Normaal bak ik in een springvorm van 24 cm met dit recept: 6 eieren, 200 gr suiker, 130 gr bloem, 70 gr maizena en beetje zout. Maar nu wil ik een springvorm van 20 cm gaan gebruiken voor het eerst. Hoe worden dan de verhoudingen? Ik zie wel tabellen maar dan staat er bv 177 gram ei? Is er niet een simpelere verhouding met bv zoveel eieren en zoveel gram van dit of dat? Veel tabellen gaan ook uit van kant en klare biscuitmixen en dat gebruik ik dus nooit...
Bakvorm vullen met water. Dan kleine bakvorm vullen met water en verschil bepalen. Bv bakvorm groot is 1500 ml en klein is 1000. 1000:1500 = 0,666 Als je dan je ingredienten x 0,6666 doet heb je de hoeveelheid die je nodig hebt. Eieren kun je afronden naar boven heb ik begrepen,als je liever met hele eieren werkt.
Kei leuk! Echt lente-achtig De 1 past heel goed bij de rest van het font, hoor of wat vind je er niet helemaal goed aan? Ik heb echt een geweldig cadeau gekregen van vriendlief... Een gloednieuwe Kitchenaid in lichtblauw Ben er zo gelukkig mee, ik ga 'm dit weekend uittesten! Ik was al drie jaar aan het sparen en nu vond hij dat het toch wel tijd werd voor een nieuwe mixer
Hallo.. ik ben pas begonnen net taarten maken! Nu word mijn zoontje binnenkort gedoopt en wil ik ook graag een taart maken..heeft een van jullie een idee hoe de taart op de foto te maken is? Of is dat heel moeilijk? wauw wat een prachtige taarten maken jullie zeg! Heel mooi
Een taart gemaakt voor mijn nichtje, zag er erg tegen op om Woezel en pip te boetseren maar is me meegevallen 😃
Mijn taart van afgelopen weekend. Beetje anders geworden dan ik eerst in gedachten had. Wilde een taart namaken van foto, maar die vond ik wel heel erg druk qua kleuren. Heb zelf maar wat bedacht en vond dat stiekem mooier. Niet perfect gelukt maar goed genoeg en mijn meisje vond hem heel mooi! Grappig: de taart hierboven vind ik ook supermooi! En die is bijna precies gelijk aan de taart die ik eerst wilde maken (roze ipv rood wit, de krullen, rondjes en vlaggetjes en letters in alle kleuren, het enige verschil is dat die van mij een puzzeltaart zou worden en die andere geboetseerd is maar verder hadden ze veel op elkaar geleken > toevallig)
Even een abo Heb sinds november een oven en heb al geoefend met cupcakes en cakepops. Nu ga ik volgende week mijn eerste taart maken... Spannend! Ga hem wel niet met fondant afwerken, maar met botercrème. Heb een leuke foto van een vogelnestje gezien en wil dat eens proberen. Wil hem dan namens de kindjes cadeau doen aan mijn schoonmoeder voor haar verjaardag. Wordt een uitdaging!
Leuk! Plaats je dan een foto? Ben wel benieuwd naar een taart afegwerkt met botercreme... Ik vind fondant of marsepein zelf helemaal niet zo lekker. Ik maak zo'n taart dan ook alleen voor mijn dochters verjaardag, omdat ik het wél leuk vind om bekende figuren te knutselen. Voor onze eigen verjaardagen liever gewoon de slagroomtaart of mokka of kwark
Als hij om aan te zien is, zal ik dat zeker doen! Fondant vind ik wel lekker, maar vind het al snel teveel en te zwaar. Eet er meestal ook niet alles van op ofwel doet mijn zus er een heel dun laagje over maar dan krijg je de taart niet zo glad.
Deze is een samenwerking van mijn zus en mij. Was voor het schoolfeest bij zoonlief op school. Daar wordt er elk jaar een bakwedstrijd georganiseerd, maar er doen helaas nooit veel ouders aan mee. De cupcakes zijn door mij gemaakt, afgewerkt met botercreme en wat versiering. De cakepops zijn ook door mij gemaakt, de eerste keer dat ze gelukt zijn De raket is door mijn zus gemaakt en ook gewoon een laag botercreme over gedaan en dan een klein beetje fondant voor de details. Bekijk bijlage 384064
Nijn wat leuk dat je een taart gaat maken. Ik zeg je 1 ding het kan verslavend werken Je raket ziet er wel stoer uit. Ik heb denk ik dezelfde taart gezien op pinterest/fb met dat nestje. Ik wilde hem ook gaan proberen. Mooie woezel en pip taarten ook meiden!