Ik heb al vaak op meerdere manieren geprobeerd van die heerlijke schuimpjes te maken, maar.... Ze worden binnen paar uur zacht en klef. Gisteren leek het voor het eerst in mijn geschiedenis gelukt. Ik had de suiker en eiwitten kleine 10 minuten met de mixer op de hoogste stand opgeklopt. Vervolgens op de bakplaat gespoten en een uur op 110 graden gebakken in de oven (elektrisch). Ze kwamen uit de oven en heerlijk knapperig, maar een paar uur later helemaal zacht en klef... Wie maakt ook schuimpjes en hoe doe jij dit??
Ik maak wel eens schuimlagen voor in taarten, ik neem aan dat dat hetzelfde principe is. Ik begin altijd met het ei mixen, zonder suiker. Als dat een beetje omhoog komt, beetje suiker erbij en weer mixen tot het hoger komt. Dan weer wat suiker erbij enz., totdat het eischuim echt stijf is (bak moet je op de kop kunnen houden zonder dat er iets uitvalt). De suiker legt een laagje om de eischuimbubbeltjes waardoor het stijf en luchtig blijft. Op deze manier lukt het een stuk beter en veel sneller dan wanneer je alles meteen bij elkaar gooit en maar gaat mixen. Daarna moet eischuim drogen, niet bakken (iig voor in de taart). Dus hier gaat het op 90-100 graden, voor minimaal 2,5 tot 3 uur. Een uur lijkt mij vrij kort. Succes!
Denk dat ze langer dan een uur nodig hebben. Mijn zusje maakt heerlijke schuimpjes die nog een klein beetje sticky zijn aan de binnenkant maar die hebben zeker anderhalf uur nodig zo niet langer.
Het is ook heel belangrijk dat je een vetvrije kom gebruikt! Weet alleen niet of het ermee te maken heeft dat ze dan een beetje klef worden van binnen... Ik denk het eigenlijk niet trouwens Dus eigenlijk heb je geen bal aan mijn reactie
Ze moeten drogen, dus ongeveer 100 graden... en dan dé tip de ovendeur moet op een kiertje staan... dus een pollepel er tussen. Volgens mij is een uur idd te kort.
Bedankt voor jullie tips! Ik kan er zeker wat mee! Ik denk dat het probleem ligt in de "garing" Ga het gauw nog eens proberen en dan heel wat langer in de oven! Bedankt voor het meedenken!