Ja dat is natuurlijk allemaal prima te doen maar je heb ook je calcium nodig, dat haal je niet uit thee en appel Een lekkere kom yoghurt ofzo vult ook echt wel goed, en dat gevoel krijg ik van een mandarijntje niet hoor Maar zo'n "shake" van soja en fruit is best goed te doen, en vult ook wle aardig
Die Shake ga ik proberen. En idd. Calcium heb je ook nodig. Geitenmelk ook niet OK? Hmm dat is niet handig. Heb laatst een artikel gelezen over kamelenmelk. Die zou van alle diersoorten het meest op mensen melk lijken. Maarja die staat natuur!ijkniet gewoon bij de appie in het schap.
Je hebt helemaal geen zuivel of wat voor dierenmelk dan ook nodig voor calcium. Calcium uit zuivel neemt je lichaam veel slechter op dan calcium uit groente of zaden en noten, vooral als je het combineert met vitamine C rijke voeding. Als je je zorgen maakt, neem dan een supplement of koop sinaasappelsap met toegevoegd calcium of zo.
Groente en noten leveren wel calcium, maar lang niet zoveel. Een voedster heeft 1000mg calcium nodig. 1 portie broccoli, 1 sinaasappel, 1 portie noten en 1 ei levert slechts 450mg calcium. En calcium wordt niet beter opgenomen door vitamine C, wel door de combinatie met vitamine D (vette vis bijv.).
Klopt is inderdaad vitamine D dat calciumopname bevordert, daarom is het ook goed op als je zelf voedt vitamine D te slikken. Vitamine C helpt bij de ijzeropname. Ook belangrijk als je voedt. Drinkwater is in Nederland een belangrijke bron van calcium. Als koemelk niet kan dan zijn er zat alternatieven om te zorgen dat je voldoende calcium binnenkrijgt. TO vroeg om een voedzame avondsnack. Met een bordje zelfgemaakte gadogado of karedok, krijgt ze al snel 1/3 tot de helft van de dagelijkse behoefte aan calcium. Vult ook lekker. Bijvoorbeeld 150 gram tahoe in blokjes gebakken, met een ei en 150 gram gemengde groente zoals tauge, andijvie, broccoli etc, en een saus gemaakt met een handvol pinda's of pinda's en cashews geeft al ruim 400 mg aan calcium. Tempe in plakjes gebakken of gebakken blokjes tahoe zijn een makkelijke tussendoor snack en leveren per 100 gram 200mg aan calcium.
Ik weet niet welke drukke voedende moeder na de avondmaaltijd nog zin heeft om een halve rijsttafel in elkaar te draaien, laat staan te eten... En kraanwater bevat haast geen calcium; je moet 10 liter drinken om aan je adh te komen. Gedroogd zeewier stikt van het calcium, maar ik kan het niet aanraden.
Drinkwater is natuurlijk een onderdeel van het totaal. En zuivel is gewoon een makkelijke bron, maar als zuivel even niet kan, omdat je een KEA vermoed, dan zijn er zat andere calciumbronnen en daarbij, even een paar weken wat minder calcium levert je echt geen acute osteoporose op. Ketoprak of gadogado is nou niet bepaald een 'halve rijsttafel' maar juist een snelle snack. Je kunt de onderdelen van te voren klaarmaken evt. voor meerdere dagen. Bijvoorbeeld je tahoe en tempe voor een hele week bakken. Is zo gebeurd. Eieren kun je ook voor meerdere dagen tegelijk koken. Groente ligt in Nederlang gesneden en gewassen in zakjes in de supermarkt. Het is niet meer werk dan yoghurt met muesli en fruit. Het is alleen maar een ander soort eten. En misschien zijn mensen het niet gewend.