Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.576
    635
    113
    Hoi, ik wil graag wat advies voor de vulling van 2 taarten. Ik ga over 2 week een stapeltaart (2 lagen) maken en wil van 1 een mokka-versie maken. Maar heb nog nooit iets met mokka gemaakt...

    Hoe maak je lekkere/makkelijke mokkavulling? En wat doe je verder voor vulling in de taart, wat combineert lekker erbij?

    Voor de 2e laag wil ik graag in elk geval verse aardbeien en slagroom als vulling. Maar ook met aardbeien heb ik nooit gewerkt. Ik neem aan dat je ze in plakjes snijdt en dan over de laag legt? Misschien 2 laagjes aardbeien op elkaar? Moet hier dan nog de slagroom bovenop voordat je een nieuwe cakelaag erop legt of de aardbeien alleen ertussen? En wat is daar eventueel nog lekker bij als extra vulling? Banketbakkersroom? Of zou het dan te zoet worden?

    Graag hoor ik jullie advies/ervaringen!
     
  2. Noa25

    Noa25 Fanatiek lid

    23 nov 2006
    1.282
    0
    0
    Limburg
    Ik ben ook nog op zoek naar een simpele frisse taartvulling voor de communietaart van mijn nichtje.
    Het is de eerste taart die ik thuis ga maken. De overige twee heb ik bij een workshop gemaakt. Maar dat was gewoon met jam.
     
  3. beertje4

    beertje4 Actief lid

    14 dec 2008
    259
    0
    16
    Even een vraag kan je een taart ook alleen vullen met banketbakkersroom
     
  4. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja hoor, een roombroodje heeft ook alleen bbr.
    Ik zelf zou er alleen persoonlijk nog een jam of zo bij doen.
     
  5. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Beetje lemoncurd door je botercreme en dan een laag citroencreme en een laag lemoncurd in je taart.
     
  6. beertje4

    beertje4 Actief lid

    14 dec 2008
    259
    0
    16
    Heb nog nooit een taart gemaakt. Maar leek me wel leuk om een keer een boltaart te maken vandaar mijn vraag
     
  7. Kat1981

    Kat1981 Fanatiek lid

    7 dec 2009
    1.915
    1.667
    113
    Geschiedenisactrice in een museum
    Brabant
    Haha, dank je. Ik ben allang blij dat iemand er Nijntje uit herkend. :D
    Ik heb al wel vaker taarten gemaakt. de meesten waren gewoon slagroomtaarten, appeltaarten en gewoon taarten zonder marsepein. Dit was mijn eerste marsepeinknutsel.

    Die taarten die ik hier allemaal zie: Wat mooi!:$
     
  8. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.576
    635
    113
    @ Evi > heb je toevallig nog een tip voor mij ivm de mokka-vulling? Had mijn hoop op jou gevestigd ;)
     
  9. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Whahaha! Heb ik nog nooit gebruikt :)
    Kijk eens bij de vulling recepten op de leukste taarten
     
  10. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.576
    635
    113
    Ow wauw! Dacht echt dat jij ALLES wist op taartengebied! Ik zal even verder zoeken thanks!
     
  11. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    11 mei 2007
    19.073
    305
    83
    Vrouw
    Limburg (B)
    banketbakkersroom, slagroom en aardbeien gaat heel goed samen
     
  12. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hahaha, val ik even van m'n voetstuk ;)
    Met oploskoffie kun je ook smaak geven. Maar of dat echt mokka wordt...
     
  13. IS88

    IS88 Fanatiek lid

    8 jul 2012
    1.133
    1
    38
    NULL
    NULL
    Hoi meiden, ik ga van het weekend mijn eerste tweelaagse taart maken ter gelegenheid van het opdragen (soort dopen maar dan zonder water) van m'n kleine meid. Ik heb de mix, fondant, kleurstoffen en wat hulpmiddelen al in huis, maar ik kom niet uit de vulling.

    Het bovenste taartje zou ik graag met chocolademousse willen doen, is het dan lekkerder om het kapsel ook met chocolade te doen? En kan daar dan bv een laag jam bij?
    De onderste taart zou ik graag wat fruitigs willen doen? Hebben jullie daar tips voor? En kan ik eventueel ook kant en klaar mousse of kwark gebruiken en welke uit de supermarkt zijn dan geschikt?

    Alvast bedankt!
     
  14. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gewoon kapsel met chocolade en kersenvulling (botercreme met wat chocopasta erdoor)
    Je kunt ook monatoetjes gebruiken.
    Bv aardbeienpudding met aardbeienjam.
     
  15. IS88

    IS88 Fanatiek lid

    8 jul 2012
    1.133
    1
    38
    NULL
    NULL
    Thanks voor de tips Evi! Zelf maken is natuurlijk het leukst (en lekkerst ;)) maar ik weet niet of dat tijd technisch gaat lukken met een kleintje en het feit dat het de eerste keer is
     
  16. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als je zelf botercreme gaat maken: zorg dat je boter minimaal een uur uit de koelkast is.
     
  17. IS88

    IS88 Fanatiek lid

    8 jul 2012
    1.133
    1
    38
    NULL
    NULL
    Die botercreme moet wel lukken, heb ook wel eens cupcakes gemaakt met botercreme :)
     
  18. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
  19. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Waarom niet? Ik vind m leuk!
     
  20. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    Vind hem zo alleen haha
     

Deel Deze Pagina