Bakvraag - Gewone cake luchtiger maken

Discussie in 'De lounge' gestart door SushiLover123, 2 mrt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Mijn gewone cakerecept is als volgt:
    200 gram zelfrijzend bakmeel
    200 gram suiker
    200 gram roomboter
    2 eieren
    2 tl citroenrasp

    Ik ben verder heel tevreden met het resultaat, maar ik wil eens een keer een beslag wat veel luchtiger en hoger is. Hoe doe ik dit?
    Ik heb baking soda in huis, maar weet niet hoeveel ik toe moet voegen op welk moment. Of moet ik het beslag anders kloppen?
     
  2. buonanotte

    buonanotte Niet meer actief

    Ik doe er altijd 2 theelepels bakpoeder bij
     
  3. Zonnestraal2

    Zonnestraal2 Bekend lid

    28 jul 2009
    793
    0
    0
    4 eieren gebruiken en een halve zakje bakpoeder erbij doen zo maak ik het altijd de rest van je recept is hetzelfde.
    Heeerlijk luchtig ook mixen zeker 3 min op harde stand
     
  4. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik doe altijd 1 ei per 50 gram suiker/boter/bloem.

    Eerst boter en suiker en wat zout heel lang kloppen tot het echt wit ziet, dan een voor een de eieren erbij, en steeds per ei kloppen tot mengsel weer wit is. Bloem met bakpoeder erboven zeven en er doorheen spatelen. Niet roeren of kloppen.
     
  5. minon

    minon Niet meer actief

    3 of vier eieren erin en langer mixen op een hoge stand.
     
  6. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Bedankt, ik ga het eens proberen. Half zakje bakpoeder hahaha, lijkt me niet. Ik heb een zakje van 125 gram :)
     
  7. liga

    liga Fanatiek lid

    27 okt 2011
    1.569
    0
    0
    NULL
    NULL
    4 eieren inderdaad en tijdens het mixen een scheutje melk erdoor mixen is ook lekker om het luchtig te maken.
     
  8. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    2 eieren is heel weinig. 4 eieren en dan eerst de suiker met de eieren zeker vijf, meestal tien minuten mixen tot je ziet dat het mengsel veel lichter van kleur is en in hoeveelheid is toegenomen.

    Of eerst de zachte boter met de suiker mixen tot het een creme is, ook een minuut of 10 en dan één voor één daar de eieren doorheen mixen.
     
  9. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.465
    582
    113
    Je kan ook de eieren scheiden. En het eigeel samen met de rest mixen zoals altijd en het eiwit apart opkloppen en er op het eind doorheen roeren.
     
  10. Islah

    Islah Niet meer actief

    - meer eieren
    - rijsmiddel (bakpoeder of baksoda met een zuur)
    - eieren scheiden en eiwit stijfkloppen
    - olie i.p.v boter
     
  11. tassie

    tassie Fanatiek lid

    23 mrt 2006
    1.888
    0
    36
    Zo maak ik em:
    Per cake:
    5 eieren op kamertemperatuur
    250 gram roomboter
    250 gram suiker
    flinke schep citroenrasp
    250 gram cakemeel (niet de boerencakemeel, gewone!)

    Mix eerst de eieren, citroenrasp en suiker zeker 10 minuten.
    Smelt de boter in een pannetje (niet laten koken!) en voeg dat toe, even mixen.
    Zeef het meel en voeg het in kleine gedeeltes toe. Schep het er steeds door of mix heel kort. Als alle meel er in zit zo kort mogelijk mixen op lage stand, zodat alles goed gemengd is. Door te lang mixen, mix je het weer 'dood'.
    Dan in de vorm gieten en bakken. Tussentijds de oven niet open doen.
     
  12. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Van die 2 eieren 4 maken.
    Theelepel bakpoeder en een
    theelepel baking soda (zuiveringszout).
     
  13. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    In dit recept (voor gewone cake) horen 4 eieren, extra baksoda of bakmeel is niet nodig want dat zit al genoeg in het zelfrijzend bakmeel. Verder goed kloppen
     
  14. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.344
    10.309
    113
    vorige week nog een cake gemaakt en die was erg luchtig.
    alles evenveel en op kamertemperatuur(plus zout en eventueel wat citroenschil). eerst boter met suiker zacht zacht roeren. een voor de eieren toevoegen met een lepel bloem dan schift het minder snel. Daarna bloem doorroeren (mixen) alles op 160 gr bakken. ik gebruik trouwens altijd zelfrijzendbakmeel. succes
     

Deel Deze Pagina