Hoi, ik wil graag wat advies voor de vulling van 2 taarten. Ik ga over 2 week een stapeltaart (2 lagen) maken en wil van 1 een mokka-versie maken. Maar heb nog nooit iets met mokka gemaakt... Hoe maak je lekkere/makkelijke mokkavulling? En wat doe je verder voor vulling in de taart, wat combineert lekker erbij? Voor de 2e laag wil ik graag in elk geval verse aardbeien en slagroom als vulling. Maar ook met aardbeien heb ik nooit gewerkt. Ik neem aan dat je ze in plakjes snijdt en dan over de laag legt? Misschien 2 laagjes aardbeien op elkaar? Moet hier dan nog de slagroom bovenop voordat je een nieuwe cakelaag erop legt of de aardbeien alleen ertussen? En wat is daar eventueel nog lekker bij als extra vulling? Banketbakkersroom? Of zou het dan te zoet worden? Graag hoor ik jullie advies/ervaringen!
Ik ben ook nog op zoek naar een simpele frisse taartvulling voor de communietaart van mijn nichtje. Het is de eerste taart die ik thuis ga maken. De overige twee heb ik bij een workshop gemaakt. Maar dat was gewoon met jam.
Ja hoor, een roombroodje heeft ook alleen bbr. Ik zelf zou er alleen persoonlijk nog een jam of zo bij doen.
Heb nog nooit een taart gemaakt. Maar leek me wel leuk om een keer een boltaart te maken vandaar mijn vraag
Haha, dank je. Ik ben allang blij dat iemand er Nijntje uit herkend. Ik heb al wel vaker taarten gemaakt. de meesten waren gewoon slagroomtaarten, appeltaarten en gewoon taarten zonder marsepein. Dit was mijn eerste marsepeinknutsel. Die taarten die ik hier allemaal zie: Wat mooi!
Hahaha, val ik even van m'n voetstuk Met oploskoffie kun je ook smaak geven. Maar of dat echt mokka wordt...
Hoi meiden, ik ga van het weekend mijn eerste tweelaagse taart maken ter gelegenheid van het opdragen (soort dopen maar dan zonder water) van m'n kleine meid. Ik heb de mix, fondant, kleurstoffen en wat hulpmiddelen al in huis, maar ik kom niet uit de vulling. Het bovenste taartje zou ik graag met chocolademousse willen doen, is het dan lekkerder om het kapsel ook met chocolade te doen? En kan daar dan bv een laag jam bij? De onderste taart zou ik graag wat fruitigs willen doen? Hebben jullie daar tips voor? En kan ik eventueel ook kant en klaar mousse of kwark gebruiken en welke uit de supermarkt zijn dan geschikt? Alvast bedankt!
Gewoon kapsel met chocolade en kersenvulling (botercreme met wat chocopasta erdoor) Je kunt ook monatoetjes gebruiken. Bv aardbeienpudding met aardbeienjam.
Thanks voor de tips Evi! Zelf maken is natuurlijk het leukst (en lekkerst ) maar ik weet niet of dat tijd technisch gaat lukken met een kleintje en het feit dat het de eerste keer is