Jan 14: 30+, we gaan voor een 2e :), hopelijk nu sneller raak!

Discussion in 'Zwanger worden clubs' started by Roos1978, Jan 15, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Roos1978

    Roos1978 Fanatiek lid

    Aug 14, 2013
    1,879
    1
    0
    Aan de kust
    Das wel een Heule brutale ;) ;) :$
     
  2. boesje

    boesje Bekend lid

    Aug 9, 2008
    993
    0
    16
    Groningen

    Tssssk, daar gaat mijn brutale vraag:x:p


    En die zeldzame keer dat je wel hebt gestemd?
     
  3. Roos1978

    Roos1978 Fanatiek lid

    Aug 14, 2013
    1,879
    1
    0
    Aan de kust
    Ik heb deze week vakantie.
     
  4. Roos1978

    Roos1978 Fanatiek lid

    Aug 14, 2013
    1,879
    1
    0
    Aan de kust
    Best fijn vakantieadresje, het zh... ;)
     
  5. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    Jun 29, 2011
    4,068
    2,559
    113
    Limburg
    Komt ie:

    Ingredienten:
    1 pak bastogne koekjes
    125 gr (gesmolten)boter
    250 ml slagroom
    250 gram roomkaas op kamertemperatuur. (ik pak altijd die pakjes van monchou)
    250 gram mascarpone
    65 gram suiker
    1 tl vanille aroma
    500 gram witte chocolade
    2 blikken vlaaivulling, maar je kan ook voor vers fruit kiezen (aardbeien in de zomer, mmmmmm)

    Kruimel de bastognekoekjes helemaal fijn met een deegroller of met de keukenmachine (keukenmachine kruimelt het beste)
    Smelt de boter in een pan op zacht vuur, als deze helemaal gesmolten is kun je de kruimels erbij doen en goed mengen en goed aandrukken.
    Doe dit mengsel in een ingevette (of met bakpapier beklede) springvorm
    Zet dit in de koelkast

    Klop de slagroom, roomkaas, mascarpone, suiker en vanille tot een glad mensel. Voeg de gesmolten chocolade toe en klop weer door elkaar.
    Schep dit mengsel op de bastognebodem en laat dit tenminste 4 uur (een nacht is nog beter) opstijven in de koelkast.
    Daarna kun je de vlaaivulling/vers fruit over de taart verdelen.

    Echt, het is heeeeeerlijk, maar wel heel machtig. Een echte ongesteldheidssnack :p
     
  6. Roos1978

    Roos1978 Fanatiek lid

    Aug 14, 2013
    1,879
    1
    0
    Aan de kust
    Waar stem jij dan op boesje??
     
  7. boesje

    boesje Bekend lid

    Aug 9, 2008
    993
    0
    16
    Groningen
    Ohhh, dat is balen!!!!!! Niet echt lekker kunnen uitrusten zo!
     
  8. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    Jun 29, 2011
    4,068
    2,559
    113
    Limburg
    Och dat weet ik al niet meer, toen was ik 18, das al 12 jaar geleden:$
    Ik weet wel dat mijn moeder toen zei: stem maar op blabla. Dus dat deed ik maar haha.
     
  9. Roos1978

    Roos1978 Fanatiek lid

    Aug 14, 2013
    1,879
    1
    0
    Aan de kust
    O mijn god, ik wil NU die taart, maar boehoehoe, de supermarkten zijn al dicht. Thans voor het recept, klinkt nog helemaal niet zo moeilijk!
     
  10. boesje

    boesje Bekend lid

    Aug 9, 2008
    993
    0
    16
    Groningen
    Ik maak er een zwangerschaps snack van:D thanx Peetje, die ga ik echt proberen;) te maken!!!!

    @politieke partij: van huis uit altijd PVDA maar de laatste jaren ben ik voor D66 gegaan.
     
  11. boesje

    boesje Bekend lid

    Aug 9, 2008
    993
    0
    16
    Groningen
    :$:( Huh? Echt??!
     
  12. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    Jun 29, 2011
    4,068
    2,559
    113
    Limburg
    Als ik m kan maken, kan iedereen m maken:cool:
     
  13. MSI

    MSI Fanatiek lid

    Feb 3, 2011
    1,671
    0
    36
    ZOB
    Aardbeien Tiramisu (heel weinig werk)

    400 gr Monchou (zachte in kuipje)
    500 ml slagroom
    550 gr aardbeien
    suiker
    vanillesuiker
    1 pak lange vingers
    1 reep witte chocolade (of welke chocolade je het lekkerst vindt)

    - slagroom kloppen met de suiker (naar smaak)
    - ongeveer 350 gr aardbeien in stukjes snijden
    - monchou + stukjes aardbeien bij de slagroom doen en goed mengen (voorzichtig met een spatel)
    - lange vinger op bodem van grote schaal leggen
    - mengsel voorzichtig op de lange vingers verdelen (kijk uit want de lange vingers kunnen gaan schuiven)
    - resterende aardbeien er heel op leggen
    - de chocolade over de aardbeien raspen
    - in de koelkast paar uur laten opstijven

    JAMMIE!!!!!
     

    Attached Files:

  14. Roos1978

    Roos1978 Fanatiek lid

    Aug 14, 2013
    1,879
    1
    0
    Aan de kust
    Als je vers fruit erop doet, doe je die dan eerst ff in de keukenmachine?
     
  15. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    Jun 29, 2011
    4,068
    2,559
    113
    Limburg
    Oef die ga ik ook noteren, alles met monchou doet het goed bij mij:D
    Heb nog een recept voor monchou taart, maar moet zeggen dat ik, sinds ik die chocoladecheesecake heb gemaakt, ik de monchoutaart een beetje vergeten ben, maar hij lijkt er best veel op alleen zonder witte chocolade en mascarpone.
     
  16. MSI

    MSI Fanatiek lid

    Feb 3, 2011
    1,671
    0
    36
    ZOB
    Ik heb die van jou ook ff opgeslagen Peetje! Bedankt! Jammie Bastogne koeken! Dat kies ik altijd als taartvulling heeeeerlijk
     
  17. boesje

    boesje Bekend lid

    Aug 9, 2008
    993
    0
    16
    Groningen
    Enne, *voel me heel dom* maar hoe smelt ik die chocolade????


    Wow, MSI, ziet er ook goed uit!
     
  18. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    Jun 29, 2011
    4,068
    2,559
    113
    Limburg
    Nee gewoon in stukjes/plakjes
     
  19. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    Jun 29, 2011
    4,068
    2,559
    113
    Limburg
    Ik haal altijd kuipjes smeltchocolade bij xenos, die kan je gewoon in de magnetron smelten.
     
  20. Roos1978

    Roos1978 Fanatiek lid

    Aug 14, 2013
    1,879
    1
    0
    Aan de kust
    Lekkuuuur ook msi, ik maak toevallig ook vaak aardbeien (of frambozen of mango) tiramisu. Wat ik dan alleen nog doe is of wat witte wijn of iets van sap (bv sinaasappelsap of aardbeiensap) sprenkelen over de lange vingers. En ipv monchou gebruik ik mascarpone (maar weet eigenlijk niet of dat qua smaak erg zal verschillen). Geroosterde amandelen erover is ook erg lekker, maar die gerapte chocola is ook een goede!
     

Share This Page