakjes van monchou) 250 gram mascarpone 65 gram suiker 1 tl vanille aroma 500 gram witte chocolade 2 blikken vlaaivulling, maar je kan ook voor vers fruit kiezen (aardbeien in de zomer, mmmmmm) Kruimel de bastognekoekjes helemaal fijn met een deegroller of met de keukenmachine (keukenmachine kruimelt het beste) Smelt de boter in een pan op zacht vuur, als deze helemaal gesmolten is kun je de kruimels erbij doen en goed mengen en goed aandrukken. Doe dit mengsel in een ingevette (of met bakpapier beklede) springvorm Zet dit in de koelkast Klop de slagroom, roomkaas, mascarpone, suiker en vanille tot een glad mensel. Voeg de gesmolten chocolade toe en klop weer door elkaar. Schep dit mengsel op de bastognebodem en laat dit tenminste 4 uur (een nacht is nog beter) opstijven in de koelkast. Daarna kun je de vlaaivulling/vers fruit over de taart verdelen. Echt, het is heeeeeerlijk, maar wel heel machtig. Een echte ongesteldheidssnack
Och dat weet ik al niet meer, toen was ik 18, das al 12 jaar geleden Ik weet wel dat mijn moeder toen zei: stem maar op blabla. Dus dat deed ik maar haha.
O mijn god, ik wil NU die taart, maar boehoehoe, de supermarkten zijn al dicht. Thans voor het recept, klinkt nog helemaal niet zo moeilijk!
Ik maak er een zwangerschaps snack van thanx Peetje, die ga ik echt proberen te maken!!!! @politieke partij: van huis uit altijd PVDA maar de laatste jaren ben ik voor D66 gegaan.
Aardbeien Tiramisu (heel weinig werk) 400 gr Monchou (zachte in kuipje) 500 ml slagroom 550 gr aardbeien suiker vanillesuiker 1 pak lange vingers 1 reep witte chocolade (of welke chocolade je het lekkerst vindt) - slagroom kloppen met de suiker (naar smaak) - ongeveer 350 gr aardbeien in stukjes snijden - monchou + stukjes aardbeien bij de slagroom doen en goed mengen (voorzichtig met een spatel) - lange vinger op bodem van grote schaal leggen - mengsel voorzichtig op de lange vingers verdelen (kijk uit want de lange vingers kunnen gaan schuiven) - resterende aardbeien er heel op leggen - de chocolade over de aardbeien raspen - in de koelkast paar uur laten opstijven JAMMIE!!!!!
Oef die ga ik ook noteren, alles met monchou doet het goed bij mij Heb nog een recept voor monchou taart, maar moet zeggen dat ik, sinds ik die chocoladecheesecake heb gemaakt, ik de monchoutaart een beetje vergeten ben, maar hij lijkt er best veel op alleen zonder witte chocolade en mascarpone.
Ik heb die van jou ook ff opgeslagen Peetje! Bedankt! Jammie Bastogne koeken! Dat kies ik altijd als taartvulling heeeeerlijk
Lekkuuuur ook msi, ik maak toevallig ook vaak aardbeien (of frambozen of mango) tiramisu. Wat ik dan alleen nog doe is of wat witte wijn of iets van sap (bv sinaasappelsap of aardbeiensap) sprenkelen over de lange vingers. En ipv monchou gebruik ik mascarpone (maar weet eigenlijk niet of dat qua smaak erg zal verschillen). Geroosterde amandelen erover is ook erg lekker, maar die gerapte chocola is ook een goede!