Is het bakken van kleine broodjes (zoals voor een paastak en om te voechten / versieren met onze zoon) makkelijker en minder tijdrovend dan het bakken van een 'echt' brood? Dan kan ik daar misschien eens mee beginnen. En in veel recepten lees ik iets over een steen. Heb ik niet, kan het zonder? Ik vind bakken leuk, maar steeds die cakes, koekjes en appeltaart opmaken is niet echt goed voor de lijn. Dan is brood een beter idee. Ik zou wel brood willen leren bakken maar toen ik laatst wat recepten bekeek, leek het me zo ingewikkeld. Maar aangezien ik nu thuisblijfmoeder ben, is dit het moment natuurlijk wel het moment om zoiets te leren. Laats heb ik heerlijke citroencake gemaakt. Ik had voor het eerst de eiwitten apart geklopt en op het laatst door het beslag gedaan. Dat was echt een verschil, heel luchtig. Stomme ik: recept niet opgeslagen. Over dat opkloppen van de eiwitten had ik vaak gelezen dat het moeilijk is. Ik heb de shaker van tupperware gebruikt en daarmee ging het echt heel makkelijk evrij snel. Heb ik eindelijk een doel voor dat ding. Vandaag ga ik voor het eerst monchoutaart maken. Om te beginnen maar even veilig en simpel met zo'n pakket van Dr. Oetker. En ik ga hem nu gewoon in een springvorm maken. Maar als hij lekker is, maak ik hem volgende keer denk ik in aparte glaasjes.
Vandaag niet echt bakken, maar het lijkt er wel op! Ik ga bonbons maken, gevulde eieren en stroopwafels met botercreme ertussen.
Wat betreft de kosten: Ik heb eens gekeken en als het goed is verbruikt mijn oven zo'n 75 cent per uur. Dus dat gedeeld door twee (aangezien ik twee broden teggelijk bak) komt nog bij de prijs op... Maar zelf brood bakken doe ik ook niet om geld te besparen.
Ik vind het juist meer werk, vanwege het vormen van de broodjes... Kneden, rijstijden etc. zijn verder gewoon hetzelfde. Maar voor kinderen is het bakken van broodjes vast wel wat leuker dan 1 groot brood. Kan je er misschien een paar met vulling doen, bestrooien met zaadjes etc. Als je niet zo'n zin hebt om ieder broodje apart te gaan vormen kan je het deeg ook uitrollen tot een lap en er met een glas ofzo rondjes uitsteken.
Misschien een domme vraag hoor maar kun je brood in een gewone oven bakken? Ik hoor altijd mensen over een broodbakmachine maar dat vind ik zonde om aan te schaffen voor die paar keer dat ik zelf brood zou willen bakken.. Ik ben echt een leek wat dat betreft. Ik heb trouwens een hele grote oven, kunnen zo 8 pizza's in.
Ja hoor. Ik bak mijn brood altijd in de oven, heb zelfs nog nooit een broodbakmachine gehad. De ervaringen die ik van anderen erover hoor zijn lang niet altijd positief, dit en de vreemde vorm die het uit zo'n machine krijgt zijn redenen voor mij om helemaal niet zo'n ding aan te schaffen. Als je een heel grote oven hebt is het wel weer zonde (qua energie) om er één brood in te doen. Maargoed, het kan dus wel.
Ik ga het gewoon eens proberen, kan altijd nog voor m'n ouders/schoonouders/buren meebakken. Dan is het toch de moeite en ik maak er anderen (hopelijk ) blij mee!
Ik moest denken aan een plaatje wat ik opgeslagen had, omdat ik dat voor Pasen wil maken: View attachment 384939
Da's wel lief van je, denk zeker dat je ze daar blij mee maakt! Maar realiseer je wel dat heel grote hoeveelheden deeg niet zo makkelijk te kneden zijn. Voor 2 of 3 gaat het trouwens nog wel. Op uitdekeukenvanarden.blogspot.nl vind je veel goede recepten! Als je niet van kneden houdt maar wel van zelfgebakken brood kan je het deeg ook laten kneden in een machine, sommige mensen gebruiken een broodbakmachine enkel voor het kneden. Maar ik vind kneden met de hand niet zo'n probleem, heb ik gelijk weer wat beweging haha. Ik heb een elektrisch mes voor het snijden, met een gewoon broodmes krijg je echt geen mooie en veel te grote sneetjes. Dat mes gebruik ik dus ook echt alleen voor brood.
Donauwellen zijn klaar... Chocoladelaag heb ik wat te dik gemaakt, ik had een grotere bakvorm gebruikt en had de verhouding wat aangepast Ook hadden ze in de supermarkt geen ingevroren kersen, dus heb ik bevroren bessen meegenomen. Ze smaken wel heerlijk trouwens View attachment 384944
Ik ga zo deze maken: Life is what you're cooking : Double Chocolate Cake En maak regelmatig deze twee: Paleo kokospannenkoek recept - Recepten van Allrecipes Noten-Amandelcake | Oerkracht - Paleo, Puur & meer
Oh dit is wel een echt lekkere trek topic Zie zoooveel lekkere dingen voorbij komen dat ik gewoon spijt heb dat ik niet goed kan bakken, of m'n oven werkt niet goed, laten we maar op het laatste houden,klinkt beter voor m'n ego
Hmm..misschien de man des huizes het kneedwerk laten doen dan. Hij vindt het super gezellig om samen te kokkerellen en bakken dus dat komt wel goed.. Hoe bewaar jij het brood? Snijdt jij het meteen in sneetjes of snij je er alleen wat af als je het nodig hebt? Thnx voor de link ook, ik ga het gewoon eens op m'n gemakje bekijken..lijkt me leuk en vooral om het weg te geven aan anderen!