Leuke ideeen bruiloft gevraagd! (ceremoniemeester)

Discussie in 'De lounge' gestart door Lenaroos, 25 feb 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lenaroos

    Lenaroos Niet meer actief

    Ik zoek leuke ideeën voor een vriendin van mij die gaat trouwen.
    Leuke ideeën dat gasten mee kunnen nemen (100 tot 120 personen)

    Een receptenboek wordt het niet. Krasloten vind ik ook erg leuk, maar kan het ook niet worden.

    Ik jat graag goeie ideeën dus, kunnen jullie mij helpen?
     
  2. Niekepiek

    Niekepiek Niet meer actief

    Misschien kun je vragen aan iedereen om een stukje over het bruidspaar te schrijven met eventueel foto's en dit naar jou te mailen
    Jij kunt er dan een boekje van maken en dit op de avond zelf overhandigen, ten name van alle gasten.
    Dit hebben ze bij ons gedaan, en wij vonden het onwijs leuk, ook als herinnering:D.
     
  3. Steeciaantos

    Steeciaantos Fanatiek lid

    28 okt 2013
    1.554
    0
    0
    Limburg
    Dit inderdaad!.
     
  4. Minerva

    Minerva Niet meer actief

    Vraag ze allemaal een kaartje (beschreven met een mooie wens voor het bruidspaar, met postzegel en geadresseerd aan het bruidspaar) mee te nemen. Jij doet vervolgens om de paar weken een aantal van de kaarten op de post. Zo ontvangt het bruidspaar het hele eerste jaar steeds leuke kaartjes met wensen :)

    Zamel met een de daggasten een (klein) bedrag in en koop daarvan een dinerbon. Pak deze mooi in en doe er een kaartje op dat ze die pas de week voor hun eerste jubileum mogen openen. Zo kunnen ze op hun eerste trouwdag lekker uit eten.

    Wij gaan binnenkort trouwen en ik hoop ook zoiets leuks te krijgen :D
     
  5. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.824
    2.674
    113
    't Gezellige Brabant
    Bij mijn broertje heb ik alle gasten gevraagd een boodschapje mee te nemen voor als ze terug kwamen van de huwelijksreis. Die hebben we gewoon gedurende de dag verzameld en ze hebben niets doorgehad. Ze kwamen op 24 december thuis, dus was wel fijn dat ze alleen nog wat verse dingen hoefden te halen. Om nu te voorkomen dat ze bijv. 10 potten pindakaas zouden krijgen, had ik via zo´n online lijstje een lijst gemaakt. Zo hadden ze echt heel veel verschillende dingen. En de hele keuken stond propvol :).
     
  6. bulakgirl

    bulakgirl Fanatiek lid

    4 aug 2013
    2.928
    2.383
    113
    Voor onze bruiloft hadden ze gevraagd of iedereen een "ontbijt" item mee wilde nemen. Hier dan een leuke wens bij te doen, zodat we samen lekker konden ontbijten! ;) Vond ik ook erg leuk! Denk hierbij aan pakken sap, thee, afbak broodjes, beschuit, hagelslag, jam enz. Wat idd wel resulteerde in het feit dat we nu nog de jam eten die in dat pakket zat aangezien er 6 potten jam waren en we niet hele grote jam eters zijn! ;p

    Bij een andere vriendin was idd de vraag een foto en een verhaal over vroeger te vertellen over de persoon die je goed kende van het huwelijkspaar. Dit werd dan gebundeld en gegeven aan het bruidspaar aan het einde van de avond.

    succes!
     
  7. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.507
    494
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Bij de bruiloft van mn vriendin en haar man hebben we geregeld dat iedere gast 1 of meerdere kwartetkaarten had gemaakt, welke voor de bruiloft al waren toegestuurd. Wij hebben er complete kwartetten van gemaakt, en geplastificeerd... uiteindelijk waren het 2,5 compleet kwartetspellen. De kaarten hadden te maken met dingen die de gasten met het bruidspaar gemeen hadden of samen hadden beleefd etc.

    Daarnaast hebben we iedereen gevraagd om hun financiele bijdrage in een spaarvarken te doen en dat aan het bruidspaar te geven... vriendin werkte toen bij een bank en zou door de huwelijksreis de jaarlijkse "spaardag" missen.... op deze manier kon ze toch nog mee doen aan het "spaarvarkentjes openen".
    Pas na 10 ontvangen varkens ging haar een lampje branden :D
     
  8. Liefdeis

    Liefdeis Fanatiek lid

    2 sep 2011
    1.012
    1
    36
    Hilversum
    Boompje of mooie takken kopen, en verschillende kleuren kaartjes, met leuke lintjes eraan, Op de receptie laat je daar de gasten hun wensen voor het bruidspaar opschrijven, en in de boom hangen!
     
  9. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.514
    2.355
    113
    Hier al voor meerdere bruiloften een persoonlijke reisgids gemaakt, en een variant (fietsrouteboek) voor een bruidspaar dat graag fietst. Elke gast maakte een A4 tje met de favoriete vakantiebestemming/fietsroute, met tips voor leuke restaurantjes etc.
     
