En waarom kan je geen mazelen krijgen van winkelkarren? Kinderen snotten en gaan met die snothanden die stangen vastnemen. Volgend kindje komt in de kar, neemt die stang vast om vervolgens zijn hand in zijn mondje te proppen. Dan krijg je toch die snot van het vorig kindje binnen? Zo was het waarschijnlijk ook van de krentenbaard, had aan de HA gevraagd of dat mogelijk was De besmetting vindt plaats door middel van druppeltjes die via de lucht verspreid worden. Dit kan zijn met hosten of niezen. Tien dagen na de besmetting treden de vlekjes op. Echter, vier dagen voordat deze vlekjes verschijnen, is de persoon besmettelijk voor anderen. Mazelen heeft een incubatietijd van 10 tot 14 dagen. Incubatietijd is de tijd tussen de besmetting en de eerste ziekteverschijnselen. Tot ongeveer vier dagen na de mazelen is de persoon ook nog besmettelijk voor anderen. Mazelen is zo besmettelijk, dat 1 kind ongeveer 10 andere kinderen besmet. Wie eenmaal mazelen heeft, maakt zelf antistoffen hiertegen aan en kan later in zijn leven niet meer besmet worden met de mazelen.
Het mazelen virus leeft niet lang. Vandaar dat je het alleen kan krijgen als je direct contact met een ander hebt. (is me gisteren zelf door de ggd verteld )
Nou ja, ik denk dat dat het heikele punt is. Het programma is niet verplicht. Daardoor is het weren van kinderen wel wat lastiger. Maar aan de andere kant, net zoals ouders de keuze hebben om niet te vaccineren, mag je ook de keuze hebben om een locatie te hebben om je kind onder te brengen, die wel die 100% vaccinatiegraad heeft. Op scholen is dat iid wat anders. Er geldt een leerplicht, dus een kind weren van scholen is niet mogelijk. Lastig dus. Overigens heb ik ook kinkhoest gehad, 5 jaar geleden. Volgens mijn HA komt dat om de ziekte gemuteerd is en de vaccinatie dus niet goed meer werkt ... daarnaast is mijn vaccinatie van ruim 35 terug toen (kuch kuch) dus ja ... de houdbaarheid is ietwat verlopen zeg maar Maar ik denk wel dat ik een "mildere" vorm heb gehad, hoewel ik goed ziek ben geweest.
Qua scholen lijkt mij dat er altijd scholen blijven die om wat voor reden dan ook niet achter enten staan: gereformeerd, antroposofisch enz...dus die scholen kunnen blijven bestaan lijkt mij. Maar de rest van de scholen kunnen die kinderen weigeren. Dat je als niet etende ouders wat verder moet gaan rijden is dan een gevolg van je keuze.
Ja, dat zou kunnen, dat muteren. Echter was het bij mij op mijn 8e, dus niet zo heel lang na het vaccineren zeg maar. Dat is hetzelfde als de griep-prik. Het influenza virus muteert ieder jaar, echter worden mensen in bijv 2013 gevaccineerd met het griepvaccin wat is gemaakt op basis van het in 2012 ontwikkelde griepvirus, en in 2014 gevaccineerd met het in 2013 ontwikkelde griepvirus. Die prikken gaan dus nergens over, omdat het influenzavirus vaak muteerd.
Ik ben overigens oprecht benieuwd als dit soort maatregelen doorgaan hoeveel ouders die nu niet enten dat dan door kunnen blijven zetten. Nu wordt het nl best makkelijk gemaakt om te kiezen voor niet enten..je kind kan nog bijna overal terecht wbt opvang en dergelijke en je kunt meevaren op de entingsdichtheid... maar als dit soort maatregelen komen gaan niet geente kinderen meer afgezonderd worden van de andere kinderen..loopt je kind dus een groter risico door veel meer niet geënte kinderen in de omgeving en zorgt het ook wel voor praktische probleempjes als je ineens in een ander dorp of stad opvang of een school moet gaan zoeken. Degenen die uit geloofsovertuiging niet enten zullen dit wel volhouden, maar ben heel benieuwd naar de rest.
Is het dan strafbaar iemand te weren die een potentieel dodelijk risico met zich meebrengt? Er is een kleine groep mensen die zichzelf uitzondert boven het gros van de mensen door hun kinderen bloot te stellen aan potentieel dodelijke ziektes. Wat je doet met je eigen leven is jouw eigen zaak, maar je leeft in een maatschappij en als die maatschappij jou weert, dan zal jij -degene die dus een uitzondering vormt- een andere oplossing moeten zoeken. Het kdv en de psz waar mijn zoontje kwam en de school waar mijn zoontje op zit, stellen vaccinaties verplicht.
