Houden jullie bij hoeveel geld je besteed aan de avondmaaltijd? Wat gebruiken jullie als richtlijn? Wat voor maaltijd(en) zijn volgens jullie budgetmaaltijden? Ik hou niet bij hoeveel geld ik besteed aan de maaltijden, dus heb geen richtlijn. Ik wil zelf wel eens het vlees overslaan maar man mijn is iemand die elke avond vlees wil, als ik iets van pasta of rijst maak dan doe ik er gerust minder vlees in. Maar ik zou wel eens budgetmaaltijden willen invoeren voor een paar keer per week. Ik haal overigens meestal wel altijd eten wat in de aanbieding is.
Pastagerecht, zelfgemaakte pizza (wel met kant en klaar pizzadeeg), quiche, stamppot bijvoorbeeld. Het voordeligst ben je door geen pakjes en zakjes te gebruiken, geen voorgesneden groenten, maar koken met verse en seizoensgebonden groenten die je zelf snijdt. Ook vooraf porties afmeten helpt om verspilling tegen te gaan: - 60 gram rijst/pasta per volwassene - 200 gram aardappelen per volwassene - 200 gram andere groente per volwassene - 150 gram vlees per volwassene Iets minder rekenen voor een kind afhankelijk van de leeftijd. Als je een grote vriezer hebt, zou je vlees alleen in de aanbieding kunnen inslaan, en aparte porties in zakjes invriezen. Je kan voor je man dan apart een stukje vlees bakken op jouw vegetarische dag. Zo ben je nog altijd goedkoper uit. Van tevoren een weekmenu bepalen, met de bovenstaande tips, en dan heb je een idee hoeveel je kwijt bent. Ik heb alleen een vriesvakje in mijn koelkast en sla dus geen bulkverpakkingen in voor vlees, maar ik ben op deze manier ongeveer 20 euro per week kwijt voor 7 dagen avondeten (1 volwassene en 1 kleuter).
Enkele websites: Budgetkoken - lekker gezond goedkoop koken en eten www.bijstandsgerechten.nl | Iedere dag goedkoop, gezond en snel aan tafel Er zijn er nog meer: https://www.google.nl/#q=budget+recepten
Ik kook al zonder pakjes en zonder voor gesneden groenten(uitzondering voor lasagna) De tip van afwegen is handig want dat doe ik dus nog niet, gaan we nu mee beginnen. Weekmenu hebben wij ook altijd van te voren, ik kijk wat er in de kast staat en wat voor aanbiedingen er zijn.
Oké die had ik niet gevonden, alleen van weinig boodschappen geld maar daar komen hele verhalen bij i.p.v. alleen recepten.
ik kijk wel naar reclames maar meer voor inspiratie. verder eet ik waar ik zin in heb ongeacht wat iets kost ( tot op bepaalde hoogte natuurlijk) dus echt niet elke dag biefstuk of een bloemkool als ie 4 euro is maar iig wordt er op eten hier niet bespaard. er wordt hier overigens weinig tot niets weggegooid