  10. minon

    minon Niet meer actief

    Tsja wij kregen dozen en dozen vol met chips en chocolade. Iedereen die bij ons kwam moest verplicht chips en chocolade eten. Veel kwam van action/xenos volgens mij of uit eigen kast want de houdbaarheid was nogal kort haha. En van alle nichtjes/neefjes kregen we een dienblad met daarop hun handjes met verf en allerlei spulletjes voor ontbijt.
     
  11. Cfldf

    Cfldf Lid

    5 nov 2013
    52
    1
    8
    NULL
    NULL
    Wat ook leuk is, is wegwerpcamera's neer te leggen dan krijg je de leukste foto's van het feest.
    Een snoeptafel maken als er bv veel kinderen komen. Was bij ons een groot succes. Er waren ook breakstaafjes voor de kids was erg leuk!

    Misschien kun je bedenken of er 1 specifiek ding is waar ze allebei van houden of iets van eten en dit de gasten mee laten nemen. Dit is meestal zeer geslaagd!
     
  12. Evientje

    Evientje Niet meer actief

    Een grote foto lijst maken waar alle gasten in gefotografeerd worden op een leuke of grappige manier of juist heel statisch!
    Verkleedspullen (pruiken, brillen etc) meenemen en daar de gasten mee op de foto zetten.
    Een wensboom met de wensen van alle gasten erin
    Alle gasten vragen om een kaartje te sturen in de laatste weken voor de bruiloft of juist na de bruiloft en de huwelijksreis!
    Het huis versieren met liefde is... Posters
    Als ze van wijn of bier houden aan de gasten vragen om een fles te geven met een zelfgemaakt etiket.
    Een huwelijkskrantje of tijdschrift maken over het bruidspaar.
    Wanted posters maken van de bruid en bruidegom met hun kenmerken en dat ze gezicht worden voor de bruiloft/vrijgezellenfeest
    Bellenblaas (confetti en rijst mag op veel plekken niet meer) voor na de ceremonie geeft een leuk effect op de foto's en is ook leuk als er kinderen bij zijn!
    Ontbijtje verzorgen (niet te uitgebreid vanwege eetlust en spanningen) op de dag van de bruiloft of juist de dag erna!
    Als ze geen stukjes willen de gasten vragen om puzzelstukjes mee te nemen.
    Champagne ontkurken met een sabel.
    Witte duiven vrij laten (niet aan te raden bij heel warm weer)
     
  13. Beertje13

    Beertje13 Niet meer actief

    ik heb een wensen/verhalen boek laten maken. ik heb bij de trouwkaarr een brief erbij gedaan, waarin ik vroeg of iedereen meewilde doen. en of er mensen stukjes op de avond zelf.

    Dat boek heb ik savonds overhandigt.

    is al twee keer een succes geweest;)
     
  14. mosterd

    mosterd Actief lid

    7 okt 2013
    290
    86
    28
    Een hokje maken met een filmcamera erin. Kunnen de gasten een zelfopgenomen boodschap voor het bruidspaar maken. Leuk om later terug te kijken, en later op de avond krijg je natuurlijk de leukste verhalen ;)
     
  15. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.831
    12.956
    113
    Vrouw
    Ik ben ooit op een bruiloft geweest waar ze een deur hadden neergelegd en een stel gekleurde watervaste stiften, iedereen mocht een wens voor het bruidspaar op de deur schrijven. Die deur is nu hun wc deur, super leuk en origineel!
     
  16. Clapat

    Clapat Fanatiek lid

    10 mrt 2009
    1.059
    17
    38
    Duitsland
    Wij hebben ook een leuk geschenk gekregen!
    Onze ceremoniemeesters hebben gevraagd aan iedereen om een fles wijn mee te brengen en daarvan het etiket te vervangen door een persoonlijk etiket met hun persoonlijke boodschap/foto erop.
     
  17. beschuitje

    beschuitje Fanatiek lid

    9 jun 2010
    4.556
    0
    36
    Vrouw
    Bellenblaas blazen als het bruidspaar het stadhuis uit komt
    Een hele grote kalender maken ( bijvoorbeeld op deurformaat) met foto's van alle gasten of juist van het bruidspaar en dan bij wijze van gastenboek alle gasten hun naam bij hun verjaardag laten opschrijven.
    Kleine wegwerp camera's hadden wij ook op tafel, maar er waren veel foto's mislukt en in verhouding is het dan wel prijzig.
    Alle gasten een blik eten mee laten nemen en vragen om de wikkel ( waarop staat wat erin zit) eraf te halen. Zo krijgt het bruidspaar heel veel blikken en is het elke dag spannend wat ze eten 😉
    Alle gasten een A4 laten vullen met een recept, een anekdote, een fotoblad enz en er dan een boek van maken.
    Alle gasten een kaars mee laten nemen.
    Alle gasten een fles wijn mee laten nemen en ieder maakt er zelf een nieuwe wikkel omheen met wens en evt foto voor het bruidspaar.
    De woonkamer of slaapkamer van het bruidspaar helemaal vol met ballonnen stoppen, zodat als ze thuis komen ze eerst alle ballonnen lek moeten prikken.
     
  18. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Dit is leuk zeg en slim om het via lijstje.nl te doen.
     

Deel Deze Pagina