Ik ben benieuwd of jullie het herkennen en hoe jullie dit doen? Mijn dochter bijna 9 maanden is op zich betreft fruit en groente best een goede eter. drinken is niet haar sterke kant , maar de 3 flessen die ze nog krijgt gaan momenteel meestal wel leeg. de fruit en groente geven we zo veel mogelijk vers het fruit en de groente prak ik nog.. nu heb ik bv voor vandaag aardbeien met yoghurt. (potjes met o.a. aardbei erin eet ze zo leeg) maar na een paar hapjes wilde ze al niet meer. lepel weg duwen, mond stijf dicht enz.. dit doet ze ook met appel ( ook als ik dit combineer met banaan of peer die ze eigenlijk juist erg lekker vind) en met sommige groentes doet ze dit ook ( spinazie bijv ook potje niet) en zo nog wat dingen.. ook wil ze geen drinken zoals water, thee of diksap, niet uit de fles en niet uit de tuitbeker. Wat doen jullie als ze iets niet willen? is het dan jammer pech en laat je het erbij, of geef je ze dan iets waarvan je zeker weet dat ze dit wel lusten? en probeer je het de volgende dag dan weer of veel later pas?
Hier krijgt hij niks anders. Als hij niet eet is het jammer maar ik ga dan vervolgens niet iets aanbieden waarvan ik zeker weet dat hij het wel lekker vind.
komt van zelf, Misschien zit ze dan al vol. Veel kinderen beginnen rond deze leeftijd te modderen met hun eten. Wat er in gaat is mee genomen en de volgende dag weer verder. Bijvoorbeeld aardbei kan spikkeltjes bij zitten misschien vind ze dat niet lekker maar ja je kunt het er niet uit halen. Met appel misschien is het een te zure appel. Ze drinkt verder goed haar drie flessen is voldoende vocht.
Eten ze niet dan hebben ze pech. Maar om ze dingen te leren eten, gaf ik het de dag erna meteen nog een keer. Een week later herhaalde ik het weer enz. Ik geef niet zo snel op. Nu lusten mijn kinderen alles. Maar nog steeds, eten ze niet, dan eten ze niet. Maar dan ga je wel naar bed, natuurlijk alleen bij avondeten. Werkt prima hier.
Ik vervang het ook niet, drinken was hier tot 14 maanden ook een drama, denk iets van 150 ml op een dag. Schijnbaar was het genoeg, hij leeft nog steeds. Drinkt inmiddels wel veel meer, ging vanzelf over. Gewoon blijven aanbieden en niets forceren. Lusten ze iets niet dat is dan jammer, ze overleven het echt wel hoor als ze eens een keer geen fruit eten.
Ik dwing nooit ik geloof als ze dorst hebben drinken ze en als ze honger hebben eten ze Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk!
iig al vast bedankt voor de reacties tot nu toe.. drinken probeer ik idd steeds weer aan te bieden, maar afgezien van de fles melk of melk met een smaakje wil ze niet en bij groente en fruit dacht ik ook steeds jammer dan maar niet en idd later weer t zelfde proberen. maar ze is nog al een lichtgewichtje en mijn man vind eigenlijk dat ze wel iets moet eten..
In dat geval moeten jullie gewoon 1 lijn trekken. hier is zoon ook een lichtgewichtje, maar ik ga echt niet elke keer wat anders aanbieden, dan eet hij straks alleen nog maar aardbeien.
ja dat klopt en ik ben voornamelijk thuis en zorg voor haar en man is werken dus we doen ook wat ik vind omdat ik er t meeste mee bezig ben. maar hij vind dat wel lastig en ik was benieuwd hoe anderen dat dus doen.
Gewoon aanbieden, en als ze het niet willen dan hebben ze pech. Dan krijgen ze ook geen vervanging hoor, dan eten ze de volgende maaltijd wel weer beter. Ik ga er geen probleem van maken.
het is ook niet met alle fruit, meeste vind ze wel lekker maar bv appel ( terwijl ze daar wel aan sabbelt las mijn man bv een appel eet , maar las je t haar zelf geeft wil ze t niet) echt stukjes nog niet geprobeert ben blij dat hele mini stukjes brood er nu zonder zowat in t stikken in gaan.
Dat zowat stikken hoort erbij, eten in stukjes is ook iets wat ze moeten leren. Kokhalsreflex ligt bij kinderen veel verder voorin de mond dan bij volwassenen. Maar als je niet durft houd dat ook op, zou gewoon doorgaan wat je nu doet.
ik denk wel dat ik t ga proberen , we maken t wel steeds wat grover , eerst ging het door de blender, nu prak ik t nog , en uiteraard moet dat steeds meer normaal eten worden.. dank je voor de tip en uitleg