Ik vind het altijd typisch om te lezen dat ouders die hun kinderen wel volgens het rvp laten vaccineren, haast panisch zijn als het over dit onderwerp gaat. Ouders die hun kinderen niet of deels laten vaccineren die volgens de verwachtingen veel meer risico lopen, die hoor je eigenlijk niet. Mijn kinderen zijn deels gevaccineerd en ook veel later en ik heb nooit problemen ondervonden bij de go, de psz en de basisschool. Iedereen is op de hoogte van het feit dat mijn kids maar deels gevaccineerd zijn ( net als een aantal andere kinderen op de bs van mijn kinderen). Als mijn kinderen geweigerd zouden worden op de psz of kdv kan ik daar prima mee leven. Het lijkt me dat er altijd wel een andere vorm van kinderopvang te regelen is. Wat betreft het onderwijs, dat lijkt me onmogelijk, omdat ook mijn kinderen recht hebben op onderwijs. Ik kan me niet voorstellen dat vaccineren in NL verplicht gesteld zal worden en zou daar ook fel tegen zijn. Ik ben heel blij dat ik in een land leef waar we zelf mogen beslissen over ons lichaam en dat van onze kinderen en zou het betreurenswaardig vinden als dat wordt " afgepakt" . Ik zal daar dan ook never vrijwillig aan meewerken! Ze zullen mijn kinderen dan echt het huis uit moeten sleuren.
Met alle respect, maar het zou toch vreemd zijn als de ouders die hun kinderen niet of deels laten vaccineren hier 'panisch' over zouden gaan doen? Als dat wel zo was, zouden ze hun kinderen wel laten vaccineren lijkt me?
Het gaat er mij om dat, als je je kinderen laat vaccineren, er toch vanuit mag gaan dat je kind die ziektes niet krijgt?! Mijn kinderen zijn maar deels gevaccineerd, maar ik maak me totaal geen zorgen ( en ouders die ik ken die hun kinderen niet/ deels laten vaccineren zijn ook totaal relaxed). Zou idd gek zijn als ik wel panisch zou zijn, maar ik vind het wel vreemd dat ouders van wel gevaccineerde kinderen vaak wel zo paniekerig doen.
In Nederland nemen mensen hun kinderen nog overal mee naar toe als ze verkouden zijn. Men is nogal gemakkelijk met besmettelijke ziekten. Hier op de internationale school mogen kinderen de school niet in als het echt duidelijk is dat ze verkouden zijn (hoesten, snotteren). Kantoortje directeur, geen contact met andere kinderen tot ze opgehaald zijn. O.a. omdat veel ernstiger dingen beginnen als iets dat op een verkoudheid lijkt. Ik heb security hier ook al eens iemand met flinke snotneus de toegang tot de supermarkt zien weigeren.
Maar dat is het hem juist... Nu de mazelen bijv kindjes worden hier pas vanaf 14 mnd gevaccineerd tegen de mazelen. En ja mijn oudste kreeg hem niet volgens het rvp. Die kreeg hem veel later. Dus ook al vaccineer je via het rvp is er altijd een groep tot 14 mnd die niet volledig gevaccineerd is en dus toch een risico lopen. Mijn oudste maak ik me indd niet druk om die is tenslotte gevaccineerd. Mijn jongste niet en ja daar maak ik me indd zorgen om.
En dat ben ik ook met je eens. Veel besmettelijke ziektes beginnen met verkoudheidsklachten. Ik mag nu bijv met mijn jongste ( ook al heeft hij nog geen klachten ) Niet naar openbare plaatsen waar veel baby's/zwangere vrouwen komen. Of nja het word me niet verboden maar ik ga het risico nu niet lopen om evt andere kindjes te besmetten of erger nog zwangere vrouwen.
En hoe denken jullie dan over kindjes zoals mijn zoontje. Hij mag niet meer geprikt worden, omdat hij daar enorm ziek van wordt. Als ongevaccineerde kindjes geweerd worden van opvang en school zit ik dus met een gigantisch probleem. , want ik wil hem echt niet ergens hebben waar de vaccinatiegraad laag is. Wij maken wat dat betreft dankbaar gebruik van de mensen die wel vaccineren.
Baby's zijn nog niet volledig gevaccineerd, ook als hun ouders het volledige RVP willen volgen! Dus baby's die regelmatig in contact komen met niet-gevaccineerde kinderen, vooral die uit gezinnen met oudere niet-gevaccineerde kinderen, lopen een extra risico waar hun ouders niet voor gekozen hebben. Persoonlijk vind ik dat openbare plekken waar veel kinderen komen, dus kdv's, bibliotheken, speelpaleizen etc. best kunnen eisen dat alleen gevaccineerde kinderen naar binnen komen. Vaccineren hoef je niet te verplichten, mag je niet verplichten, vind ik. Maar de rest van de samenleving, en dan met name baby's, zieken, en kinderen die bijvoorbeeld vanwege een allergie niet gevaccineerd kunnen worden, heeft volgens mij recht op bescherming tegen anderen die hun gezondheid en die van hun kinderen bewust in gevaar brengen vanwege beweringen van alterneuten of hun geloof.
Jouw kind valt wat mij betreft in de categorie kinderen die recht op bescherming heeft tegen hen die om levensovertuigingsredenen niet vaccineren.
Nja ik neem aan dat de mensen die ivm allergie/ziekte etc etc niet mogen enten hier een verklaring voor hebben van een arts oid. Of deze evt kunnen overleggen..
Op die manier! Ik dacht dat Dirksmama bedoelde dat deze kinderen een beschermde manier van kinderopvang zouden moeten krijgen. Niet zo handig van me..