wat koken? 3 simpele gangen

Discussie in 'De lounge' gestart door honeyy, 21 mrt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. honeyy

    honeyy VIP lid

    5 nov 2008
    7.635
    44
    48
    verkoopster babyspeciaalzaak
    Hoi dames!

    Volgende week komen mijn ouders bij mij eten..

    nu wil ik een simpel 3 gangen menutje maken. Ik ben totaal geen chefkok & kan nog net een ei bakken :D

    duss iemand die een simpel, receptje weet? Mag alles zijn vlees vis etc.

    thanks!

    X
     
  2. Spruitemoeder

    Spruitemoeder Bekend lid

    10 feb 2014
    618
    0
    16
    NULL
    NULL
    Garnalencoctail
    Sate met frietjes en salade
    Dame blanche

    Hmmm....
     
  3. Marijcha

    Marijcha Actief lid

    5 mrt 2014
    454
    0
    16
    Zuid Holland
    Lekker soepje vooraf
    Gebakken aardappeltjes met vis en salade
    Bolletje ijs met fruit? Of chocolademousje zelf gemaakt?
     
  4. Polkadotjes

    Polkadotjes Fanatiek lid

    27 aug 2012
    1.071
    0
    36
    Soepje met turks platbrood/pita uit de oven:
    Soep-wat je maar lekker vind. Niet te stevig. Bouillion ofzo.
    Brood besprenkelen met water en inwrijven met wat olijfolie en wat peper en zout. 10 min in de oven 180 graden.

    Aardappels kokenin schil. Kan prima een paar uur van de te voren. Aardappel partjes snijden. En opbakken in wat olijfolie en flink besprenkelen met thijm en eventueel wat aardappelkruiden.
    Mooi uitziend stukje vlees. Zou kiezen voor iets van rund.
    Gestoomde groente mix (broccolie,wortel etc)
    Kant en klare Cranberrycompot als sausje.

    Kwarktaartje uit glas.
    Recht glas. Snij met de drinkrand een vormpje uit een dik stukje cake. Leg dit op de bodem. Mix kwark met een beetje suiker, opgeklopte slagroom, beetje citroensap.
    Schep dit op de cake. Verkruimel nog wat cake en strooi dit er overheen. Doe er weer wat kwarkbeslag op. Je kunt er nog wat kruimels opgooien of wat fruit zoals aarbeien plakjes.
     
  5. mb90

    mb90 Bekend lid

    17 feb 2013
    706
    25
    28
    Vrouw
    Ik doe meestal als het simpel moet zijn en gemakkelijk

    Als voorgerecht:
    Garnaal of kaaskroket met wat sla tomaat en losse garnaaltjes bij of wat geraspte kaas

    Hoofgerecht:
    Vleesfondue (gewoon schoteltje halen bij beenhouwerij)
    met verschillende groenten
    frietjes

    Nagerecht:
    Zelfgemaakte chocomousse. (Het recept dat ik gebruik is echt makkelijk en en kan haast niet fout lopen, en smullen dat ze doen ;))
     
  6. LA85

    LA85 Fanatiek lid

    25 apr 2013
    2.018
    1
    36
    NULL
    NULL
    *breekt in*
    nu ben ik wel nieuwsgierig naar het recept van die chocomousse ;) Care to share? :)
    *breekt uit*
     
  7. LA85

    LA85 Fanatiek lid

    25 apr 2013
    2.018
    1
    36
    NULL
    NULL
    toetje idee dat snel en lekker is: ijs (vanille of straciatella) met warme kersen :)
     
  8. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Simpel hoofdgerecht: gebakken aardappelen, gewoon de schijfjes koelvers bij de supermarkt kopen. Een beenhammetje gekruid en wel bij de supermarkt halen, hoeft alleen maar in de oven. En dan bijvoorbeeld een paar blikken doperwten en wortelen warm aken. Simpeler kan niet ;)
     
  9. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Simpel Italiaans:

    Voorgerecht: stukjes stokbrood beleggen met schijf tomaat, plak mozzarella en bestrooien met Italiaanse kruiden en even in de oven.
    Kan je van te voren klaarzetten en in de oven doen als de visite er is.

    Hoofdgerecht: tagliatelle koken. In andere pan spekjes uitbakken, knoflook erbij, kookroom en belegen kaas erbij. Pasta door de saus mengen. Simpele salade erbij (sla, feta, komkommer, dressing), klaar.

    Toetje: lange vingers even in sinaasappelsap dopen en in een schaal leggen. Mascarpone met geklopte slagroom en suiker mengen en dit over de lange vingers smeren. Dag van te voren klaarmaken wil prima.
    Voor het opdienen nog even plakjes aardbei en geraspte witte chocola erover en smullen maar.
     
  10. mb90

    mb90 Bekend lid

    17 feb 2013
    706
    25
    28
    Vrouw
    Dit is het recept:

    350 ml room
    200 gr pure chocolade
    5 eieren
    100 gr suiker

    -Smelt de chocolade au bain-marie.
    -Klop de eieren en de suiker samen tot een ruban.
    -Klop het eiwit stevig op.
    -Voeg de gesmolten chocolade bij de ruban en roer alles goed om. --Voeg het eiwit lichtjes aan toe,beetje per beetje, meng alles rustig om.
    -Klop de room half opgeklopt op en meng deze lichtjes onder het mengsel, laat alles nu voor een paar uur in de koelkast opstijven.
     
  11. mb90

    mb90 Bekend lid

    17 feb 2013
    706
    25
    28
    Vrouw
    Is met pure chocolade maar je hebt totaal niet dat bittere ervan hoor.
    Heb echt heel veel recepten geprobeerd en dit was echt het lekkerste.
     
  12. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Zo maak ik hem ook..

    On topic;
    Vooraf: garnalencocktail
    Hoofd; gebakken aardappels, boontjes omwikkeld in spek, varkenshaas met champignonsaus, daarbij salade serveren.
    Toetje; tiramisu of nog simpeler; vers fruit met slagroom en ijs :p
     
  13. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Carpaccio.
    Kant en klaar te koop bij de Sligro/Hocras, uit de diepvries. Zelf nog even opleuken met tomaatjes, pijnboompitten, kappertjes en kaas.

    Dan deze pasta
    Koken met Jamie: Courgette pasta met zalm

    En als toetje zelfgemaakte tiramisu of sorbetijs met vers fruit.
     

Deel Deze Pagina