Sperziebonen met ui, tomaat en knoflook , kip gewoon meestoven (even samen met de ui aanbakken en verder het recept volgen) en rijst ernaast serveren . Lekker!
Wij eten heel vaak rijst met kip en sperziebonen. Ik maak er een kerriesaus van met de bonen, kip, cashewnoten en ananas of mango.
Met zo'n sajoer boontjes bakje inderdaad. Of de kip zelf marineren met ketjap, knoflook en eventueel wat sambal, en dan satésaus over je prakje heen op je bord.
Kip met uitjes, kastanjechampignons, sperziebonen en sojasaus is ook lekker. Wij doen het meestal met varkenshaas, maar ook weleens met kip gedaan omdat dat er toevallig nog was.
Ik! Gewoon Hollands: Boontjes koken 1/2 kooktijd Uitje en knoflook fruiten Kip erbij Lekker kruiden met zout, peper, paprika en kerrie Champignons erbij En geblancheerde tomaten zonder vel in parten Lekker laten sudderen Sperziebonen en wat groene kruiden erbij en smullen maar! Wij noemen het Hollands stoofpotje!
Bovenstaande maak ik weleens maar vaker Gado Gado hmmm Rijst met kip en sate, spercieboontjes, komkommer (geschild en gehalveerd) gekookte ei en kroepoek of casave. Eventueel met gedroogde uitjes en geraspte kokos erg lekker
Met 2 lepels rode curry (niet de curry voor de patatjes he bij de ah te koop) en een pakje kokosmelk! Dat is heerlijk.
Kip in stukjes marineren met 2 teentjes knoflook en sojasaus (lekker lang, zeg maar een nacht). Kip opbakken, gekookte boontjes erbij en een blikje tomatenblokjes. Evt naar smaak extra sojasaus. En dan dus met rijst eten. Het is een vrij dunne saus en ik vind de smaken heel clean. Ik vind het heerlijk
Oysterkip. De boontjes en de rijst zijn gewoon gekookt. Maar de oysterkip (saus) maakt het echt verrukkelijk! 2 uien, knoflook. Kleinsnijden en opbakken. Kip aanbraden (poten). Dan maak je een mengsel van oestersaus en soja saus. Daar laat je de kip in sudderen (45 min). Gember naar smaak toevoegen. Op het eind de saus inbinden met maizena. En vooral lekker over de rijst en boontjes gieten
Ik maak meestal kip met sperziebonen in kokossaus. Blikje kokosmelk (of santen), uitje, knoflook, gember, komijn, kardemom en sereh (en eventueel een citroenblaadje). Dit met de sperziebonen laten sudderen tot alles gaar is. Je kan het nog binden met wat maizena en pittiger maken als je daarvan houdt. We eten dit vaak met gekookt ei maar kip kan natuurlijk ook.
Ow en nog eentje: aardappelschijfjes of krieltjes bakken. Kip naar smaak marineren en ook meebakken. Ondertussen kook je de sperzieboontjes gaar en die gooi je bij de aardappeltjes en kip. Ketjap manis erbij en een eetlepel sambal manis. Echt sen eetlepel. Heerlijk pittig. Voor dochter haal ik er een bordje uit voor de sambal erin gaat uiteraard.